MFW SS21 | Τα πιο εντυπωσιακά beauty looks στο catwalk

Οι πρώτες φωτογραφίες από τα shows στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου.

Η Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου ξεκίνησε και ήδη έχουν κυκλοφορήσει οι πρώτες φωτογραφίες από τα shows των κορυφαίων Ιταλών σχεδιαστών, οι οποίοι παρουσίασαν τις συλλογές τους για τη σεζόν Άνοιξη – Καλοκαίρι 2021. 

Όσον αφορά το κομμάτι της ομορφιάς στα πρώτα shows είδαμε τα δύο άκρα του beauty φάσματος. Άλλοι οίκοι συμβαδίζοντας με τις επιταγές της ζωής με COVID-19 επέλεξαν natural makeup looks και messy υφή στα μαλλιά, ενώ άλλοι, όπως ο Dolce & Gabbana, έδειξαν να αντιστέκονται στο no makeup makeup movement που ξεκίνησε εν μέσω καραντίνας και να εκφράζουν τη δημιουργικότητά τους με πολύχρωμα τουρμπάνια στα μαλλιά και έντονο μακιγιάζ. 

Ακολουθούν τα πιο ενδιαφέροντα beauty looks στο catwalk:

Etro

Etro

Τα μοντέλα στο show του fashion brand Etro περπάτησαν στο catwalk bare-faced έχοντας πλούσια φρύδια και φορώντας ένα διακριτικό balm στα χείλη τους. 

Photo credits: Instagram/@etro

Valentino

Valentino

Η έμφαση εδώ δόθηκε στα μάτια με τον makeup artist του show να δημιουργεί μια μεγάλη ποκιλία διαφορετικών cat eyes, τα οποία συνδύασε με γυμνό πρόσωπο και nude χείλη. 

Όσον αφορά τα μαλλιά, την τιμητητική τους είχαν τόσο οι full, όσο και οι micro αφέλειες, αλλά και τα ελεύθερα '70s inpired μαλλιά με χωρίστρα στη μέση.

Boss

Boss

Το beauty look των μοντέλων ταίριαζε με τον ραφιναρισμένο casual χαρακτήρα της συλλογής SS21 του brand Boss με το μακιγιάζ και τα μαλλιά τους να είναι εξαιρετικά απλά και φυσικά, αλλά ταυτόχρονα κομψά και put together. 

Photo credits: Instagram/@boss

Versace

Versace

Ο σαγηνευτικός χαρακτήρας της νέας συλλογής Versace ενισχύθηκε από το αισθησιακό wet look στα μαλλιά των μοντέλων, τη λαμπερή επιδερμίδα και τo μακιγιάζ τους σε μπρονζέ αποχρώσεις. 

Σε ορισμένα μοντέλα η makeup artist του show Lucia Pieroni εμπνεύστηκε από τα έντονα χρώματα των δημιουργιών που φορούσαν και προτίμησε έντονο κοραλί, κόκκινο ή φούξια κραγιόν αντί του κλασικού nude. 

Prada

Prada

Οι αφέλειες και τα curtain bangs που προτείνει ο οίκος Prada και ο Guido Palau για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2021 δεν θυμίζουν σε τίποτα εκείνες τις επιμελώς ατημέλητες tousled αφέλειες που αγαπούν οι Γαλλίδες. Αντίθετα είναι υπερβολικά μακριές -φτάνουν μέχρι το ύψος των ματιών, ή ακόμα και κάτω από τα ζυγωματικά- και έχουν έναν grungey χαρακτήρα που τις ξεχωρίζει από τα στιλ που μονοπωλούσαν το ενδιαφέρον τις προηγούμενες σεζόν. 

Blumarine

Blumarine

Η makeup artist Inge Grognard εφάρμοσε φούξια σκιά κατά μήκος της γραμμής των κάτω βλεφαρίδων και έκανε blending προς τους κροτάφους των μοντέλων για ένα αιθέριο look, το οποίο ολοκληρώθηκε με orange pink χείλη. 
 

