Ξεκινήστε τον χειμώνα κάνοντας δώρο στον εαυτό σας ένα κασκόλ

Τα πιο ωραία κασκόλ για τον φετινό χειμώνα και πως θα τα φορέσετε.

Ο χειμώνας είναι η εποχή με την πιο πλούσια ποικιλία σε αξεσουάρ. Οι ανάγκες που προκύπτουν από το κρύο έχουν αναθέσει ένα μεγάλο μερίδιο της προστασίας μας απ' αυτό σε κομμάτια όπως τα γάντια, οι σκούφοι και τα κασκόλ. Η μόδα, βεβαίως, που τίποτα δεν αφήνει ανεκμετάλλευτο αναφορικά με το styling, έχει φροντίσει ώστε τα αξεσουάρ του χειμώνα να αποκτήσουν το status που θα τα κάνει απαραίτητα στο παιχνίδι της καθημερινής κομψότητας. 

Αν, επομένως, θέλετε να κάνετε ένα δώρο στον εαυτό σας πριν μπει επίσημα ο χειμώνας, ξεκινήστε επενδύοντας σε κασκόλ. Οι ρίζες τους εντοπίζονται πολλούς αιώνες πίσω, και συγκεκριμένα στην Αρχαία Αίγυπτο, το 1350 π.Χ., οπότε όπως λέει η ιστορία η Βασίλισσα Νεφερτίτη φόρεσε ένα σφικτό πλεκτό μαντήλι στα μαλλιά της ως έναν τρόπο για να προστατεύσει το κεφάλι της από την επαφή με τα πολύτιμα στέμματα της. Στην Αρχαία Ρώμη, τον 8ο πλέον αιώνα π.Χ., το συγκεκριμένο κομμάτι απέκτησε ρόλο διαφορετικό απ' αυτόν που έχει σήμερα: το αποκαλούσαν sudarium και φοριόνταν στον λαιμό, κυρίως από άνδρες, για να μαζεύει τον ιδρώτα. 

Διαβάστε Επίσης

Πολλούς αιώνες μετά, και οι λωρίδες αυτές υφάσματος που πήραν τη μορφή άλλοτε μαντηλιών άλλοτε φουλαριών ή πασμίνας, απέκτησαν τη μάλλινη εκδοχή τους ως κασκόλ εξαιτίας των αναγκών που γέννησε ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος.  Οι γυναίκες άρχισαν να πλέκουν γάντια, σκούφους και κασκόλ για να κρατηθούν ζεστοί οι στρατιώτες, αλλά και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας σε εποχές που η αγορά υφασμάτων και ενδυμάτων αποτελούσε πολυτέλεια. 

Τα μάλλινα κασκόλ διατήρησαν και διατηρούν έως σήμερα ακέραιο τον πρακτικό και casual χαρακτήρα τους, ωστόσο έχουν εξελιχθεί σε σχέδια και ποιότητες. Οίκοι όπως ο Burberry έχουν κάνει iconic τα καρό κασκόλ,  ενώ ειδικά για τη φετινή σεζόν οι two -tone εκδοχές στη συλλογή του Loewe, τα cable- knit του Ralph Lauren ή τα waffle knit του Calvin Klein, τα κασκόλ με Nordic μοτίβα της Max Mara και τα έντονα χρώματα είναι σχέδια που ξεχωρίζουν. 

Get the style 

Δεν χρειάζονται πολλές στιλιστικές συμβουλές για το πώς να φορέσετε ένα κασκόλ. Περασμένο μονά ή διπλά γύρω από τον λαιμό, μπορεί να συνοδεύσει κάθε πιθανή χειμερινή σας εμφάνιση φορεμένο είτε πάνω είτε μέσα από τα χειμερινά σας πανωφόρια. Πολλές fashionistas, μάλιστα, δεν διστάζουν να το φορέσουν και ως headscarf. 

κασκόλ street style
κασκόλ street style
κασκόλ street style
κασκόλ street style

Editor's choice 

Κασμιρένιο καρό κασκόλ, Burberry.

Κασκόλ με Nordic μοτίβα Weekend Max Mara, Max Mara Boutique.

Two-tone κασκόλ από μαλλί και κασμίρι, Loewe.

Kαρό παλτό από αλπάκα, Tommy Hilfiger.

Cable - knit κασκόλ από μαλλί και κασμίρι Polo Ralph Lauren, Ralph Lauren Boutique.

Κασκόλ με waffle πλέξη, Calvin Klein.

Kασκόλ με all-over logo print και κρόσσια Twinset, notos.gr

Kασκόλ καρό με κρόσια Barbour, Clodist.gr

Κασκόλ με κρόσσια, Zara.

Κασκόλ με πλέξη ζακάρ, H&M.