Οι μίντι ντένιμ φούστες είναι η must- have επιλογή του φετινού καλοκαιριού

Οι μίντι ντένιμ φούστες είναι το ουτσάιντερ των τάσεων της μόδας για τη σεζόν Καλοκαίρι 2022.

Η μόδα του 2022 ήταν αφιερωμένη στα μίνι. Μίνι φούστες και φορέματα έκαναν δυναμικό comeback μετά από σχεδόν δύο χρόνια καραντίνας οπότε την πρωτοκαθεδρία στο στιλ είχε το comfort style. Σκοπός, βεβαίως, της επιστροφής σ' αυτή την πολύ θηλυκή σιλουέτα ήταν να ανακτήσουμε τη σέξι διάθεση στο ντύσιμο και να γυρίσουμε στο κομψό styling. Ωστόσο, το φετινό καλοκαίρι φαίνεται πως μερίδιο στο ενημερωμένο στιλ διεκδικεί και μία άλλη κατηγορία δημοφιλών ενδυμάτων: οι ντένιμ φούστες, και μάλιστα αυτές που έρχονται σε μίντι μήκος και A γραμμή. 

Αν νιώθετε ότι το συγκεκριμένο είδος σας θυμίζει κάτι, η απάντηση έρχεται μέσα από μία άλλη δημοφιλή τάση της σεζόν: την επιστροφή στη μόδα παλαιότερων δεκαετιών, και ιδίως αυτή των '90s. Η τάση που πήρε το όνομα Y2K έχει δανείσει πολλά από τα χαρακτηριστικά της στη μόδα του σήμερα και οι μίντι ντένιμ φούστες, ιδίως σε straight και εφαρμοστή γραμμή, ήταν ένα κομμάτι που φορέθηκε πολύ τότε - κι όπως φαίνεται, θα φορεθεί και αυτό το καλοκαίρι. 

Διαβάστε Επίσης

Οι μακριές ντένιμ φούστες έκαναν την εμφάνισή τους και στις collections για τη σεζόν SS'22: ο οίκος Dior προτείνει την πλισέ εκδοχή τους, ο οίκος Louis Vuitton τους δίνει αρκετό μήκος, ενώ ο οίκος Loewe προσθέτει νταμπέ σατέν ύφασμα στο τελείωμα για ένα πιο statement αποτέλεσμα. Στις συλλογές που θα βρείτε στα ηλεκτρονικά και φυσικά καταστήματα δημοφιλών brands, θα διαπιστώσετε ότι κυρίαρχη γραμμή είναι η Α, το μήκος φτάνει λίγο κάτω από το γόνατο, ωστόσο θα βρείτε και πιο εφαρμοστές γραμμές ή ακόμα και flared σιλουέτες.  

Αν, επομένως, δεν είναι οι μίνι φούστες στις οποίες θέλετε να ενδώσετε στιλιστικά φέτος το καλοκαίρι, η μόδα προσφέρει την εναλλακτική της μίντι φούστας που αποτελεί μία διαχρονικά κομψή πρόταση. Οι δε μίντι φούστες σε denim είναι η πιο updated επιλογή που μπορείτε να εντάξετε στο καλοκαιρινό σας στιλ και μπορείτε να κάνετε κομψούς συνδυασμούς με tank tops, t-shirts, φαρδιά ή αμάνικα πουκάμισα. 

Runway looks

Dior SS'22
Dior SS'22
 
Loewe SS'22
Loewe SS'22
 
Louis Vuitton SS'22
Louis Vuitton SS'22

Editor's choice 

Cotton denim φούστα Weekend Max Mara, Max Mara Boutique.

Recycled denim φούστα, Chloé.

Denim μίντι φούστα από ανακυκλωμένο βαμβάκι, &Other Stories.

Μίντι φούστα ντένιμ, Zara.

Denim μίντι φούστα, Isabel Marant Étoile.

Denim μίντι φούστα, MOTHER.

Φούστα denim σκίσιμο, Mango.

Denim μίντι φούστα, Citizens of Humanity.

Denim φούστα μέχρι το γόνατο, H&M.

Τζιν μίντι φούστα, Marks&Spencer.