Η νέα συλλογή Fendi αποτείνει φόρο τιμής στις Couture τεχνικές

Ο οίκος Fendi παρουσίασε την haute couture συλλογή του που εστιάζει στη δεξιοτεχνία της ραπτικής.

Λίγο αφού ο Pierpaolo Piccioli και ο οίκος Valentino παρουσίασαν την "Un Château" μία συλλογή που εστιάζει στην απλότητα της Couture, o Kim Jones και ο οίκος Fendi ήρθαν (με το δικό τους show στη λήξη της Paris Couture Week) να προσφέρουν τη δική τους ανάγνωση σ΄αυτό που αποκαλούμε υψηλή ραπτική. Η κολεξιόν haute couture Fendi για τη σεζόν Φθινόπωρο - Χειμώνας 2023-2024 αποτίνει φόρο τιμής στις τεχνικές της Couture και τη δεξιοτεχνία του χειροποίητου. Και τελειοποιεί την ιδέα που ο Jones ξεκίνησε με τις couture συλλογές Φ/Χ 2022-2023 και Α/Κ 2023 , η οποία έχει να κάνει με το να επικοινωνήσει την ουσία της υψηλής ραπτικής: ότι δηλαδή δεν χρειάζεται να είσαι υπερβολικός για να είσαι άριστος. 

Διαβάστε Επίσης

Η συλλογή 

Στην Couture συλλογή Fendi Φ/Χ 2023 - 2024 πρωταγωνιστές είναι τα βραδινά φορέματα: μάξι στην πλειοψηφία τους, με εξαίσια ντραπέ, με off-shoulder ή one shoulder γραμμές στο μπούστο, κάποια με ουρά κάποια ασύμμετρα, άλλα με πιέτες και αέρινη κίνηση άλλα σε tube γραμμή, πολλά με μία ζώνη στη μέση που θυμίζει κορσέ, φτιαγμένα από πολλές, διαφορετικές πολυτελείς υφές , και σε χρώματα που κινούνται κατά κύριο λόγο στην παλέτα των nude, με τις ουδέτερες αποχρώσεις, όπως το μαύρο, αλλά και το έντονο κόκκινο ή το σμαραγδί να συμμετέχουν στις προτάσεις. Τα ultra chic φορέματα της συλλογής Fendi μπορεί με την πρώτη ματιά να δείχνουν "απλά", αλλά οι λεπτομέρειες τους κρύβουν σπουδαίες τεχνικές, όπως το ντραπάρισμα, τα σχήματα και τα κεντήματα. 

"Υπάρχει μία ιδέα απλότητας με κρυμμένες πολυπλοκότητες στη συλλογή. Πολλά έχουν να κάνουν με τον όγκο, το ντραπέ, το γλυπτικό σχήμα που επιτυγχάνονται μέσα από μία περίπλοκη και αυστηρή κοπή πατρόν, με ρούχα που υλοποιούνται με μία και μοναδική ραφή", αναφέρει το σημείωμα του οίκου για τη συλλογή. Στο ίδιο σημείωμα αποκαλύπτεται η σχέση συγκοινωνούντων δοχείων της συλλογής με την πρώτη high jewelry κολεξιόν της Delfina Delettrez Fendi, τη "Fendi Triptych", η οποία παρουσιάστηκε εδώ. "Δουλέψαμε πάνω σ' ένα πατρόν βασισμένο στα πολυτελή κοσμήματα της Delfina. Αν απουσιάζει το κόσμημα, η ιδέα εξακολουθεί να είναι παρούσα μέσω της χρωματικής παλέτας και της διακόσμησης της collection. Τα ρούχα αναλαμβάνουν να μεταφέρουν την ιδέα των κοσμημάτων". Τα τελευταία looks της συλλογής με τις oversized παγιέτες που διακοσμούν εξαιρετικά μίνιμαλ γραμμές, σε χρώματα όπως το ασημί και ροζ,  θα μπορούσαν πράγματι να αποτελούν τη μετουσίωση ενός κοσμήματος από λευκόχρυσο ή ροζ χρυσό σε ρούχα. 

Ο Kim Jones και ο οίκος Fendi επιμένουν σε μια θηλυκότητα με πολύ εκλεπτυσμένα χαρακτηριστικά, μία Couture που μοιάζει με αύρα στον κόσμο του viral και του εφήμερου εντυπωσιασμού. Η Couture του Fendi είναι μία ωδή στις γυναίκες και τη διαχρονική κομψότητα. 

Δείτε το show: 

Runway looks