Supreme Body & Hair | Η απαραίτητη ανανέωση πριν το καλοκαίρι

Οι ειδικοί συμβουλεύουν: Η ανάκτηση της καλλίγραμμης σιλουέτας είναι θέμα σωστής διατροφής και άσκησης.

Το απόλυτα αψεγάδιαστο σώμα είναι μια ουτοπία. Οι περισσότερες γυναίκες, ανεξάρτητα από το βάρος τους ή το πόσο γυμνάζονται, έρχονται αντιμέτωπες με την κυτταρίτιδα αλλά και την επιδερμική χαλάρωση, ειδικά σε περιοχές όπως τα γόνατα, τα μπράτσα και η κοιλιά. Σε μια εποχή που ο μύθος της τελειότητας έχει καταρριφθεί το ζήτημα είναι η βελτίωση της εικόνας σας. Για να μειώσετε την κυτταρίτιδα και να ενισχύσετε τη σφριγηλότητα του σώματός σας, μπορείτε να ακολουθήσετε νέες διατροφικές συνήθειες, να εντάξετε τη γυμναστική στην καθημερινότητά σας και να επενδύσετε σε καλλυντικά προϊόντα που βοηθούν στη βελτίωση της σιλουέτας.

Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η εμφάνιση της κυτταρίτιδας μπορεί να οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, όπως γονίδια, χαλαρός συνδετικός ιστός, ορμονική ανισορροπία και κακή κυκλοφορία του αίματος. "Αυξήστε την κατανάλωση τροφών πλούσιων σε πολυφαινόλες και ανθοκυανίνες, που προστατεύουν τα κύτταρα και ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου, όπως το παντζάρι, η γλυκοπατάτα, το κόκκινο λάχανο και τα μούρα" συμβουλεύει η ιατρός-βιοπαθολόγος δρ Μαρία Ψωμά και προσθέτει: "Η επαρκής κατανάλωση πρωτεΐνης είναι απαραίτητη για τον υγιή συνδετικό ιστό και την παραγωγή κολλαγόνου. Επιλέξτε βιολογικό κρέας και κοτόπουλο, αβγά, ψάρια, όσπρια και κινόα. Αντικαταστήστε τα κορεσμένα λιπαρά με Ω3, που περιέχουν το αβοκάντο και οι ξηροί καρποί, προσέξτε την ποσότητα των μερίδων σας και μην ξεχνάτε ότι η καλή ενυδάτωση είναι απαραίτητη για την καλή αιματική και λεμφική κυκλοφορία".

Η ΑΣΚΗΣΗ

"Ιδανικό είναι ένα πρόγραμμα υψηλής έντασης διαλειμματικής προπόνησης (HIIT), που συνδυάζει τρέξιμο ή ποδηλασία με ασκήσεις ενδυνάμωσης με αντιστάσεις με λάστιχα ή με βάρη. Απαραίτητη είναι η έμφαση στις προβληματικές περιοχές, όπως οι γλουτοί, κάνοντας περισσότερα καθίσματα και προβολές, που τονώνουν τους μυς και ενισχύουν τη σφριγηλότητα της επιδερμίδας, με αποτέλεσμα να μειώνεται η εμφάνιση της κυτταρίτιδας" επισημαίνει ο personal trainer Πάνος Τοντισάκης.

ΜΑΥΡΙΣΜΑ

Το χρυσαφένιο χρώμα του ήλιου κολακεύει και αναδεικνύει τη σιλουέτα.

Supreme Body & Hair | Η απαραίτητη ανανέωση πριν το καλοκαίρι
Κρέμα σύσφιγξης και self tan Total Contour Body Shape, Frezyderm (στα φαρμακεία). Σπρέι self tan με βιταμίνες Purity Vitamins Bronzing Water Mist, St. Tropez (Sephora).

