Πλένετε όσο συχνά θα έπρεπε τα πινέλα του μακιγιάζ;

Μία σημαντική συνήθεια που πρέπει να υιοθετήσετε με τη σωστή συχνότητα.

Τα ρούχα και τα εσώρουχα είμαστε σίγουρες ότι τα πλένετε σε καθημερινή βάση. Μπορείτε να πείτε το ίδιο και για τα πινέλα του μακιγιάζ; Οι περισσότερες γυναίκες τα πλένουν σπάνια, ενώ πολλές παραδέχονται πως αδυνατούν να θυμηθούν την τελευταία φορά που το έκαναν. Ο συστηματικός καθαρισμός των πινέλων μακιγιάζ αποτελεί μια beauty συνήθεια που όλες οι γυναίκες πρέπει να υιοθετήσουν εάν θέλουν λαμπερή επιδερμίδα χωρίς ατέλειες. 

Οι αρνητικές επιπτώσεις

Υπολείμματα από πούδρα, φον ντε τεν, ρουζ και highlighter που παραμένουν για πολύ καιρό στα πινέλα δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη των βακτηρίων. Το αποτέλεσμα είναι η επιδερμίδα να πάσχει από ανεπιθύμητους ερεθισμούς, αλλά και να είναι περισσότερο ευεπίφορη στην ακμή και δερματικές παθήσεις, όπως η δερματίτιδα.

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζονται;

Ιδανικά θα πρέπει να καθαρίζονται με ένα ήπιο σαπούνι τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Ο καθαρισμός των πινέλων προσώπου, όπως εκείνο για το ρουζ και το foundation, θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητά σας, ενώ εκείνα των ματιών, αν δεν χρησιμοποιούνται συχνά, είναι επιτρεπτό να καθαρίζονται μία φορά το μήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε περίπτωση που συνηθίζετε να χρησιμοποιείτε τα πινέλα σας για να κάνετε το μακιγιάζ και άλλων ατόμων, θα πρέπει να είστε ακόμα πιο προσεκτική και να τα καθαρίζετε μετά από κάθε χρήση, για να αποφευχθεί η μεταφορά βακτηρίων από το ένα άτομο στο άλλο.

How to 

Βρέχετε τις τρίχες του πινέλου με τρεχούμενο νερό και στη συνέχεια χρησιμοποιώντας ένα ήπιο παιδικό σαμπουάν ή ένα ειδικό καθαριστικό προϊόν για τα πινέλα μακιγιάζ, τρίβετε απαλά τις τρίχες για να γίνει αφρός. Μπορείτε να τις τρίψετε στη μέσα πλευρά της παλάμης. Ξεπλένετε και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία αν χρειάζεται. Το στεγνώνετε ακουμπώντας το όρθιο ανάποδα -με τις τρίχες προς τα κάτω-, ώστε το νερό να μην χαλαρώσει την κόλλα που τις συγκρατεί.

Οι παραπάνω συμβουλές ισχύουν και για τα σφουγγαράκια μακιγιάζ, αλλά και για τους σπόγγους Konjac.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