Short and Chic | Τα ωραιότερα κοντά κουρέματα για κάθε 40something γυναίκα

Τα πιο κομψά στιλ με έμπνευση από τις celebrities του Hollywood.

Όποια και να είναι η ηλικία σας έχετε φυσικά το δικαίωμα να επιλέγετε το haircut που σας αρέσει περισσότερο. Τυπικά βέβαια μετά τα 40 οι γυναίκες τείνουν να προτιμούν κοντά κουρέματα, που τους επιτρέπουν να κάνουν γρήγορο styling, αλλά και να αντιτίθενται στα στεγανά που θέλουν τα μακριά μαλλιά να είναι το απόλυτο σύμβολο του sexiness. Ακολουθεί λοιπόν η λίστα με τα ωραιότερα κοντά κουρέματα για σαραντάρες με έμπνευση από τις πιο εντυπωσιακές celebrities του Hollywood, που θα εκτοξεύσουν τόσο την κομψότητα του στιλ σας, όσο και την αυτοπεποίθησή σας:

Τα πιο κολακευτικά κοντά κουρέματα για σαραντάρες:

One-Length Bob

One-Length Bob

Η πιο safe και πάντα κομψή επιλογή που μπορείτε να κάνετε είναι ένα κλασικό αυστηρό καρέ. Εδώ το bob της Naomi Watts μοιάζει ασύμμετρο απλά επειδή έχει κάνει μια πολύ έντονη χωρίστρα στο πλάι. 

Layered Lob

Layered Lob

Αν αγαπάτε τα unfinished looks, όπως η Jennifer Lopez, επιλέξτε ένα μακρύ καρέ με έντονο φιλάρισμα. Συνδυάστε το με χωρίστρα στη μέση για ένα ultra chic και ταυτόχρονα cool αποτέλεσμα.

'60s Pixie

'60s Pixie

Η Ginnifer Goodwin τα τελευταία χρόνια έχει υιοθετήσει ένα ρετρό pixie με baby bangs, ιδανικό για εσάς που δεν επιθυμείτε να χάνετε πολύ χρόνο στο styling των μαλλιών σας κάθε πρωί.

Chob

Chob

Το chob, δηλαδή το καρέ που φτάνει μέχρι το ύψος του πηγουνιού, είναι μια πολύ καλή επιλογή για εσάς που θέλετε ένα low maintenance κούρεμα. Δείχνει εξίσου κομψό τόσο στην sleek ίσια εκδοχή του, όσο και στην πιο επιμελώς ατημέλητη, όπως αποδεικνύει εδώ η Cameron Diaz.

Curly Pixie

Curly Pixie

Ποιος είπε ότι δεν μπορείτε να «αγκαλιάσετε» τη φυσική υφή των μαλλιών σας μετά τα 40; H Naomi Campbell αναδεικνύει εδώ τα coily μαλλιά της με ένα πολύ chic curly 'do. Κερδίζει επίσης έξτρα πόντους κομψότητας για τις ανταύγειες, που «περιγράφουν» εξαιρετικά τις μπούκλες της. 

Clavicle Lob

Clavicle Lob

Το clavicle lob είναι το πλέον ιδανικό κούρεμα για εσάς που θέλετε να κάνετε μια δραματική αλλαγή στα μαλλιά σας, χωρίς να δεσμευτείτε από ένα εξαιρετικά κοντό κούρεμα. Φτάνει μέχρι το ύψος των κοκάλων του στέρνου και δείχνει εξαιρετικά κομψό στην blunt ίσια εκδοχή του, όπως αποδεικνύει εδώ η Salma Hayek.

Layered Lob

Layered Lob

Το μακρύ καρέ κολακεύει όλα τα σχήματα προσώπου, αλλά και όλους τους τύπους μαλλιών. Για να το κάνετε να δείχνει σύχγρονο και φρέσκο, ζητήστε από τον κομμωτή σας να προσθέσει layers, που θα χαρίσουν όγκο και κίνηση στα μαλλιά σας.

Shag

Shag

Αν έχετε φυσικά σπαστά ή σγουρά μαλλιά, το shag α λα Marion Cotillard είναι το ιδανικό κούρεμα για εσάς, καθώς μπορεί να δείχνει κομψό με μηδαμηνό styling, απλά αφήνοντας τα μαλλιά να στεγνώσουν φυσικά και ψεκάζοντάς τα με ένα texturizing spray.

Long Pixie

Long Pixie

Η Charlize Theron τα τελευταία χρόνια δείχνει την προτίμησή της στα κοντά κουρέματα. Εδώ τη βλέπουμε με ένα μακρύ pixie με όγκο στην κορυφή, που -κόντρα σε όλα τα προγνωστικά- ενισχύει ακόμα περισσότερο το ανεπιτήδευτο sexiness που τη χαρακτηρίζει.

Textured Bob

Textured Bob

Το φιλαριστό καρέ είναι ίσως το πιο ευέλικτο από όλα τα κουρέματα της λίστας. Τα layers του χαρίζουν κίνηση και όγκο, ενώ μπορεί να δείχνει το ίδιο κομψό τόσο στην sleek, όσο και στην messy εκδοχή του.