Μαίρη Κατράντζου: Ένα συγκινητικά υπέροχο θέαμα μόδας στο ναό του Ποσειδώνα

Για την επέτειο των 30 χρόνων του συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ.

Πλησιάζοντας στο ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, καθένας από εμάς, θεωρώ, ότι είχε το ίδιο συναίσθημα προσμονής ενός γεγονότος μοναδικού. Τι χαρά όταν μετά το τέλος του fashion show της Μαίρης Κατράντζου, όλα όσα είχαμε ζήσει είχαν ξεπεράσει κάθε σκέψη μας.

Η ατμόσφαιρα επέδρασε πάνω μας από τα πρώτα βλέμματα στον φωτισμένο ναό και τα πρώτα βήματα στον αρχαιολογικό χώρο με την υπόκρουση της μουσικής του Βαγγέλη Παπαθανασίου.

Μαίρη Κατράντζου: Ένα συγκινητικά υπέροχο θέαμα μόδας στο ναό του Ποσειδώνα

Μια σχεδιάστρια που από την αρχή έχει δείξει ότι δημιουργεί κάτι ξεχωριστό και πολύ δικό της ενώ στη συνέχεια της πορείας της έχει αποδείξει επίσης την ικανότητά της να εξελίσσεται διαρκώς, η Μαίρη Κατράντζου έδειξε χθες ρούχα – έργα τέχνης, τα οποία είχαν κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτά των προηγούμενων συλλογών της, ωστόσο έδειχναν απόλυτα συμβατά με το δημιουργικό DNA της. Ακόμα ένα ιδιοφυές επόμενο βήμα γι αυτήν.

Θεατρικά ρούχα, πολυτελή, με αναπάντεχες φόρμες και σχήματα, με λεπτομέρειες που θέλεις να παρατηρείς για ώρες, με κίνηση που σε συνέπαιρνε, με πολύχρωμα μοτίβα (το σήμα κατατεθέν της, άλλωστε), με ένα πρωτόγνωρο μείγμα από υφές, λάμψεις, κεντήματα, φτερά, σύμβολα και στολίδια. Καθηλωτικές δημιουργίες, ή μία μετά την άλλη περνούσαν μπροστά από τα μάτια μας σε αργή κίνηση, με φόντο τους κίονες δωρικού ρυθμού του ναού του Ποσειδώνα με τη μουσική που ο διεθνούς φήμης Έλληνας συνθέτης Βαγγέλης Παπαθανασίου συνέθεσε ειδικά για τη βραδιά.

katrantzou

Τα λουκ ολοκλήρωναν κοσμήματα Βulgari τα οποία για πρώτη φορά μεταφέρθηκαν για επίδειξη μόδας και custom-made σανδάλια της Ancient Greek Sandals στην χρωματική παλέτα της συλλογής.

Η κολεξιόν αυτή της Μαίρης Κατράντζου για την Άνοιξη – Καλοκαίρι 2020 άντλησε έμπνευση από τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και συγκεκριμένα από τις ιδέες που γεννήθηκαν στην αρχαία Ελλάδα την εποχή του 5ου αιώνα π.Χ και από τους Έλληνες φιλοσόφους και μαθηματικούς (Σωκράτη, Ευκλείδη, Πυθαγόρα). Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι διαβάσαμε σε ένα από τα gowns της συλλογής το διάσημο ρητό του Σωκράτη: "Η μόνη αληθινή σοφία είναι η γνώση ότι δε ξέρεις τίποτα.".

katrantzou

Μαζί με την Μαριάννα Βαρδινογιάννη που δεχόταν την ανθοδέσμη στο φινάλε του show νομίζω δακρύσαμε όλοι όσοι είχαμε την τύχη να είμαστε εκεί. Ήταν η στιγμή όταν αποθεραπευμένα παιδιά της "ΕΛΠΙΔΑΣ", που έχουν καταφέρει να βγουν νικητές στον αγώνα της ζωής, ανέβηκαν στην πασαρέλα και περπάτησαν κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου χαρίζοντας απλόχερα την ελπίδα καθώς το παράδειγμα τους αποδεικνύει ότι ο παιδικός καρκίνος μπορεί να νικηθεί.

katrantzou

Δεν μπορείς να μην καταφύγεις σε κλισέ. Ναι, η Μαίρη Κατράντζου μας έκανε περήφανους όσο κανένας άλλος σχεδιαστής στην ιστορία της ελληνικής μόδας τις τελευταίες δεκαετίες. Ναι, κατάφερε να στρέψει το βλέμμα της παγκόσμιας fashion scene σε ένα φαντασμαγορικό show που έγινε σε ένα χώρο – σύμβολο της Ελλάδας. Ναι, συγκέντρωσε εδώ στην άκρη του Σουνίου, κάτω από το αττικό φεγγάρι, τα κορυφαία media όλου του κόσμου. Ναι, μας χάρισε μια εμπειρία αυθεντική και καθηλωτική. Και ναι, συνέβαλλε με τον ιδανικό τρόπο στην επέτειο των 30 χρόνων του συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ με ένα διεθνές φιλανθρωπικό γεγονός ( Όλα τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν στην ΕΛΠΙΔΑ με την 30χρονη προσφορά στα καρκινοπαθή παιδιά). Ανάμεσα στους χορηγούς της διοργάνωσης ήταν και το πολυκαταστήματα attica, στα οποία μάλιστα είναι διαθέσιμα και τα ρούχα της ταλαντούχας σχεδιάστριας. 

katrantzou

Ένα συγκλονιστικό θέαμα που συνδύαζε την αριστοτεχνική μόδα της Κατράντζου με τη μουσική του Βαγγέλη Παπαθανασίου, την επιβλητική ατμόσφαιρα του ναού του Ποσειδώνα, τον ελληνικό ουρανό και το κυριότερο έναν υψηλό φιλανθρωπικό σκοπό. Δεν έλειπε κάτι από αυτή τη βραδιά. Θα μας μείνει αξέχαστη. Ευχαριστούμε.

mary katrantzou
katrantzou
katrantzou
katrantzou
katrantzou
katrantzou

Φωτογραφίες: Studio Panoulis