Μικροβίωμα | Ο πιο σημαντικός σύμμαχος για υγιή επιδερμίδα

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για το μικροβίωμα της επιδερμίδας.

Το μικροβίωμα, η λέξη που εμφανίζεται όλο και πιο συχνά σε διαφημίσεις προϊόντων skincare μπορεί να αποτελέσει τον πιο σπουδαίο συνεργάτη για την υγεία του δέρματος. Ακολουθούν όλα όσα θέλετε να ξέρετε για αυτό:

Τι είναι το μικροβίωμα;

Το μικροβίωμα του δέρματος είναι ένα οικοσύστημα δισεκατομμυρίων μικροοργανισμών,  όπως, βακτήρια, μύκητες και ιούς. Είναι μοναδικό για κάθε άτομο και γι' αυτό συχνά παρομοιάζεται με δακτυλικό αποτύπωμα.

Ο ρόλος του

Είναι απαραίτητο για την προστασία και τη διατήρηση της υγείας του δέρματος, καθώς εκπαιδεύει το ανοσοποιητικό σύστημα και προστατεύει το σώμα από την εισβολή περισσότερο παθογόνων και επικίνδυνων οργανισμών. Με απλά λόγια, είναι η εξωτερική προστατευτική ασπίδα της επιδερμίδας και παράλληλα, είναι μέρος ενός πολύ μεγαλύτερου μικροβιώματος, που βρίσκεται συνολικά στο σώμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνήθως γεννιόμαστε έχοντας το σωστό μικροβίωμα στο δέρμα μας αλλά οι εξωτερικοί παράγοντες διαταράσσουν το ισοζύγιο αυτό. Η προστατευτική ιδιότητά του αποδυναμώνεται όταν η ισορροπία του διαταραχθεί από διάφορους περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως  η περιβαλοντικη ρυπανση, το στρες ή ακόμα και μια κακή επιλογή προϊόντων ομορφιάς. Μια δραστική κρέμα σώματος ή ένα σκληρό απολεπιστικό προϊόν είναι αρκετά για να επηρεάσουν το μικροβίωμα και κατά συνέπεια, τον επιδερμικό φραγμό. Το δέρμα αντιδρά και έτσι εμφανίζει ερυθρότητα, ξηρότητα, αυξημένη ευαισθησία, τράβηγμα, θαμπή και κουρασμένη όψη. Ισορροπημένο μικροβίωμα σημαίνει "δυνατό", φωτεινό και υγιές δέρμα.

Η λύση

Η προστασία του μικροβιώματος, που ζει στην επιδερμίδα και το οποίο την προστατεύει από όσα αντιμετωπίζει καθημερινά, απαιτεί τη σωστή φροντίδα της επιδερμίδας. Επιλέξτε ήπια καθαριστικά προϊόντα που σέβονται το μικροβίωμα και ενυδατικά προϊόντα με προηγμένη τεχνολογία φιλική σε αυτό, που μετατρέπουν το αφυδατωμένο, ευαίσθητο, θαμπό, κουρασμένο δέρμα στην ισορροπημένη, δυνατή, απαλή, με υγιή λάμψη εκδοχή του. Ιδανική θεωρείται και η χρήση προϊόντων ομορφιάς με πρεβιοτικά, όπως ο ορός Advanced Genifique της Lancôme και η θεραπεία νύχτας Advanced Night Repair Intense Reset Concentrate της Estée Lauder, τα οποία βοηθούν την ανάπτυξη και διατήρηση των ήδη υπαρχόντων ευεργετικών βακτηρίων του μικροβιώματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