Paris Fashion Week | Τα beauty highlights των μεγαλύτερων shows

Οι τάσεις που θα κυριαρχήσουν τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2020-21.

Τέταρτη στάση του fashion crowd για αυτόν τον μήνα είναι η Πόλη του Φωτός, η πρωτεύουσα της μόδας, έτσι όπως χαρακτηρίζεται από πολλούς, το Παρίσι. Εκεί στην Εβδομάδα Μόδας που βρίσκεται αυτήν τη στιγμή σε εξέλιξη είναι που οι μεγαλύτεροι luxury οίκοι παρουσιάζουν τις νέες τους συλλογές και προσθέτουν τα δικά τους beauty trends στη λίστα με τις τάσεις για το Φθινόπωρο και το Χειμώνα 2020-21.

Ακολουθούν τα beauty highlights από την Εβδομάδα Μόδας του Παρισίου: 

Hermès: Parisian chic

Hermès: Parisian chic

Ο διάσημος γαλλικός οίκος μας χάρισε ένα sneak peek στην πρώτη του συλλογή καλλυντικών, το λανσάρισμα της οποίας πρόκειται να γίνει μέσα στο μήνα. Το Parisian chic μακιγιάζ με αψεγάδιαστη, «γυμνή» επιδερμίδα και κατακόκκινα ή ροδακινί χείλη δεν έδειχνε ποτέ πιο σύγχρονο. 

Miu Miu: Μοντέρνες ηρωίδες του Hitchcock

Miu Miu: Μοντέρνες ηρωίδες του Hitchcock

Αντλώντας έμπνευση από τις ηρωίδες του Alfred Hitchcock, ο hair maestro Guido Palau, δημιούργησε ενδιαφέροντα χτενίσματα με ιδιαίτερα curtain curls στην κορυφή του κεφαλιού και ανάλαφρους κυματισμούς προς τις άκρες.  Το beauty look των μοντέλων ολοκληρώθηκε με έντονα feline eyes, διακριτικό contouring και nude χείλη. 

Alexander McQueen: Φλογερές κόκκινες ανταύγειες

Alexander McQueen: Φλογερές κόκκινες ανταύγειες

“Είναι η ιδία γυναίκα McQueen, είναι απλά μια διαφορετική στιγμή για εκείνη”, είπε ο hairstyle Guido Palau backstage, προσπαθώντας να εξηγήσει την έμπνευσή του πίσω από τις κόκκινες ανταύγειες στα μαλλιά των μοντέλων. “Μου ζητήθηκε να σκεφτώ ένα ρομαντικό edgy hair look. Όταν κοιτά κανείς τα ρούχα του οίκου, είναι συνήθως μαύρα, λευκά ή κόκκκινα, γι' αυτό διάλεξα αυτό το χρώμα», εξήγησε. 

Giambattista Valli: Διακοσμητικά κρύσταλλα

Giambattista Valli: Διακοσμητικά κρύσταλλα

Ο οίκος Giambattista Valli έμεινε πιστός στον over the top girly χαρακτήρα που τον χαρακτηρίζει και σε αυτό το show, κάτι το οποίο αποτυπώθηκε και στην beauty εμφάνιση των μοντέλων. Τα λαμπερά κρύσταλλα στα μάτια, το ροζ βερνίκι στα νύχια και τα wet look σινιόν, διακοσμημένα με κορδέλες και βέλα αποτέλεσαν το τέλειο ταίρι για τα αέρινα φορέματα και τα κομψά ζιβάγκο στο catwalk.

Stella McCartney: Μίνιμαλ αισθητική

Stella McCartney: Μίνιμαλ αισθητική

Το επίκεντρο εδώ ήταν η φρέσκια, αψεγάδιαστη επιδερμίδα και το μίνιμαλ μακιγιάζ με διακριτικές γραμμές eyeliner, δια χειρός Pat McGrath, που ανύψωναν το βλέμμα. Όσον αφορά τα μαλλιά, ο Eugene Souleiman δημιούργησε wearable απλές αλογοουρές με χωρίστρα στη μέση. 

Valentino: Έντονη πλαϊνή χωρίστρα και διακοσμητικά studs

Valentino: Έντονη πλαϊνή χωρίστρα και διακοσμητικά studs

Η makeup artist Pat McGrath χρησιμοποίησε μαύρο eyeliner στη γραμμή των πάνω βλεφαρίδων και στη συνέχεια σχεδίασε έντονο negative space eyeliner στην κόγχη του ματιού και στη γραμμή των κάτω βλεφαρίφων. Πρόσθεσε μικροσκοπικά μαύρα studs για να διακοσμήσει το liner, ενώ άπλωσε και ασημί σκιά στα κινητά βλέφαρα των μοντέλων. Τα μαλλιά στο show του οίκου Valentino είχαν έντονη πλαϊνή χωρίστρα με ξεκάθαρη επιρροή από τα '60s. “Η φράντζα ήταν τόσο χαμηλά στο μέτωπο που σχεδόν έμοιαζε με αφέλειες», είπε ο hairstylist Guido Palau.