ΣΦΡΙΓΗΛΟΤΗΤΑ

Πριν απλώσετε το ενυδατικό γαλάκτωμα σώματος, εφαρμόστε καθημερινά έναν ορό ή μια κρέμα σύσφιγξης σε όλο το σώμα.

product
Συσφιγκτικός ορός Body Tightening Concentrate, SkinCeuticals (skinceuticals.gr). Κρέμα σύσφιγξης και αδυνατίσματος Advanced Body Creator Super Slimming Reducer, Shiseido

ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ

Ενεργοποιείστε τη μικροκυκλοφορία στις περιοχές όπου εμφανίζεται η "όψη φλοιού πορτοκαλιού" εφαρμόζοντας ένα λάδι με κινήσεις μασάζ.

product
Λάδι κατά της κυτταρίτιδας Huile Minceur Cellulite Infiltrée, Nuxe. Κάψουλες με καφεΐνη και εσκίνη Anticellulite Capsules, Collistar (beautycom.gr).

ΛΑΜΠΕΡΟ ΞΑΝΘΟ

Η επιλογή του ξανθού χρώματος είναι από μόνη της μια πρόκληση. Ακόμα μεγαλύτερη βέβαια είναι να διατηρήσετε το χρώμα ζωντανό αλλά και τα μαλλιά σας υγιή. "Το μυστικό είναι η σωστή προετοιμασία των μαλλιών με εξειδικευμένες θεραπείες θρέψης και ενδυνάμωσης πριν από το ντεκαπάζ. Επίσης, σημαντική είναι η σχολαστική φροντίδα στο σπίτι μέχρι την επόμενη βαφή" τονίζει ο colorist Πάνος Μαυραγάνης.

GO PURPLE

Tα ξανθά ή τα καστανά μαλλιά με ανταύγειες αντιμετωπίζουν το πρόβλημα των ανεπιθύμητων κίτρινων και πορτοκαλί τόνων. Μία φορά την εβδομάδα χρησιμοποιήστε ένα σαμπουάν με μοβ χρωστικές, όπως το Elvive Color-Vive Purple της L’Oréal Paris, που εξουδετερώνουν τους κίτρινους τόνους σε ένα με τρία λεπτά. Αν έχετε καστανά μαλλιά με ανταύγειες, αφήστε το να δράσει για πέντε λεπτά.

product

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΧΡΩΜΑΤΟΣ

Μπορείτε να διατηρήσετε το ξανθό χρώμα των μαλλιών σας ζωηρό ανάμεσα από τα ραντεβού σας για βαφή στο κομμωτήριο εύκολα και γρήγορα με τις μάσκες Color Depositing Mask Platinum της Moroccanoil και Color Fresh Mask Pearl Blonde της Wella Professionals. Διαθέτουν χρωστικές που φρεσκάρουν το χρώμα σε λίγα λεπτά και θρεπτικά συστατικά (στα κομμωτήρια).

product

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΦΗ

Ζητήστε από τον κομμωτή σας πριν από τη βαφή να εφαρμόσει στο τριχωτό το Color Motion Scalp Protect, το οποίο προστατεύει από τυχόν ερεθισμούς, και στα μαλλιά σας το Color Motion Pre-Color Treatment, το οποίο ενδυναμώνει την επιφάνεια της τρίχας και εξασφαλίζει ομοιόμορφο χρώμα. Και τα δύο της Wella Professionals (στα κομμωτήρια).

product

ΣΩΣΤΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ

Με τη χρήση ντεκαπάζ παρατηρείται απώλεια των λιπαρών οξέων και των πρωτεϊνών από την επιφάνεια της τρίχας, γεγονός που κάνει τα μαλλιά πιο επιρρεπή στο σπάσιμο. Η βαθιά ενυδάτωσή τους είναι απαραίτητη με προϊόντα όπως η μάσκα Masque Cicaextreme και το λάδι Huile Cicaextreme με υαλουρονικό οξύ και έλαιο εντελβάις από τη σειρά Blond Absolu της Kérastase (στα κομμωτήρια).

product