Όλα τα denim κομμάτια που θα φορέσετε φέτος και δεν είναι τζιν παντελόνι

Με ποια κομμάτια θα υιοθετήσετε το denim trend.

Μία από τις τάσεις – κλειδιά της σεζόν Άνοιξη- Καλοκαίρι 2023 είναι το denim trend. H χρήση του denim έχει επεκταθεί από τα τζιν παντελόνια σε μία ευρεία γκάμα ενδυμάτων και αξεσουάρ, ενώ το συναντάμε ακόμα και σε παπούτσια, από αθλητικά έως μπότες και σανδάλια, καθιστώντας το δημοφιλές ύφασμα απόλυτο πρωταγωνιστή στο ντύσιμο της σεζόν, αν όχι όλης της χρονιάς που διανύουμε. Τα denim φορέματα και οι denim φούστες είναι δυο κατηγορίες ενδυμάτων που ξεχωρίζουν ανάμεσα στις προτάσεις των brands και ο συνδυασμός τους με άλλα denim κομμάτια, όπως τζάκετ και πουκάμισα, σε Canadian Tuxedo looks, ισχυροποιούν την παρουσία τους στο ενημερωμένο στιλ.

Διαβάστε Επίσης

Ποια denim κομμάτια θα φορέσουμε τη Άνοιξη – Καλοκαίρι 2023;

Αν, επομένως, θέλετε να ανανεώσετε την ανοιξιάτικη και καλοκαιρινή γκαρνταρόμπα σας με denim κομμάτια που δεν είναι τζιν παντελόνια, ξεκινήστε την αναζήτησή σας από τα denim φορέματα τα οποία είναι η τέλεια επιλογή για τη μεταβατική εποχή. Κλασικά shirt dresses όπως αυτό που ανακαλύψαμε στη συλλογή Zara, ή η σύγχρονη paneled εκδοχή, με τιράντες, σε ντένιμ φόρεμα που προτείνει η Chloe, θα σας εξασφαλίσουν άνεση και μοντέρνα κομψότητα, ενώ καθώς πλησιάζει το καλοκαίρι ένα caftan dress σε blue Chambray denim όπως αυτό στη συλλογή Valentino, θα σας εξασφαλίσει μια updated εναλλακτική στο κλασικό καφτάνι.

Η άλλη κατηγορία στην οποία πρέπει να στραφείτε για τις ανοιξιάτικες αγορές σας είναι οι denim φούστες, με το μίντι και μάξι μήκος να είναι αυτά που προτάσσουν οι τάσεις, χωρίς να αγνοούν και τις διαχρονικές μίνι. Η flared σιλουέτα που συναντάμε στη φούστα με ζώνη που τονίζει τη μέση από τη συλλογή Alaïa θα φέρει ένα ρομαντικό αέρα στο στιλ σας, ενώ μία relaxed-fit, μίντι και ίσια γραμμή όπως αυτή στη συλλογή της Sportmax προσφέρεται για συνδυασμούς με blazers, γιατί όχι και με denim blazers όπως αυτό σε dark blue από τη Massimo Dutti, για να τη φορέσετε ακόμα και στο γραφείο μια casual friday.

Τα denim blazers είναι μία πολύ δυνατή στιλιστικά επιλογή που μπορείτε να κάνετε, και έχουν ήδη εμφανιστεί σε street style looks φορεμένα σε double denim σύνολα- ιδίως κοστούμια. Μπορείτε να τα συνδυάσετε με λευκά παντελόνια σε αναβαθμισμένα casual outfits, ενώ τη θέση τους στα σύνολα σας μπορούν να πάρουν και τα denim πουκάμισα τα οποία μπορούν να φορεθούν και ως jacket πάνω από tank tops και t-shirts. Βεβαίως, υπάρχουν και επιλογές όπως η denim μπλούζα με βολάν από τη συλλογή της Dior που θα φέρει έναν αέρα πολυτέλειας και chic κομψότητας στην εμφάνισή σας φορεμένο είτε με denim φούστες και παντελόνια ή ακόμα και με υφασμάτινες loose παντελόνες.

Τέλος, από το ραντάρ των επιλογών σας δεν πρέπει να απουσιάσουν τα denim σορτς, όπως αυτό με ζακάρ GG από τη συλλογή Gucci, που στην πραγματικότητα δεν έφυγαν ποτέ από τις καλοκαιρινές τάσεις, αλλά και οι denim ολόσωμες φόρμες, ενώ, όπως είπαμε, φέτος είναι η χρονιά των ντένιμ αξεσουάρ, με μία τσάντα όπως η denim "Mara" denim της See By Chloé ή το bucket hat από τη συλλογή Calvin Klein να βάζουν τη δική τους πινελιά στο στιλ, αλλά και των παπουτσιών με τις denim Mary Janes της Miu Miu να αποτελούν την επιτομή της γλυκιάς θηλυκότητας με edgy χαρακτήρα και των denim σανδαλιών της Isabel Marant που θα φοράτε όλο το καλοκαίρι.

Τα denim κομμάτια που ξεχωρίσαμε 

Paneled denim μίντι φόρεμα, Chloé.

Denim μπλούζα με βολάν Dior, Dior Boutique.

Denim μίνι φούστα, Diesel.

Denim blazer, Balmain.

Denim καφτάνι, Valentino.

Denim σανδάλια, Isabel Marant, attica

Denim peplum γιλέκο, Givenchy.

Denim μίντι φούστα με ζώνη, Alaïa.

Denim Mary Jane γόβες, Miu Miu.

Tie-belt denim jacket, H&M.

GG-jacquard denim σορτς, Gucci.

Ντένιμ σακάκι με ένα κουμπί, Massimo Dutti.

Relaxed-fit denim φούστα Sportmax, Max Mara Boutique.

"Mara" denim τσάντα, See By Chloé.

Denim bucket καπέλο, Calvin Klein.

Denim ολόσωμη φόρμα, Tommy Hilfiger.

Denim μίντι φόρεμα, Zara.