Οι 5 πιο ενδιαφέρουσες τάσεις στα νυφικά του 2022

Οι προτάσεις σε νυφικά στις οποίες αξίζει να δώσετε προσοχή.

Οι νύφες που παντρεύονται αυτή την Άνοιξη ή το Καλοκαίρι, έχουν πιθανότατα ήδη διαλέξει το νυφικό τους. Οριακά, και οι νύφες που παντρεύονται το Φθινόπωρο. Όμως, με τα νυφικά και τις τάσεις που ξεπηδούν μέσα από τις συλλογές των brands που είναι αφιερωμένα αποκλειστικά στη δημιουργία τους, το χαρακτηριστικό τους είναι ότι δεν έχουν εποχικότητα. Για κάθε γυναίκα που αναζητά το φόρεμα που θα ντύσει μία από τις σημαντικότερες μέρες της ζωής, το νυφικό που θα επιλέξει είναι μοναδικό και ανταποκρίνεται πάντα στις επιθυμίες της. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα κι αν οι τάσεις μπορεί να είναι βοηθητικές, η τελική απόφαση θα κριθεί από την ίδια τη μέλλουσα νύφη- και μπορεί να μην σχετίζεται καθόλου μ' αυτές. 

Επίσης, ακριβώς επειδή οι περισσότερες νύφες ξεκινούν την οργάνωση του γάμου τους αρκετά νωρίς, οι collections που παρουσιάζονται σε bridal weeks και νυφικά ατελιέ, μπορεί να έχουν πρόσημο σεζόν (π.χ. Άνοιξη – Καλοκαίρι 2022), αλλά η αλήθεια είναι ότι τα νυφικά που παρουσιάζονται τώρα απευθύνονται σε μελλοντικές νύφες. Ακόμα, καθόλου δεν έχει σημασία αν ένα νυφικό ανήκει σε θερινή ή χειμερινή συλλογή, αφού το κριτήριο της νύφης είναι πάντα το νυφικό να ανταποκρίνεται στο σχέδιο που έχει ονειρευτεί, που σημαίνει ότι ένα π.χ. στράπλες νυφικό μπορεί άνετα να φορεθεί σ' ένα γάμο στη διάρκεια του χειμώνα, πάντα με τα κατάλληλα αξεσουάρ. 

Διαβάστε Επίσης

Όμως, η μόδα είναι εδώ για να προτείνει ιδέες, και από τη νυφική μόδα της χρονιάς 2022 έχουν ήδη ξεχωρίσει κάποιες ενδιαφέρουσες τάσεις σε νυφικές δημιουργίες. Μην ξεχνάμε, εξάλλου, ότι συχνά οι fashion οίκοι κλείνουν τα ντεφιλέ τους με μία νυφική δημιουργία – ο οίκος Chanel το κάνει ανελλιπώς διατηρώντας αλώβητη την παράδοση με τις υπέροχες Couture νύφες Chanel, ενώ και πολλές από τις haute couture δημιουργίες τους μπορούν να παίξουν αυτό τον ρόλο.

Οι τάσεις στα νυφικά που ξεχωρίζουν για το 2022

Αναζητώντας, λοιπόν, τις τάσεις στα νυφικά ανάμεσα σε collections της σεζόν 2022-2023 ξεχωρίσαμε την τάση που θέλει τα μανίκια στα νυφικά φορέματα ογκώδη και πληθωρικά. Τα puff-sleeve φορέματα έγιναν τάση και στο RTW στη διάρκεια της καραντίνας και η ρομαντική τους αυτή διάσταση μεταπηδά στα φορέματα για τον γάμο, άλλοτε σε νυφικά με πλούσιο όγκο στο σύνολό τους άλλοτε σε πιο αέρινες και ντελικάτες σιλουέτες. Ενδιαφέρον, όμως, παρουσιάζουν και τα seperates ή αλλιώς, τα ντεπιέ σύνολα, αλλά και τα κοστούμια (με παντελόνι ή φούστα) που έρχονται ως η σύγχρονη πρόταση για μία γυναίκα που θέλει να ντυθεί νύφη αλλά όχι "Πριγκίπισσα". Η σοφιστικέ κομψότητα ενός κοστουμιού ή η ρομαντική και μίμιναλ αισθητική ενός ντεπιέ έρχονται ως αντι-πρόταση στο παραμύθι που συνοδεύει συνήθως ένα γάμο, και αποκτά με τα χρόνια όλο και περισσότερες λάτρεις.

Διαβάστε Επίσης

Στις τάσεις που έχουν κάτι ενδιαφέρον να προσφέρουν προσθέστε τις άκρως "παιχνιδιάρικες" tutu φούστες που έρχονται είτε φορεμένες σε σετ είτε σε μίνι φορέματα, οι λεπτομέρειες από φιόγκους που εμφανίζονται σε διάφορα σημεία του νυφικού, αλλά και μία πολύ κλασική και διαχρονική επιλογή, τα νυφικά από δαντέλα που παραπέμπουν στο αυστηρό, πλην απόλυτα κομψό, βικτοριανό στιλ της νύφης Grace Kelly.

Ρίξτε, επίσης, μία ματιά στη τάση που έχει προσθέσει ζώνη στη μέση των νυφικών φορεμάτων, στα νυφικά με κορσέ (μία τάση που είναι κυρίαρχη και στην καθημερινή ένδυση)είτε στράπλες είτε ενσωματωμένα στο body του φορέματος, αλλά και στα νυφικά που εμφανίζονται με έντονα και σέξι cut-outs και ανοιχτές πλάτες– που κι αυτά ακολουθούν μία άλλη κυρίαρχη τάση της μόδας του 2022, η οποία θέλει τις γυναίκες – κι άρα και τις νύφες- να αγκαλιάζουν με τόλμη τη θηλυκή τους πλευρά. 

Puff-Sleeves

Off-White FW'22
Off-White FW'22

Tutu skirts

Giambattista Valli FW'22-23
Giambattista Valli FW'22-23

Seperates & Suits

Chanel HC SS22
Chanel HC SS22
Chanel Haute Couture SS22
Chanel HC SS'22

Bow details

Lace: οι σύγχρονες Grace Kelly

Extras... 

Ζώνη στη μέση 

Corset 

Sexy cut-outs