Το look της Sienna Miller είναι ο κομψός τρόπος για να υιοθετήσετε το mini skirt trend

Το διάσημο μοντέλο και ηθοποιός έδωσε το παρών στο show του brand Proenza Schoulder.

Στη Νέα Υόρκη διεξάγεται αυτές τις μέρες η αμερικάνικη Εβδομάδα Μόδας, φιλοξενώντας στο πρόγραμμά της τα show δημοφιλών οίκων και brands. Ένα απ' αυτά που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των fashion insiders ήταν του brand Proenza Schouler, που έχει ξεχωρίσει για την urban - cool αισθητική του και τη σύγχρονη αντίληψή που πάνω στα staples της γυναικείας γκαρνταρόμπας. Στο front row του show βρέθηκε και η βρετανίδα ηθοποιός και μοντέλο Sienna Miller, η οποία μάλιστα συνοδευόταν από την κόρη της Marlowe

Τα φλας άστραψαν, βεβαίως, για τη Miller όχι μόνο γιατί έκανε μια σπάνια εμφάνιση με τη μοναχοκόρη της, αλλά γιατί πάντα κεντρίζει το ενδιαφέρον με το στιλ της. Ιέρεια του boho στιλ στη διάρκεια των '90s, η ηθοποιός αναβιώνει αρκετές φορές στο ντύσιμό τις τάσεις από εκείνη τη δεκαετία, και τη Y2K τάση στη μόδα, χωρίς να εγκαταλείπει την αγάπη της για τα vintage κομμάτια και τα bold χαρακτηριστικά (όπως τα animal print μοτίβα) ούτε να ξεχνά το σοφιστικέ της βρετανικής κληρονομιάς της αλλά και τις επιρροές από υποκουλτούρες όπως το πανκ ή το goth, συχνά μπολιασμένα όλα αυτά με τη laid back αισθητική του παριζιάνικου chic. Η Sienna Miller παραμένει ένα style icon με ευδιάκριτη προσωπική ταυτότητα στο στιλ και επιρροή, ενώ πολλοί σχολίασαν ότι η κόρη της φαίνεται να ακολουθεί τα βήματά της στην αψεγάδιαστη αίσθηση της μόδας. 

Το look της Sienner Miller στη Νέα Υόρκη 

Για την παρουσία της στο show του Proenza Schouler, η ηθοποιός εμπιστεύτηκε το mini skirt trend το οποίο προσάρμοσε στο δικό της χαλαρό στιλ. Φόρεσε μία μαύρη μίνι φούστα μ' ένα πλεκτό polo τοπ σε μπεζ χρώμα και ολοκλήρωσε το look της μ' ένα ζευγάρι πέδιλα πλατφόρμες και γυαλιά ηλίου με χρωματιστούς φακούς, δυο κομμάτια που έβαλαν τη Y2K πινελιά σ' ένα κομψό μίνιμαλ σύνολο. Η Miller κρατούσε, επίσης, μια τσάντα σε electric blue χρώμα που "έσπαγε" την ουδετερότητα και αρμονία του μαύρου - μπεζ. 

Λεπτομέρεια με σημασία, ότι κάτω από τη σούπερ μίνι φούστα της Miller διακρίνεται ένα biker shorts το οποίο προφανώς διευκολύνει την αποφυγή δυσάρεστων ατυχημάτων, χωρίς ωστόσο να διαταράσσει την κομψότητα του look. Πρόκειται, βεβαίως, για μία φούστα - σορτς (skort) που ανήκει στη συλλογή του brand, και συγκεκριμένα την SS'23, και στο ηλεκτρονικό του κατάστημα θα το βρείτε με την περιγραφή Stretch Boucle Mini Skirt (αν και το μοντέλο που φοράει η Miller δεν είναι το boucle). Οι πλατφόρμες της είναι επίσης από την SS'23 συλλογή του brand. 

Το look της Sienna Miller είναι ο κομψός τρόπος για να υιοθετήσετε το mini skirt trend

Όσο για την κόρη της  Marlowe, ήταν ντυμένη μ' ένα stylish tailored κοστούμι, αθλητικά παπούτσια, μαύρα γυαλιά ηλίου με ορθογώνιο φακό και κρατούσε μια τσάντα Dior Saddle. 

Sienna Miller κόρη

Get her style 

Αν θέλετε να δοκιμάσετε το look της Sienna Miller και να φορέσετε με τον απόλυτα κομψό τρόπο το mini skirt trend, αρκεί να επενδύσετε σε μία κομψή μαύρη μίνι φούστα είτε σε Α γραμμή είτε εφαρμοστή, όπως της ηθοποιού, και να συνδυάσετε ένα πλεκτό polo μπλουζάκι σε υπόλευκη απόχρωση. Αν από την άλλη δεν είστε ακόμα έτοιμες να φορέσετε πέδιλα, μπορείτε να ολοκληρώσετε το look σας μ' ένα ζευγάρι loafers φέρνοντας ένα πιο preppy αέρα στο στιλ.

Key - pieces 

Πλεκτό polo shirt, Cos.

Stretch Boucle Mini Skirt, Proenza Schouler.

Πλεκτό πουλόβερ με γιακά, Zara.

Skort Dior, Dior Boutique.

Εκρού polo πουλόβερ, Isabel Marant.

Μίνι φούστα, See By Chloé.

Loafers Ferragamo, Ferragamo boutique & Kalogirou stores, kalogirou.com