Τα πλεκτά κομμάτια που είναι αναπόσπαστο κομμάτι του ανοιξιάτικου στιλ

Τα knitwear items βρίσκονται και πάλι στην επικαιρότητα.

Πριν κάποια χρόνια στο άκουσμα της λέξης "πλεκτό”, το νους μας ταξίδευε αυτομάτως σε χειμερινά τοπία, ημέρες με αρκετά χαμηλή θερμοκρασία και σύνολα που έχουν ως βασικότερο στόχο να μας κρατήσουν ζεστές στο κρύο. Πλέον όμως, τα knitwear έχουν κερδίσει μία σταθερή και ολοένα πιο ανοδική θέση στη λίστα με τις τάσεις, ακόμα και εκείνες που αφορούν το ανοιξιάτικο ντύσιμο. Αφορμή για την άνοδο τους είναι η στροφή που έχει κάνει η μόδα προς την άνεση και την αποστασιοποίηση από ο,τιδήποτε προκαλεί δυσφορία.

Η περίοδος της άνοιξης είναι ιδανική για να εμπλουτίσετε τη γκαρνταρόμπα σας με ρούχα σε λεπτή πλέξη, ακολουθώντας παράλληλα τις τάσεις της σεζόν όπως τις προτείνουν οι οίκοι μόδας μέσα από τις collections τους. Για παράδειγμα, στις SS22 συλλογές των οίκων Chloé, Khaite και Gabriella Hearst, ένας από τους πρωταγωνιστές ήταν τα πλεκτά φορέματα στην πιο light εκδοχή τους, τα οποία μπορούν να φορεθούν από το πρωί μέχρι το βράδυ, τόσο με flat όσο και με ψηλοτάκουνα παπούτσια.

Διαβάστε Επίσης

Τα co-ords από πλεκτά υφάσματα όπως το ribbed είναι εξίσου ένα από τα micro trends, τα οποία έχουν ήδη ξεχωρίσει οι fashion insiders. Αυτή είναι μία από τις πιο έξυπνες αγορές που μπορείτε να κάνετε, αφού τα δύο τμήματα του twin set μπορούν να φορεθούν είτε μαζί είτε χωριστά, συνεπώς οι συνδυασμοί είναι πολλοί περισσότεροι από ένας. Οι πλεκτές φούστες, σε διάφορα μήκη, με cut outs ή με διακριτικά βολάν είναι μία προσθήκη στη γκαρνταρόμπα σας που θα ανανεώσει το στιλ σας. Μπορείτε να τις συνδυάσετε είτε με basic tops είτε με πουκάμισα για ένα πιο preppy αποτέλεσμα.

Όσον αφορά στα tops, τα πουλόβερ με λεπτή πλέξη, οι polo μπλούζες, τα γιλέκα που είναι ιδανικά για layering, αλλά και οι πλεκτές ζακέτες που μπορούν να αναλάβουν τον ρόλο πανωφοριού είναι ο πιο chic τρόπος για να αντιμετωπίσετε με στιλ τις συνεχείς αλλαγές στη θερμοκρασία την περίοδο της άνοιξης.

Editor's Picks 

Πλεκτή ζακέτα Totême

Μίντι φούστα Alessandra Rich

Πλεκτή παντελόνα St. Agni

Πλεκτό πουλόβερ Max Mara

Πλεκτό φόρεμα Η&Μ

Πλεκτό ασύμμετρο φόρεμα Stella McCartney

Πλεκτό πουλόβερ με logo Miu Miu

Πλεκτό πουλόβερ με φερμουάρ Jacquemus

Πλεκτή ζακέτα GANNI

Καρό πουλόβερ LoveShackFancy