Beauty staycation | Πώς μπορείτε να περάσετε ευχάριστα στο σπίτι

#ΜένουμεΣπίτι και φροντίζουμε περισσότερο από ποτέ τον εαυτό μας.

Καθώς οι επόμενες δύο βδομάδες είναι πολύ κρίσιμες για την Ελλάδα ως προς την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού, ζωτικής σημασίας θεωρείται η κοινωνική αποστασιοποίηση. Η κατάσταση αυτή δεν είναι ευχάριστη για κανέναν. Μήπως το "μένουμε σπίτι" όμως είναι η τέλεια ευκαιρία να κάνετε πράγματα που τόσο καιρό θέλατε και δεν είχατε χρόνο; Ακολουθούν μερικές ιδέες για να περάσετε ευχάριστα την ώρα, αυστηρά για beauty addicts:

Pamper day

Beauty staycation | Πώς μπορείτε να περάσετε ευχάριστα στο σπίτι

Οι μέρες που βρίσκεστε για πολλές ώρες στο σπίτι αποτελούν την ιδανική ευκαιρία να κακομάθετε τον εαυτό σας, προσφέροντάς του την περιποίηση που λαχταρά εδώ και καιρό. 

Ξεκινήστε φροντίζοντας τα μαλλιά σας. Απλώστε από τα μήκη μέχρι τις άκρες μια ενυδατική μάσκα, που θα τους δώσει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για να δυναμώσουν και να αναπτυχθούν. Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, απλώστε την το βράδυ, τυλίξτε τα μαλλιά σας με ένα hair wrap και ξεπλύνετέ τα το πρωί. Αυτές οι μέρες αποτελούν επίσης εξαιρετική ευκαιρία να αφήσετε τα μαλλιά σας φυσικά, αποφεύγοντας τη χρήση heat tools, που τα ταλαιπωρούν.

Σειρά έχει η περιποίηση του σώματος. Χρησιμοποιήστε ένα ήπιο scrub σώματος για να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια της επιδερμίδας και στη συνέχεια ενυδατώστε την με μια πλούσια λοσιόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το πιο σημαντικό από όλα τα βήματα μιας pamper ρουτινας είναι η περιποίηση του προσώπου. Τώρα είναι η κατάλληλη ευκαιρία να ακολουθήσετε μια ολοκληρωμένη skincare ρουτίνας, δοκιμάζοντας όλες τις μάσκες, τους ορούς και τις κρέμες που πάντα θέλατε, αλλά δεν προλαβαίνατε. Η χρήση ενός skincare gadget, όπως το Ziip ή το jade roller, θα ενισχύσει τη δράση τους, χαρίζοντας ακόμα πιο ανανεωμένη και λαμπερή επιδερμίδα. 

Mani-Pedi

Beauty nails

Τι καλύτερο από ένα mani-pedi επαγγελματικών προδιαγραφών στο σπίτι; Ξεκινήστε βυθίζοντας τα ακροδάχτυλά σας σε χλιαρό λαδάκι και τα πέλματά σας σε ζεστό νερό και χαλαρώστε υπό τη μελωδία της αγαπημένης σας μουσικής δωματίου. Στη συνέχεια, μπορείτε να περιποιηθείτε τα πετσάκια και τις σκασμένες φτέρνες σας, πριν ξεκινήσετε να βάφετε τα νύχια σας σύμφωνα με τις οδηγίες που θα βρείτε εδώ

Spring cleaning

Beauty products

Δεν υπάρχει δικαιολογία. Ο επιπλέον ελεύθερος χρόνος μπορεί να αξιοποιηθεί για τον καθαρισμό της makeup συλλογή σας. Κι όμως τα καλλυντικά έχουν και αυτά ημερομηνία λήξεως και θα πρέπει να ελέγχονται συχνά, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν ερεθισμοί στην επιδερμίδα και μολύνσεις στα μάτια. Σε αντίθεση με τα τρόφιμα, ο χρόνος ζωής των καλλυντικών ξεκινά να μετρά από τη στιγμή που θα ανοιχθούν. Σε όλες τις συσκευασίες υπάρχει η ειδική σήμανση, ένα μικρό βαζάκι, μέσα στο οποίο αναγράφεται ένας αριθμός και το γράμμα M, που υποδηλώνει τους μήνες για τους οποίους μπορείτε χρησιμοποιήσετε το συγκεκριμένο προϊόν πριν χαλάσει. 

Πετάξτε λοιπόν τα προϊόντα που έχουν λήξει και κάντε χώρο στο μπουντουάρ σας για τα νέα λανσαρίσματα της άνοιξης.

Marie Kondo who?

Τώρα που τα ντουλάπια σας είναι καθαρά, μην παραλείψετε να τα οργανώσετε ανά είδος προϊόντος ή συχνότητα χρήσης. Μπορεί η συγκεκριμένη δουλειά να απαιτεί χρόνο, ωστόσο ο μελλοντικός εαυτό σας είναι σίγουρα πως θα σας ευγνωμονεί για τον πολύτιμο χρόνο που θα γλιτώνει τα πρωινά πριν το γραφείο.

Καθαρίστε τα πινέλα σας

Beauty makeup brushes

Ο καθαρισμός των πινέλων μακιγιάζ θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητά σας, καθώς τα υπολείμματα από πούδρα, φον ντε τεν, ρουζ και highlighter δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη των βακτηρίων.