Τα πλεκτά φορέματα είχαν πάντα την έγκριση των Γαλλίδων

Τα 6 πλεκτά φορέματα στα οποία μπορείτε να επενδύσετε για τις χειμερινές σας εμφανίσεις.

Μπορεί η στιλιστική τους αξία να εδραιώθηκε στη διάρκεια του 2021, αλλά τα πλεκτά φορέματα δεν είναι μια νέα ανακάλυψη, τουλάχιστον για τις γυναίκες που γνωρίζουν καλά τα μυστικά του effortless chic. Τα πλεκτά φορέματα ξεπήδησαν από την ανάγκη για comfort στη διάρκεια της καραντίνας και η luxe υπεροχή που τους εξασφάλισαν οι συλλογές κορυφαίων brands της μόδας, τα ανέδειξε στα hero pieces του χειμερινού στιλ.

Διαβάστε Επίσης

Πολύ πριν όμως το μαζικό ενδιαφέρον για το chic και cozy φόρεμα της γυναικείας γκαρνταρόμπας, οι Γαλλίδες είχαν ήδη δείξει την εκτίμησή τους στην ευελιξία, την άνεση και τη θηλυκότητα που αυτό προσφέρει. Από τα sweater dresses, δηλαδή τα φορέματα- πουλόβερ μέχρι τα εφαρμοστά μίντι knit – dresses, μία ματιά στα looks και τη γκαρνταρόμπα τους είναι αρκετή για να σας αποδείξει ότι το top trend της χειμερινής μόδας του 2021 – 2022 ήταν ήδη ανάμεσα στις επιλογές τους.

brigitte bardot 1965
H Βrigitte Βardot με sweater dress το 1965 στη Νέα Υόρκη. 

Jane Birkin 1968
Η (σχεδόν Γαλλίδα) Jane Birkin το 1968 με μίνι sweater dress. 

Σε ποια κομμάτια να επενδύσετε;

Αν θέλετε να ακολουθήσετε τον στιλιστικό δρόμο των Γαλλίδων, τότε επιλέξτε να επενδύστε σε μίντι ή μάξι εφαρμοστά knit - dresses. Λεπτομέρειες όπως τα σκισίματα στο πλάι, το sweetheart neckline ή τα cutouts είναι αυτές που θα προσφέρουν sexiness στην εμφάνιση, διαφορετικά μπορείτε απλά να εμπιστευτείτε ένα μίνιμαλ turtleneck πλεκτό φόρεμα σε στενή γραμμή ή ένα V-neck σε πιο loose γραμμή. 

Τα sweater dresses, από την άλλη, που αγάπησαν οι Γαλλίδες celebrities, είναι η επιλογή που μπορείτε να κάνετε αν θέλετε να φορέσετε μίνι. Οι oversized σιλουέτες απαιτούν μία ζώνη στη μέση για να γίνουν πιο θηλυκές, ενώ η Α-γραμμή ταιριάζει άψογα με over-the-knee μπότες

Jeanne Damas
 Jeanne Damas
 
Camille Charriere
Camille Charriere

Erika Boldrin
Erika Boldrin

6 πλεκτά φορέματα που θα φορούσαν οι Γαλλίδες 

V-neck μάλλινο μίντι φόρεμα, Cos.

Sweater μίνι φόρεμα, Saint Laurent.

Μίνι πλεκτό φόρεμα με ζώνη, &Other Stories.

Πλεκτό φόρεμα με ρίγες, Massimo Dutti.

Μαύρο ριμπ πλεκτό φόρεμα "Beth" , Khaite.

Ribbed knit φόρεμα με κουμπιά, Rouje