Vivienne Westwood: Έντονα ζυγωματικά

Vivienne Westwood: Έντονα ζυγωματικά

Ο makeup artist Andreas Kronthaler δημιούργησε διάφορα makeup looks για το show του οίκου Vivienne Westwood. Ένα από εκείνα που ξεχώρισαν ήταν τα έντονα ζυγωματικά και οι neutral αποχρώσεις σε μάτια και χείλη. Τα μαλλιά κινήθηκαν στα ίδια όρια μεταξύ θηλυκότητας και αρρενοπώτητας, με τον hairstylist Sam McKnight να προτείνει ποικίλα χτενίσματα από sleek ίσια μαλλιά, μέχρι afro.

Celine: Shag και graphic eyeliner

Celine: Shag και graphic eyeliner

Τις τελευταίες σεζόν, ο καλλιτεχνικός διευθυντής Hedi Slimane έχει χαρίσει στον οίκο Celine μια πιο vintage, cool αισθητική. Το show για τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2020 δεν αποτέλεσε εξαίρεση, καθώς τα μοντέλα περπάτησαν στο catwalk με total '70s look τόσο στα ρούχα, όσο και στα μαλλιά και το μακιγιάζ. Η hairstylist Esther Langham χτένισε τα μαλλιά τους σε χαλαρούς messy κυματισμούς, ενώ δεν ήταν και λίγα τα μοντέλα που περπάτησαν στο catwalk έχοντας το απόλυτο κούρεμα της δεκαετίας, το shag. Παρόλο που το brand τείνει να επιλέγει μίνιμαλ makeup looks, αυτή τη φορά o makeup artist Aaron de Mey επέλεξε μαύρο graphic eyeliner και έντονες βλεφαρίδες.

Haider Ackermann: Ανύπαρκτα φρύδια και έντονα bouffants

Haider Ackermann: Ανύπαρκτα φρύδια και έντονα bouffants

Σε μία από τις πιο δραματικές μεταμορφώσεις της Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού, ο Haider Ackermann ξάνθυνε τα φρύδια των μοντέλων, τόσο ώστε να μοιάζουν σχεδόν ανύπαρκτα. Το εντυπωσιακό look ολοκληρώθηκε με έντονα bouffants και αφέλειες δια χειρός της hairstylist Duffy. Τα στρογγυλεμένα χτενίσματα με τον έντονο όγκο έμοιαζαν με γλυπτά, που λειτουργούσαν σαν ιδιαίτερες προεκτάσεις των ρούχων που παρουσιάζοταν στο catwalk. 

Balmain: Sleek ίσια μαλλιά και φρέσκα πρόσωπα

Balmain: Sleek ίσια μαλλιά και φρέσκα πρόσωπα

Όπως δήλωσε ο ίδιος ο hairstylist Sam McKnight, η έμπνευση πίσω από τα sleek ίσια μαλλιά των μοντέλων στο show του οίκου Balmanin ήταν η πριγκίπισσα Καρολίνα του Μονακό. Το κομψό beauty look ολοκληρώθηκε με μίνιμαλ μακιγιάζ σε neutral τόνους, φρέσκια και καθαρή επιδερμίδα δια χειρός της makeup artist Samira Goyette.

Mugler: Η επιστροφή του τζελ

Mugler: Η επιστροφή του τζελ

Τα κορίτσια του οίκου Mugler δεν ακολουθούν τους κανόνες της κοινωνίας. Έτσι ο hairstylist Jawara Wauchope δημιούργησε sleek looks χρησιμοποιώντας τζελ, θέλοντας να κάνει τα μαλλιά τους να δείχνουν «σαν να μην τα έχουν πλύνει για μερικές μέρες». «Ήθελα ένα χτένισμα που θα είναι cool και badass, αλλά ταυτόχρονα καλλιτεχνικό», είπε ο ίδιος.

Chloe: Ombré χείλη

Chloe: Ombré χείλη

"Το κορίτσι του οίκου Chloe δεν είναι μόνο ένα", είπε η makeup artist Pat McGrath backstage, εξηγόντας την επιλογή της ιδίας και του hairstylist Guido Palau να δημιουργήσoυν πληθώρα διαφορετικών look. Από no-makeup makeup και πλεξούδες μέχρι ombré χείλη και χαμηλά σινιόν, αυτό το catwalk τα είχε όλα. Το αποτέλεσμα ήταν ένα κομψό ψηφιδωτό από beauty looks, που επέτρεπαν στο κοινό να δει τον εαυτό του σε κάθε μοντέλο.