Photo credits: Instagram/@blumarine

N21

N21

Ο makeup artist Patrick Glatthaar απογείωσε ένα κατά τ' άλλα απλό μακιγιάζ, προσθέτοντας μια απρόσμενη μεταλλική ασημί σκιά στις εσωτερικές γωνίες των ματιών των μοντέλων στο show του brand N21. Η hairstylist Ramona Eschbach άφησε τα μαλλιά τους ελευθέρα χτενίζοντάς τα σε επιμελώς ατημέλητους κυματισμούς.

Photo credits: Instagram/@patrickglatthaar

Max Mara

Max Mara

Στο show του οίκου Max Mara τα μοντέλα ενσάρκωναν σύγχρονες business women, καθώς τα power suits και οι ολόσωμες φόρμες της νέας συλλογής συνδυάστηκαν με λαμπερή επιδερμίδα, «γυμνά» μάτια και κατακόκκινα ή βουργουνδί χείλη. Το beauty look τους ολοκληρώθηκε με messy σινιόν με διακριτικό όγκο στις ρίζες.

Photo credits: Instagram/@maxmara

Dolce & Gabbana

Dolce & Gabbana

Οι Dolce & Gabbana κάνουν ένα ταξίδι στο χρόνο, εξερευνώντας τις τελευταίες δεκαετίες με ladylike σινιόν, κομψά κοντά καρέ που θυμίζουν τη δεκαετία του 1960 και χαλαρούς κυματισμούς που θυμίζουν τους hippies στα φεστιβάλ της δεκαετίας του ΄70. Βασικό κοινό στοιχείο των περισσότερων χτενισμάτων ήταν φυσικά τα τουρμπάνια και οι κορδέλες με πολύχρωμα prints και λεπτομέρειες από λουλούδια

Το μακιγιάζ ήταν πιστή αποτύπωση της αισθητικής του οίκου με έντονα cat eyes, έντονο contouring και φλογερά κόκκινα χείλη, ένα look τελείως διαφορετικό με όλα όσα έχουμε δει στα shows των εβδομάδων μόδας του φετινού Σεπτεμβρίου.

Alberta Ferretti

Alberta Ferretti

To beauty look στο show του οίκου Alberta Ferretti ήταν μια ωδή στη φυσική ομορφιά με την έμφαση να δίνεται στην υγιή και όμορφη επιδερμίδα. H makeup artist Diane Kendal συνδύασε διακριτικά τονισμένα φρύδια και pink nude χείλη με ρουζ στο χρώμα του μανταρινιού στα ψηλά στα μήλα, ενώ το beauty look των μοντέλων στο catwalk ολοκληρώθηκε μει ελεύθερα messy μαλλιά.

Photo credits: Instagram/@albertaferretti

Fendi

Fendi

Ο οίκος Fendi ακολούθησε το παράδειγμα πολλών προηγούμενων οίκων και επέλεξε ένα natural μακιγάζ, με κύριο χαρακτηριστικό τη φρέσκια, υγιή και νεανική επιδερμίδα.

Η προσοχή δόθηκε στα μαλλιά, που ο hairstylist, Sam McKnight έκανε το απόλυτο beauty statement με ένα updo εμπνευσμένο από τη δεκαετία του 1930.  "Συνεχίζοντας το θέμα της αναπάντεχης κομψότητας της προηγούμενης σεζόν, τα μαλλιά ήταν και πάλι μαζεμένα, με τη διαφορά ότι τώρα είχαν ’30s inspired rolls σε διάφορα σχήματα και μεγέθη", λέει ο ίδιος. "Υπήρχαν κάθε είδους συνδυασμοί. Η αρχική έμπνευση ήταν μια φωτογραφία της ηθοποιού Merle Oberon από τη δεκαετία του 1930, αλλά με το βλέμμα μιας σύγχρονης γυναίκας. Πρόκειται για ένα χτένισμα αυστηρό, αλλά αιθέριο, ρετρό αλλά μοντέρνο", προσθέτει.