Baby Blue | 6 κομμάτια στο αγαπημένο χρώμα των κομψών royals

Το γαλάζιο αποτελεί ένα χρώμα το οποία θα συναντήσετε συχνά στα royal looks.

Η τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου και της βασίλισσας Καμίλα συγκέντρωσε στη Μεγάλη Βρετανία ένα πλήθος royal καλεσμένων. Τα looks από την περίσταση είχαν ένα βασικό χαρακτηριστικό: βασίστηκαν σε παστέλ αποχρώσεις. Και όταν μιλάμε για παστέλ αποχρώσεις, μία από τις κυρίαρχες είναι το γαλάζιο ή αλλιώς baby blue. Το συγκεκριμένο χρώμα δεν είναι άγνωστο στις ενδυματολογικές επιλογές των "γαλαζοαίματων". H Πριγκίπισσα Diana το επέλεγε συχνά ακόμα και σε βραδινά της looks, ενώ και η νύφη της, Kate Middleton, το έχει δοκιμάσει πολλές φορές στα outfits της - συμπεριλαμβανομένου και αυτά που ακολούθησαν με την τελετή στέψης. 

Το γαλάζιο χρώμα, όμως, θα το εντοπίσετε και στις εμφανίσεις άλλων "γαλαζοαίματων", όπως της Πριγκίπισσας της Σουηδίας Victoria ή της Πριγκίπισσας της Δανίας Mary, ενώ και η πιο αντισυμβατική και cool στις επιλογές της, Βασίλισσα Letizia της Ισπανίας, έχει στραφεί συχνά στο συγκεκριμένο απαλό χρώμα για τις εμφανίσεις, ιδίως τις καλοκαιρινές. Γαλάζιο φοράει συχνά και η βασίλισσα Καμίλα

Τα κομμάτια για να υιοθετήσετε το γαλάζιο στις εμφανίσεις σας 

Με αφορμή τα outfits στη στέψη με κυρίαρχο το baby blue, ανάμεσά τους και το κομψό μίντι φόρεμα της Mary Katrantzou που φόρεσε η Marie Chantal αλλά και το coatdress της Zara Tindall, ανατρέξαμε σε άλλα πρόσφατα και παλαιότερα royal looks με κυρίαρχο το γαλάζιο και συγκεντρώσαμε 6 κομμάτια που θα σας βοηθήσουν να υιοθετήσετε στο ντύσιμό σας τη συγκεκριμένη παστέλ απόχρωση: 

Σακάκι 

Φορέστε το γαλάζιο σακάκι σας μ' ένα λευκό t-shirt και ένα cigarette παντελόνι (όπως η Kate Middleton) ή jeans και θα έχετε εξασφαλίσει μία από τις πιο stylish ανοιξιάτικες εμφανίσεις. 

Baby Blue | 6 κομμάτια στο αγαπημένο χρώμα των κομψών royals

Key- piece

Σταυρωτό μεσάτο μπλέιζερ, Zara.
Σταυρωτό μεσάτο μπλέιζερ, Zara.

Θα το βρείτε εδώ

Φόρεμα 

Οι "γαλαζοαίματες" παραδοσιακά φοράνε γαλάζιο όταν θέλουν να επικοινωνήσουν ή να γιορτάσουν την έλευση ενός αρσενικού διαδόχου. Το υιοθέτησε η Πριγκίπισσα Diana όταν ήταν έγκυος, το δοκίμασε και η Kate Middleton όταν γέννησε τον διάδοχο Πρίγκιπα George και βγήκε από το μαιευτήριο ντυμένη στα μπλε. Το baby blue, όμως, είναι ένα κομψό και καθησυχαστικό χρώμα που ταιριάζει στην άνοιξη και το καλοκαίρι και μπορεί να φορεθεί είτε "επίσημα", όπως για παράδειγμα έκανε η Πριγκίπισσα της Ουαλίας για το garden party στο Buckingham μετά τη στέψη, είτε casual, όπως έκανε η Πριγκίπισσα Victoria της Σουηδίας στα 40α γενέθλια της, οπότε φόρεσε ένα γαλάζιο shirtdress. 

Kate Middleton

Βασίλισσα Letizia

Marie Chantal, Παύλος και Άννα Μαρία

πριγκίπισσα Victoria σουηδίας

Key- pieces

Δαντελένιο μίντι φόρεμα, Self- Portait.
Δαντελένιο μίντι φόρεμα, Self- Portait.

Θα το βρείτε εδώ

Αμάνικο polo φόρεμα μίντι, Tommy Hilfiger
Αμάνικο polo φόρεμα μίντι, Tommy Hilfiger.

Θα το βρείτε εδώ. 

Skirt suit 

Τα skirt suits, ή αλλιώς τα ταγέρ, έχουν επιστρέψει ανανεωμένα στη μόδα και γίνονται μία πολύ σικ και σέξι επιλογή για τις σύγχρονες, δυναμικές γυναίκες. Ένα κοστούμι με φούστα στα γαλάζια απόχρωση θα σας εξασφαλίσει επιπλέον μία... βασιλική αύρα. 

Princess Diana
Tweed σακάκι & φούστα, Oscar de la Renta.
Tweed σακάκι & φούστα, Oscar de la Renta.

Θα το βρείτε εδώ & εδώ

Clutch 

Αν δεν θέλετε να επενδύσετε σε total baby blue looks, μπορείτε απλά να δοκιμάσετε το συγκεκριμένο χρώμα στα αξεσουάρ σας. Μία τσάντα, και ειδικά ένα clutch, που θα κρατήσετε σε μία formal περίσταση, είναι ένας εύκολος τρόπος για να εντάξετε το γαλάζιο με διακριτικό τρόπο στο στιλ σας. 

Zara Phillips

Key-piece 

Τσαντάκι Karl Lagerfeld, Kalogirou.
Τσαντάκι Karl Lagerfeld, Kalogirou.

Θα το βρείτε εδώ

Γόβες 

Άλλος ένας τρόπος για να εντάξετε το γαλάζιο στις εμφανίσεις σας είναι να φορέσετε γαλάζιες γόβες. Η Πριγκίπισσα Mary της Δανίας, μάλιστα, προσφέρει μία πολύ κομψή ιδέα, αφού από σύνολό της με μαύρο πουκάμισο και λευκή- μπλε πλισέ φούστα μόνο οι γόβες της είναι γαλάζιες. 

Πριγκίπισσα mary της Δανίας

Key-piece 

Σατέν γόβες, Porte & Paire.
Σατέν γόβες, Porte & Paire.

Θα τις βρείτε εδώ.

Κοστούμι 

Το κοστούμι αποτελεί μία διαχρονική επιλογή και ένα χρώμα σαν το γαλάζιο θα προσφέρει φρεσκάδα και ανανέωση στο ανοιξιάτικο workwear στιλ σας. 

βασίλισσα letizia

Key-piece 

Blazer & παντελόνι, Max Mara.
Blazer & παντελόνι, Max Mara.

Θα τα βρείτε εδώ & εδώ