Lanvin: Δυναμικά κόκκινα χείλη

Lanvin: Δυναμικά κόκκινα χείλη

O νέος σχεδιαστής, Bruno Sialelli, αποφάσισε να αποτίσει φόρο τιμής στην αυτοδημιούργητη ιδρύτρια του οίκου, Jeanne Lanvin, σχεδιάζοντας κομμάτια, ιδανικά για κάθε εργαζόμενη γυναίκα. Ο girl boss χαρακτήρας του show αποτυπώθηκε και στο μακιγιάζ, με τους '20s inspired κυματισμούς στα μαλλιά, τις έντονες βλεφαρίδες και τα κατακόκκινα χείλη να ενισχύουν το δυναμισμό της συλλογής.

Margiela: Floating eyeliner

Margiela: Floating eyeliner

Αδιαμφισβήτητη πρωτοτυπία: Aυτή ήταν η έμπνευση πίσω από τα makeup looks της Pat McGrath στο show του οίκου Margiela. Κάτω από τα sleek updos του Eugene Souleiman και μια σειρά από εντυπωσιακά headpieces, η McGrath συνδύασε την αψεγάδιαστη επιδερμίδα με μαύρο floating eyeliner, την κορυφαία τάση στο μακιγιάζ αυτήν την στιγμή.

Dries Van Noten: Neon ρίζες

Dries Van Noten: Neon ρίζες

Ο Sam McKnight ενίσχυσε τον party χαρακτήρα της συλλογής, βάζοντας neon πράσινες, μοβ, πορτοκαλί και φούξια πινελιές στα μαλλιά των μοντέλων. Το hair look αλά Billie Eilish, συνδυάστηκε με smoky eyes σε δύο τόνους και σκουρόχρωμα κόκκινα χείλη, δημιουργία της makeup artist, Inge Grognard.

Saint Lauren: Αυστηρά καρέ και κατακόκκινα χείλη

Saint Lauren: Αυστηρά καρέ και κατακόκκινα χείλη

O Anthony Vaccarello στη φετινή Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού για τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2020-21 επέλεξε να ανδείξει τη σέξι και δυναμική πλευρά της γυναίκας. Το girl boss vibe που απέπνεαν τα boxy σακάκια και τα αισθησιακά latex παντελόνια ενισχύθηκε από τα pixie, τα αυστηρά καρέ και τα κατακόκκινα χείλη των μοντέλων στο catwalk.

Kenzo: Μίνιμαλ αισθητική

Kenzo: Μίνιμαλ αισθητική

Ήταν το πρώτο show του fashion label με το νέο του δημιουργικό διευθυντή, Felipe Oliveira Baptista, του οποίου η μίνιμαλ αισθητική μεταφράστηκε σε oversized στρατιωτικά jackets και πλεκτά. Το μακιγάζ είχε την ίδια προσέγγιση: Η Lucia Pieroni δημιούργησε ένα μίνιμαλ look χωρίς ίχνος foundation, αλλά με ροδαλά μάγουλα και διακριτικό contouring. 

Dior: '70s inspired μπαντάνες

Dior: '70s inspired μπαντάνες

"Είναι ο κόσμος της Maria, όχι ένα beauty counter," λέει ο Peter Philips στα backstage του show του οίκου Dior περιγράφοντας εξαιρετικά το fashionable φεμινιστικό μανιφέστο της Maria Grazia Chiuri. Το σκηνικό με τις φωτεινές επιγραφές όπως "Women Raise the Upraising,” “Patriarchy = Climate Emergency” και “Feminine Beauty Is A Ready-Made” ενισχύθηκε από το beauty look των μοντέλων. Οι μπαντάνες στα μαλλιά θύμιζαν τη δεκαετία των ΄70s και το ελεύθερο πνεύμα με την οποία έχει συνηφαστεί.  Όσον αφορά το μακιγιάζ ο makeup artist Peter Philips επέλεξε να κάνει ένα street cool eye look με έντονο eyeliner και να διατηρήσει το μακιγιάζ του υπόλοιπου προσώπου αρκετά μίνιμαλ και φυσικό.

Koche: Έντονα ζυγωματικά

Koche: Έντονα ζυγωματικά

Το fashion brand Koche καταφέρνει να κερδίζει πάντα την προσοχή του fashion crowd χάρη στην ιδιαίτερη χρήση χρώματος, σχημάτων και υφών που τολμά και το show σε αυτήν την Εβδομάδα Μόδας δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Το makeup look με τα έντονα ζυγωματικά και τα nude χείλη που δημιούργησε ο Terry Barber ταίριαζε εξαιρετικά με τη fun συλλογή για το φθινόπωρο 2020.