To Μέγαρο Μουσικής Αθηνών φωταγωγείται ροζ | Είναι κάτι περισσότερο από μία κορδέλα. Είναι αυτό που μας ενώνει

Την Πέμπτη 08 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 20:30, ενώ η δράση θα μεταδοθεί live.

Σε μία δύσκολη χρονική συγκυρία, που όλος ο πλανήτης έχει να αντιμετωπίσει  μία παγκόσμια πανδημία, είναι πιο επίκαιρη από ποτέ η ανάγκη για υποστήριξη όλων όσων επηρεάζονται από την πανδημία και ακόμα περισσότερο αυτών που αντιμετωπίζουν τον καρκίνο του μαστού, οι οποίοι αποτελούν ιδιαίτερα ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες. Για τον Όμιλο Estée Lauder Companies, φέτος είναι ακόμα πιο σημαντική η υποστήριξη της ιατρικής έρευνας, των ανθρώπων που ζουν με καρκίνο μαστού, ευπαθών ομάδων που μπορεί να αντιμετωπίζουν δυσκολία στην πρόσβαση σε ιατρική φροντίδα και των γιατρών, νοσοκόμων και φροντιστών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Για όλους αυτούς τους λόγους, ο Όμιλος Estée Lauder Companies παραμένει αφοσιωμένος στην Εκστρατεία για τον Καρκίνο του Μαστού και το στόχο της, να δημιουργήσει ένα κόσμο χωρίς καρκίνο του μαστού.

Φέτος, το παγκόσμιο σύμβολο της Εκστρατείας για τον Καρκίνο του Μαστού, δεν είναι άλλο από την Ροζ Κορδέλα, η οποία δεν είναι απλά μία κορδέλα, αλλά είναι αυτό που μας ενώνει. Είναι ένα κίνημα, είναι μια αποτύπωση της παγκόσμιας κοινότητας που τιμά όποιον έχει επηρεαστεί από αυτή την ασθένεια.

Κάθε 15 δευτερόλεπτα, κάπου στον κόσμο, μια γυναίκα μαθαίνει ότι πάσχει από καρκίνο του μαστού κι αυτό είναι ήδη ένα πολύ μεγάλο νούμερο. Μας ενώνει η ελπίδα, γύρω από αυτόν τον κοινό σκοπό, που είναι ένας: #TimeToEndBreastCancer.

To Μέγαρο Μουσικής Αθηνών φωταγωγείται ροζ | Είναι κάτι περισσότερο από μία κορδέλα. Είναι αυτό που μας ενώνει

Η Εκστρατεία συνεχίζει να επηρεάζει θετικά την παγκόσμια κοινότητα με πολλαπλούς τρόπους, όπως τονίζοντας τη σημασία της εκπαίδευσης και της έγκαιρης διάγνωσης μέσω διοργάνωσης συζητήσεων με την ιατρική κοινότητα και δημιουργώντας ενημερωτικό υλικό, υποστηρίζοντας την κατασκευή και επέκταση κέντρων θεραπείας για ασθενείς με καρκίνο του μαστού, χρηματοδοτώντας ιατρικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων μαστογραφιών και υπερήχων, βελτιώνοντας την πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες φροντίδας για τις μειονότητες και άλλες ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, μέσω χρηματοδότησης έρευνας, που στόχο έχει να εντοπίσει τους παράγοντες που εμποδίζουν την έγκαιρη θεραπεία. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο δείκτης θνησιμότητας από καρκίνο του μαστού στις γυναίκες, έχει μειωθεί από τα τέλη του 1980 κατά 40% και σήμερα υπάρχουν πάνω από 3,8 εκατομμύρια γυναίκες που έχουν θεραπευτεί.

Η Εκστρατεία θα πραγματοποιήσει τις παρακάτω ενέργειες στο πλαίσιο της αποστολής της:

• Θα ενώσει ψηφιακά τον κόσμο σε παγκόσμιο επίπεδο, μέσω ψηφιακών εκδηλώσεων και δράσεων με σκοπό την ευαισθητοποίηση και την υποστήριξη της Εκστρατείας.

