Ποια χρώματα μπορείτε να φορέσετε φέτος αν σας κούρασαν (ήδη) το μπεζ και το καφέ

Αν θέλετε να δημιουργήσετε bold looks, κόντρα στην τάση του μινιμαλισμού, μπορείτε να δοκιμάσετε αυτά τα χρώματα.

Σε μία χρονιά που στη μόδα επικρατεί η τάση του μινιμαλισμού και της "ήσυχης πολυτέλειας", τα χρώματα που είναι κυρίαρχα στο στιλ είναι αυτά που την εξυπηρετούν καλύτερα, δηλαδή τα "ήσυχα". Ουδέτεροι τόνοι όπως το μπεζ και το light καφέ και διαχρονικά χρώματα όπως το μαύρο και το γκρι κυριάρχησαν στα moodboards των συλλογών για το Φθινόπωρο - Χειμώνας 2023-24 και αν δεν υπήρχε στα trends και η επιστροφή του κόκκινου, θα μιλούσαμε σίγουρα για την πιο "αθόρυβη" χρωματικά σεζόν των τελευταίων ετών

Υπάρχει, όμως, ο αντίλογος. Εκείνος που λέει ότι οι τάσεις δεν ταιριάζουν πάντα σε όλα τα στιλ και τις προσωπικότητες, και άρα δεν χρειάζεται να εγκαταλείψετε το bold προσωπικό σας ύφος αν ο μινιμαλισμός και η ουδετερότητα δεν σας εκφράζουν. Όπως, επίσης, υπάρχει και η κούραση που μπορεί να επέλθει από ένα διαρκώς επαναλαμβανόμενο look. Σε κάθε περίπτωση, επομένως, χρειάζεστε μία εφεδρεία χρωμάτων είτε για να υποστηρίξετε το έντονο ταμπεραμέντο σας είτε για τις μέρες εκείνες που θέλετε να είστε περισσότερο "loud" παρά "quiet" στο ντύσιμό σας. Ποια χρώματα μπορείτε να φορέσετε; 

Κόκκινο 

Το κόκκινο είναι το χρώμα - τάση της χρονιάς. Τολμηρό και έντονο, αποτελεί το αντίβαρο στην κυριαρχία των μπεζ, καφέ και μαύρων και μπορείτε να το δοκιμάσετε εξασφαλίζοντας επικαιρότητα και statement στις εμφανίσεις σας. 

Ποια χρώματα μπορείτε να φορέσετε φέτος αν σας κούρασαν (ήδη) το μπεζ και το καφέ
Red Street style

Workwear look

Ροζ 

Τι κι αν το ροζ, ιδίως η hot pink εκδοχή του, χαρακτήρισε τη μόδα της περσινής χρονιάς; Εσείς μπορείτε να το φορέσετε με ανανεωμένη διάθεση και φέτος, προσθέτοντας κόκκινα αξεσουάρ για να επικαιροποιήσετε το στιλ. 

Pink street style
Pink street style

Κίτρινο  (butter)

Το κίτρινο δεν ανήκει στα χρώματα που συνηθίζονται στο χειμερινό στιλ. Ωστόσο, αυτή τη σεζόν οι σχεδιαστές προτείνουν μία αρκετά κολακευτική και κομψή εκδοχή του, αυτή του butter yellow, που πλησιάζει τους μπεζ τόνους, αλλά διακρίνεται ασφαλώς από μεγαλύτερη ένταση. Υιοθετήστε το στα καθημερινά σας σύνολα, σε κοστούμια, πουλόβερ και φορέματα, ενώ μπορείτε πάντα να ανεβάσετε την ένταση στο κίτρινο που θέλετε να φορέσετε φροντίζοντας, ωστόσο, να διατηρήσετε την ισορροπία συνδυάζοντας το με παλ αποχρώσεις. 

yellow street style
yellow street style
yellow street style

Μπλε  (icy)

Την άνοιξη που μας πέρασε τη μόδα απασχόλησε η απόχρωση του cobalt blue, αρκετά έντονη και bold. Το φθινόπωρο οι τόνοι πέφτουν και από τα runways - ιδίως του οίκου Fendi- ξεπήδησε εκείνη του icy ή frosty blue, δηλαδή του "παγωμένου γαλάζιου". Ο συγκεκριμένος τόνος του μπλε "δένει" άριστα τόσο με τα διαχρονικά χρώματα του μινιμαλισμού όπως το μαύρο αλλά και με πιο έντονες αποχρώσεις, όπως το μπορντό ή το κόκκινο. 

blue street style
blue street style

Μοβ 

Το μοβ δεν το συναντάμε ανάμεσα στα χρώματα - τάσεις της σεζόν, όμως και μόνο η παρουσία του στη FW'23 συλλογή Burberry μας δίνει έναν καλό λόγο για να το εντάξουμε στο στιλ μας. Οι σκούροι τόνοι του ταιριάζουν στην εποχή, ενώ υπολογίστε ότι συνδυάζεται ωραία με την τάση του κόκκινου με το αποτέλεσμα να είναι άκρως statement.

purple street style
purple street style

Πράσινο 

Το πράσινο επίσης απουσιάζει από τις τάσεις της σεζόν Φθινόπωρο - Χειμώνας 2023-24, όμως το είδαμε σε κάποιες πρόσφατες street style εμφανίσεις. Μάλιστα, οι επιλογές στις αποχρώσεις, από φωτεινό πράσινο μέχρι λαδί, mint και γαλαζοπράσινο (teal), ήταν τόσο διαφορετικές που δίνουν το ελεύθερο να φορέσετε όποιο πράσινο θέλετε στα χειμερινά σας looks. 

Green street style
Green street style
Green street style