Το πολυαναμενόμενο Μουσείο Μακιγιάζ άνοιξε τις πόρτες του στο Manhattan

Το Μουσείο Μακιγιάζ με την εναρκτήρια έκθεση του, "Pink Jungle: 1950s Makeup in America", θα φιλοξενήσει την λαμπερή εποχή των '50s.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Το Μουσείο Μακιγιάζ αποτελεί τον πιο hot προορισμό για όλους τους makeup lovers, οι οποίοι θέλουν να μάθουν πολλά παραπάνω από το πώς να κάνουν το τέλειο smoky eye.

Στο μουσείο των 3,5 στρεμμάτων, που ανοίγει την 1η Μαΐου στο Manhattan, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τα όχι και τόσο "γυαλιστερά" μυστικά της βιομηχανίας της ομορφιάς, ανακαλύπτοντας στιγμές-κλειδιά στην ιστορία της. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παρόμοια niche μουσεία, όπως το Μουσείο Παγωτού, έχουν ανοίξει στο παρελθόν, μυώντας το κοινό στον κόσμο δημοφιλών θεμάτων και γνωρίζοντας τεράστια επιτυχία. Το Μουσείο Μακιγιάζ με την εναρκτήρια έκθεση του, "Pink Jungle: 1950s Makeup in America", θα φιλοξενήσει την λαμπερή εποχή των '50s. "Είναι μια τέλεια δεκαετία για να ξεκινήσουμε", δήλωσε ο Doreen Bloch, συνιδρυτής του μουσείου και διευθύνων σύμβουλος της Poshly, μιας εταιρείας ερευνών ομορφιάς. "Υπήρχαν όλες αυτές οι εκπληκτικές εφευρέσεις, όπως η αυτόματη μάσκαρα και τα κραγιόν μακράς διαρκείας", είπε. "Βλέπεις την έντονη σεξουαλικοποίηση των γυναικών στις διαφημίσεις της δεκαετίας του 1950. Βλέπεις τις διαφημίσεις και σκέφτεσαι πόσο έχει βελτιωθεί η κατάσταση ή μάλλον πόσο δεν έχει βελτιωθεί", προσθέτει. "Έχοντας 10.000 χρόνια ιστορίας και μοναδικό κοινωνικό αντίκτυπο, πώς γίνεται να μην υπάρχει ένας μόνιμος χώρος αφιερωμένος στο μακιγιάζ;", είπε ο Bloch. 

Στο gift shop του μουσείου, οι επισκέπτες θα έχουν ευκαιρία να πάρουν ένα μέρος της ιστορίας της ομορφιάς μαζί τους, αγοράζοντας καλλυντικά εμπνευσμένα από τη δεκαετία του 1950, όπως κόκκινα κραγιόν, καθρεφτάκια και iconic αρώματα. 

info
94 Gansevoort St, Νέα Υόρκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