Η καπιτονέ φούστα είναι το must-have κομμάτι στη μόδα του χειμώνα

Πώς θα φορέσετε την καπιτονέ φούστα και σε ποια κομμάτια μπορείτε να επενδύσετε.

Ήταν μόλις την περσινή χειμερινή σεζόν, την Φ/Χ 21-22, που γράφαμε για τη μεγαλύτερη έκπληξη στις τάσεις της μόδας: το "Après-Ski" στιλ. Και αναρωτιόμασταν τότε πώς θα μπορούσαν τα ρούχα και ο εξοπλισμός μίας υπαίθριας δραστηριότητας στα χιόνια να αποκτήσουν urban χαρακτήρα. Η απάντησή, ασφαλώς, ήρθε άμεσα από τις fashion insiders που φρόντισαν να ενσωματώσουν στα streetstyle outfits τους μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά κομμάτια που στιλ που πρότειναν μεγάλοι οίκοι και brands, όπως η Chanel και ο Miu Miu, και έτσι πέρα από τα ούτως ή άλλως παρόντα στο χειμερινό ντύσιμο καπιτονέ τζάκετ και puffer μπουφάν, κομμάτια όπως τα καπιτονέ παντελόνια, γιλέκα, τσάντες και καπέλα άρχισαν να εμφανίζονται στις συλλογές. Εκείνο, όμως, το κομμάτι που προτιμήθηκε περισσότερο και κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του και στις κολεξιόν της σεζόν Φ/Χ 2022-23 είναι η καπιτονέ φούστα. 

Η καπιτονέ φούστα είναι το must-have κομμάτι στη μόδα του χειμώνα
Max Mara FW'22

Baum und Pferdegarten-AW22
Baum und Pferdegarten AW'22

Burberry Fw'22
Burberry FW'22

Miu Miu FW21
Miu Miu FW'21

Καπιτονέ φούστες για όλα τα γούστα

Αν πούμε ότι οφείλουμε σε μεγάλο βαθμό την τάση με τις καπιτονέ φούστες στις μίνι που συμπεριέλαβε ο οίκος Miu Miu στη συλλογή του "Brave Hearts", η συνέχεια αποδεικνύεται ακόμα πιο συναρπαστική καθώς οίκοι όπως η Max Mara και ο Burberry (που φημίζεται εξάλλου για τα quilted jacket του) ανάλαβαν να τη εξασφαλίσουν περισσότερο μήκος και όγκο. Σημαντικό ρόλο στη διάδοση του quilted trend έχουν παίξει και τα σκανδιναβικά brands με τη Cecilie Bahnsen αλλά και το Baum und Pferdgarten να παρουσιάζουν φέτος την εκδοχή της καπιτονέ full skirt. Τα δε μοντέλα "Sienna" (μίνι) και "Sui" (μίντι) του δεύτερου, από ανακυκλωμένο ύφασμα και με glossy φινίρισμα, αποτελούν δυο δημοφιλή κομμάτια του σκανδιναβικού streetstyle, ενώ εξίσου δημοφιλές κομμάτι στις επιλογές των Σκανδιναβών fashionistas είναι και το μοντέλο "Lee", μία καπιτονέ δερμάτινη μίνι φούστα με κουμπιά του δανέζικου brand REMAIN Birger Christensen. 

Διαβάστε Επίσης

Μ' αυτά και μ' αυτά, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι οι καπιτονέ φούστες της σεζόν Φ/Χ 2022 δεν έρχονται μόνο σε μίνι μήκος, που είναι μία από τις επικρατέστερες γραμμές στα σχέδια που προτείνονται. Θα τις βρείτε σε μίντι ακόμα και μάξι μήκη, σε εφαρμοστή ή αέρινη γραμμή, σε wrap σιλουέτες αλλά και σε μια πλούσια χρωματική παλέτα που περιλαμβάνει από έντονες αποχρώσεις όπως το φούξια, το πορτοκαλί και το κόκκινο μέχρι ουδέτερες (λευκό, μαύρο) και γήινες όπως το μπεζ και το χακί.

Πώς θα τις φορέσετε; 

Οι καπιτονέ φούστες έχουν casual χαρακτήρα και έρχονται να αναβαθμίσουν  το ντύσιμο που απαιτεί χαλαρότητα, αλλά και άνεση και στιλ σε συνθήκες κρύου. Μπορείτε, βεβαίως, να τις συνδυάσετε με πουλόβερ και ζιβάγκο, και τις μπότες σας, ενώ ένας πολύ updated συνδυασμός είναι αυτός που τις θέλει φορεμένες με καπιτονέ τζάκετ ή γιλέκα- συχνά ασορτί.

καπιτονέ φούστα

καπιτονέ φούστα

καπιτονέ φούστα

καπιτονέ φούστα street style

Editor's choice 

Καπιτονέ wrap φούστα, Woolrich.

Καπιτονέ nylon φούστα Max Mara, Max Mara Boutique.

Καπιτονέ ψηλόμεση φούστα, Moncler.

Καπιτονέ μίνι φούστα, Calvin Klein.

Καπιτονέ μίνι φούστα "Sierra", Baum Und Pferdgarten.

Καπιτονέ μίνι φούστα, Burberry.

Καπιτονέ μίντι φούστα, Jason Wu.

Καπιτονέ ψηλόμεση μίνι φούστα, Miu Miu.

Καπιτονέ wrap φούστα, IENKI IENKI.

Καπιτονέ μίνι φούστα "Universe Collection", Aiki Diounot.

Καπιτονέ δερμάτινη μίνι φούστα, REMAIN Birger Christensen .

Καπιτονέ μίνι φούστα, Opening Ceremony.