• Θα δημιουργήσει μια νέα πρωτοβουλία στα social media με σκοπό την συγκέντρωση χρηματοδότησης για το BCRF, με πολύ απλό τρόπο: Ο καθένας μας να αναρτήσει στα social media τη Ροζ Κορδέλα επικοινωνώντας τη σημασία της, χρησιμοποιώντας τα hashtags #TimeToEndBreastCancer και #ELCdonates. Για κάθε δημόσιο, Instagram ή Facebook post που αναφέρονται και τα δύο hashtags, κατά το μήνα Οκτώβριο, ο Όμιλος Estée Lauder Companies θα προσφέρει 25 δολάρια στο BCRF (με μέγιστο συνολικό ποσό τα 100 χιλιάδες δολάρια) – γιατί ανέκαθεν ήταν κάτι παραπάνω από μία κορδέλα.

• Θα φωταγωγηθούν μνημεία και κτήρια-ορόσημα σε όλο τον κόσμο, με το χαρακτηριστικό ροζ χρώμα της Εκστρατείας, συμπεριλαμβανομένων του Empire State Building στη Νέα Υόρκη και τον Πύργο του Άιφελ στο Παρίσι.

Στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της παραπάνω πρωτοβουλίας, σε μια τελετή κεκλεισμένων των θυρών σεβόμενοι τα έκτακτα μέτρα, θα φωταγωγηθεί ροζ το εμβληματικό Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Πέμπτη 08 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 20:30, ενώ η δράση θα μεταδοθεί live από τη σελίδα Facebook της Estée Lauder Greece και από το κανάλι Estée Lauder Greece στο YouTube, με την παρουσία της Πρέσβειρας της Εκστρατείας για την Ελλάδα, Ελένης Μενεγάκη, η οποία θα δώσει το έναυσμα για τη φωταγώγηση.

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σήμερα αποτελεί ένα ολοκληρωμένο πολυδύναμο πολιτιστικό κέντρο υψηλών προδιαγραφών. Με βασικούς άξονες την τέχνη και την εκπαίδευση, λειτουργεί ως κόμβος πολιτισμού, συνδέοντας τις ελληνικές και τις ευρωπαϊκές δυνάμεις στο χώρο της τέχνης και της διανόησης, στηρίζοντας παράλληλα την ελληνική παραδοσιακή και σύγχρονη δημιουργία. Είναι το μεγαλύτερο και πιο άρτια εξοπλισμένο συνεδριακό κέντρο της πρωτεύουσας.

• Θα συνεχίζει να παράγει και να μοιράζει πληροφοριακό υλικό και ροζ κορδέλες, παγκοσμίως.

• Θα εξασφαλίσει επιχορηγήσεις στο BCRF μέσω του ELCompanies.com/BreastCancerCampaign

Παράλληλα, φέτος, 20 από τις μάρκες που ανήκουν στον Όμιλο Estée Lauder Companies, θα υποστηρίξουν την αποστολή της Καμπάνιας παγκοσμίως: AERIN, Aveda, BECCA, Bobbi Brown, Bumble and bumble, Clinique, Darphin, DKNY, Donna Karan, Dr. Jart+, Estée Lauder, GLAMGLOW, Jo Malone London, La Mer, Lab Series, Origins, Prescriptives, RODIN olio lusso, Smashbox, και Tom Ford Beauty.

Στην Ελλάδα, τον Οκτώβριο κυκλοφορεί τα παρακάτω συλλεκτικά προϊόντα όπου μέρος της τιμής τους υποστηρίζει τους σκοπούς της Εκστρατείας για τον Καρκίνο του Μαστού: -Estée Lauder – Advanced Night Repair Pink Ribbon Limited Collection
-Darphin – Intral Redness Relief Soothing Serum Pink Ribbon Limited Collection
-AVEDA – Hand Relief Pink Ribbon Limited Collection

Για να μάθετε περισσότερα για την Εκστρατεία του ομίλου Estée Lauder Companies για τον Καρκίνο του Μαστού, επισκεφθείτε το ELCompanies.com/BreastCancerCampaign.

Πηγή: Missbloom.gr