Βάλτε στοπ στο χρόνο με την εφαρμογή ενέσιμων βιοδιεγερτών

Οι εξελιγμένες ενέσιμες θεραπείες αντιγήρανσης με βιοδιεγέρτες κολλαγόνου χαρίζουν το πιο φυσικό αποτέλεσμα με τον πιο ασφαλή τρόπο.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Όταν αποφασίζουμε να προσφέρουμε στον εαυτό μας κάτι περισσότερο επεμβατικό σε μια θεραπεία αντιγήρανσης, ο μεγαλύτερος φόβος είναι να μην παραμορφωθούμε – άλλωστε βλέπουμε τόσο πολλά γύρω μας και, κυρίως, πρόσωπα που χάνουν την αρμονία τους. Γι’ αυτό, πριν πάρουμε την απόφαση να προβούμε σε μια τέτοια λύση, πρέπει να θέσουμε στον εαυτό μας δύο ερωτήματα: Είναι ο συγκεκριμένος εφαρμοστής γιατρός εξειδικευμένος και επιστημονικά ενήμερος; Και έχει το ταλέντο να κάνει τη θεωρία πράξη στο πρόσωπό μας;

Οι ενέσιμοι βιοδιεγέρτες στην πράξη

Η αισθητική δερματολογία εξελίσσεται διαρκώς και νέοι ορίζοντες  ανοίγονται χάρη στην εφαρμογή ενέσιμων βιοδιεγερτών. Με τη θεραπεία αυτή δε "γεμίζουν" απλά οι ρυτίδες ή τα "αυλάκια", αλλά αντιμετωπίζεται φυσικά και ριζικά η αιτία της γήρανσης και της χαλάρωσης με την αύξηση της παραγωγής νέου και υγιούς κολλαγόνου. Οι ουσίες που θα  χρησιμοποιήσει ο εξειδικευμένος, έμπειρος και επιστημονικά ενήμερος γιατρός πρέπει να είναι βιοσυμβατές, βιοδιασπώμενες και ασφαλείς. Ανάλογα με το υλικό που θα εφαρμόσει (π.χ. Ellance, Radiesse, HArmonyCA), θα έχουμε το ιδανικό αποτέλεσμα μέσα σε τρεις μήνες χάρη στη θεαματική αύξηση παραγωγής κολλαγόνου.

Ολική αντιστροφή της γήρανσης

Υπάρχουν κι άλλα υλικά, όπως το Sculptra και το Lanluma, τα οποία δε χαρίζουν τα οφέλη τους από την αρχή, αλλά σταδιακά, επειδή, σύμφωνα με τις μελέτες, έχουν την ιδιότητα να αντιστρέφουν σε βάθος όλα τα αρνητικά συμπτώματα της γήρανσης: τη ρίκνωση του χορίου, την αφυδάτωση και τη χαλάρωση. Ένα ακόμα πλεονέκτημα είναι ότι αυτές οι εξελιγμένες  θεραπείες μπορεί να εφαρμοστούν και σε άλλες περιοχές του σώματος, όπως ο λαιμός, το ντεκολτέ, τα χέρια, οι μηροί, το σημείο πάνω από τα γόνατα, ακόμα και σε όλες τις περιοχές όπου εμφανίζεται κυτταρίτιδα, έως και για την ανόρθωση των γλουτών! Το αποτέλεσμα αυτών των θεραπειών διαρκεί δύο έως τέσσερα χρόνια και μπορούν να συνδυαστούν με άλλες θεραπείες laser για ταχύτερο και πιο ολοκληρωμένο αποτέλεσμα.

Ευχαριστούμε τη δρα Αργυρή Αθ. Καπελλάρη, δερματολόγο-αφροδισιολόγο, τ. επιστημονική συνεργάτιδα του Νοσοκομείου "Α. Συγγρός", εξειδικευθείσα στην αισθητική δερματολογία, μέλος AFME - Γαλλία, ESCAD, ECAM, EADV, και στις laser εφαρμογές (kapellari.gr).