10 νυφικά παπούτσια που δεν χρειάζεται να παντρεύεστε για να φορέσετε

Παπούτσια με λαμπερό και πολυτελή χαρακτήρα που μπορείτε να φορέσετε είτε παντρεύεστε είτε όχι!

Η παράδοση θέλει τα νυφικά παπούτσια να είναι λευκά. Αυτή η παράδοση, όμως, που συνοδεύει τη νυφική αμφίεση, όπως και πολλές άλλες που αφορούν την τελετή του γάμου, έχει ανατραπεί εδώ και πολύ καιρό. Οι σύγχρονες νύφες ακόμα κι αν επιμένουν στο λευκό νυφικό, εύκολα θα τολμήσουν να κάνουν την ανατροπή με τα παπούτσια που θα επιλέξουν να το συνοδεύσουν. Το λευκό χρώμα συχνά δεν αποτελεί την πρώτη τους επιλογή, με το σκεπτικό ότι θα μπορούσαν να φορέσουν αυτό το ζευγάρι ξανά και ξανά. Οι πιο δημοφιλείς επιλογές είναι παπούτσια σε χρυσό ή ασημί metallic δέρμα, ή άλλη υφή, παπούτσια σε ροζ χρώμα, ενίοτε και έντονο ροζ, ή ακόμα και παπούτσια σε χρώματα που δεν περίμενε κανείς να εντοπίσει σ' ένα νυφικό look, όπως μπλε, πράσινα, μοβ ή κόκκινα

Υπάρχει, όμως, και η αντίστροφη κατεύθυνση που η μόδα έχει υποδείξει για τα υποδήματα σε λευκό: τα έχει εντάξει με στιλιστική ευκολία στο καθημερινό ντύσιμο. Λευκές μπότες και λευκές γόβες έχουν γίνει τάση ανάμεσα σε casual εμφανίσεις, εμφανίσεις για το γραφείο ή μια βραδινή έξοδο, ενώ τα λευκά πέδιλα είχαν πάντα πρώτο λόγο στα looks του καλοκαιριού. Το λευκό είναι ένα χρώμα που ταιριάζει με όλα, σε κάθε εποχή επίσης, και κανένας συνειρμός με νύφες δεν μπορεί πλέον να τα περιορίσει στην κατηγορία "ειδική περίσταση". 

Διαβάστε Επίσης

Το ύφος του παπουτσιού  θέτει διλήμματα

Το επόμενο ερώτημα, ωστόσο, είναι αν όλα τα νυφικά παπούτσια ταιριάζουν με looks που δεν απαιτούν νυφικό; Η αλήθεια είναι ότι οι νυφικές γόβες και τα πέδιλα έχουν συνήθως έναν πολυτελή και λαμπερό χαρακτήρα που τα κάνει κατάλληλα για τη γαμήλια περίσταση. Υλικά όπως το σατέν, η δαντέλα, τα metallic δέρματα, τα λαμπερά δέρματα όπως το λουστρίνι, όπως και η διακόσμηση με κρυστάλλους, στρας, πέρλες, φτερά, φιόγκους κ.ο.κ, αναβαθμίζουν τα παπούτσια που απευθύνονται σε νύφες σε κομμάτια που θα κάνουν το απαραίτητο statement για την περίσταση. 

Από την άλλη, όμως, διανύουμε την εποχή που η μόδα έχει καταργήσει τους φραγμούς και το glam έχει εισχωρήσει στην καθημερινότητα, ως κάτι μάλιστα που κρίνεται απαραίτητο για να τονίσει μία "φλατ" εμφάνιση. Οι σιλουέτες των παπουτσιών, όπως τα mules και τα strappy πέδιλα, ξεφεύγουν από τα κλασικά σχέδια σε νυφικά παπούτσια, όπως είναι οι γόβες και οι slingback γόβες, ενώ οι σύγχρονες νύφες δεν διστάζουν να φορέσουν από φλατ σανδάλια και εσπαντρίγιες μέχρι μπαλαρίνες και sneakers στον γάμο τους. Είτε, επομένως, αναζητάτε παπούτσια για τον γάμο σας που θα μπορείτε να φορέσετε και σε άλλες περιστάσεις είτε απλά ένα ζευγάρι party shoes που θα ξεχωρίζει ή απλά σας αρέσουν οι bridal κολεξιόν με παπούτσια και θα θέλατε να εντάξετε ζευγάρια τους στο καθημερινό σας στιλ, οι παρακάτω 10 επιλογές έρχονται να καλύψουν την επιθυμία σας:

Editor's choice 

Γόβες από metallic δέρμα και PVC, Christian Louboutin.

Δερμάτινα πέδιλα με κρυστάλλους, Gucci.

One Stud χρυσά metallic δερμάτινα σανδάλια, Valentino Garavani.

Ασημί metallic mules με κρυστάλλους και πέρλες, Mach&Mach.

Σατέν γόβες εκρού- ασημί Sophia Webster, Kalogirou.

Δερμάτινα mules, Saint Laurent.

Εσπαντίγιες σατέν, Castañer.

Λευκά πέδιλα από οικολογικό δέρμα Nine West, Haralas.

Σουέτ mules διακοσμημένα με κρυστάλλους Paris Texas, mytheresa.com

Πέδιλα μέντα σατέν Jeffrey Campbell, Tsakiris Mallas.