PFW SS21 | Τα beauty looks που ξεχώρισαν στο catwalk

Λαμπερή επιδερμίδα και περίτεχνα eye looks που τονίζουν το βλέμμα αναδείχθηκαν σίγουρα οι πρωταγωνιστές των beauty looks στα shows της Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού.

Οι εβδομάδες μόδας για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2021 ολοκληρώνονται αυτήν την στιγμή με αυτήν της Γαλλίας και τα glam teams στα backstage εξακολουθούν να βάζουν τα δυνατά τους για να εντυπωσιάσουν στο catwalk. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακριβώς όπως και στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Μιλάνου, οι σχεδιαστές έχουν προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα της ζωής με COVID-19 και έτσι παρουσιάζουν τις συλλογές τους σε virtual shows ή μπροστά σε λίγους καλεσμένους. Η δημιουργικότητα που χαρακτηρίζει τόσο τους ίδιους, όσο και τους makeup artists και hairstylists ωστόσο είναι η ίδια και πολλές φορές μάλιστα ακόμα πιο υψηλή από άλλες χρονιές.

Λαμπερή επιδερμίδα και περίτεχνα eye looks που τονίζουν το βλέμμα αναδείχθηκαν οι πρωταγωνιστές των beauty looks στο catwalk. Ακολουθούν οι ωραιότερες beauty στιγμές από την Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι:

Louis Vuitton

Louis Vuitton

Στο show του οίκου Louis Vuitton τα έντονα χρώματα και τα graphic μοτίβα είχαν τον πρωταγωνιστικό ρόλο, με το φυσικό μακιγιάζ σε neutral τόνους και τα επιμελώς ατημέλητα ελεύθερα μαλλιά να τους δίνουν το ελεύθερο να μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον.


Photo Credits: Instagram/@louisvuitton

Miu Miu

Miu Miu

Στο show του οίκου Miu Miu τα μοντέλα υιοθέτησαν την απόλυτη τάση των '90s, τις ξυρισμένες γραμμές στα φρύδια, που κάποτε λάτρευαν οι πιο μεγάλοι stars, όπως ο David Beckham και οι Vanilla Ice. Πιο κομψό από ποτέ το ιδιαίτερο αυτό brow look, συνδυάστηκε με λαμπερή επιδερμίδα δια χειρός Pat McGrath. 

O hairstylist Guido Palau μάζεψε τα μαλλιά των μοντέλων σε sleek χαμηλές αλογοουρές με έντονη πλαϊνή χωρίστρα, μία τάση που κυριάρχησε στις πασαρέλες του fashion month.

Photo Credits: Instagram/@lilamoss

Chanel

Chanel

Tο μακιγιάζ ανέλαβε η Lucia Pica, Global Creative Make up and Colour Designer του οίκου, η οποία επανέφερε στο catwalk τα smoky eyes, τα οποία συνδύασε με αλαβάστρινη επιδερμίδα και pink nude χείλη.

Όσον αφορά τα μαλλιά, το κυρίαρχο χτένισμα ήταν μια χαμηλή αλογοουρά με έντονη πλαϊνή χωρίστρα, που δημιουργούσε ένα faux bob εφέ. Το χτένισμα πολλών μοντέλων ολοκληρώθηκε με statement αξεσουάρ, όπως βέλο και μεταλλικές στέκες.

Giambattista Valli

Giambattista Valli

Ο οίκος Giambattista Valli περπάτησε στο δρόμο που χάραξαν οι Dior και Chloé στέλνοντας τα μοντέλα του στο catwalk με έντονο περίγραμμα από eyeliner στα μάτια. Το υπόλοιπο μακιγιάζ διατηρήθηκε απλό με nude χείλη και γυμνή επιδερμίδα.

Για τα μαλλιά τους επιλέχθηκε ένα girly και ρομαντικό half up half down, το οποίο διακοσμήθηκε με έναν oversized μαύρο φιόγκο στην κορυφή. 

Photo Credits: Instagram/@giambattistavalliparis

Hermès

Hermès

Στο show του οίκου Hermès η έμφαση δόθηκε στην καλά ενυδατωμένη, λαμπερή και αψεγάδιαστη επιδερμίδα, που έκανε τα μοντέλα να μοιάζουν με αγάλματα κάποιου αρχαιοελληνικού ναού. Διακριτικό contouring και κόκκινα ή nude χείλη ολοκλήρωναν το μακιγιάζ. 

Όσον αφορά το hairstyling, κυριάρχησε η χωρίστρα στη μέση, τα επιμελώς ατημέλητα ίσια μαλλιά και οι χαμηλές messy αλογοουρές. 

Photo Credits: Instagram/@hermes

Isabel Marant

Isabel Marant

Στο show του οίκου Isabel Marant το μακιγιάζ και τα μαλλιά είχαν δευτερεύοντα ρόλο, καθώς τα metallic υφάσματα, τα φουσκωτά μανίκια και οι λαμπερές λεπτομέρειες των ρούχων πρωταγωνιστούσαν, γεμίζοντας το catwalk. Η έμφαση δόθηκε στη λαμπερή επιδερμίδα, τα πυκνά φρύδια και το έντονο countouring κάτω από τα ζυγωματικά, που σμιλεύει και βελτιώνει το σχήμα του προσώπου. 

Τα μαλλιά ήταν απλά, ελεύθερα, με χωρίστρα στη μέση και messy υφή, ένα χτένισμα που κυριάρχησε στο catwalk καθ' όλη τη διάρκεια του fashion month.

Chloé

Chloé

Το μακιγιάζ των μοντέλων δεν θύμιζε σε τίποτα το barely there λαμπερό αποτέλεσμα που επέλεγε τα τελευταία χρόνια ο οίκος. Αντίθετα, δόθηκε έμφαση στα μάτια με έντονο μαύρο περίγραμμα και smoky σκιές. Όσον αφορά τα χείλη, ο makeup artist ακολούθησε την πεπατημένη επιλέγοντας nude κραγιόν, ενώ ολοκλήρωσε το μακιγιάζ με έντονο countouring κάτω από τα ζυγωματικά.

Ο δυναμισμός της νέας συλλογής ενισχύθηκε από wet look στα μαλλιά, ένα χτένισμα που θύμιζε την πιο wearable εκδοχή εκείνου στο show του οίκου Versace.

Photo Credits: Instagram/@chloe

Balmain

Balmain

Η makeup artist Samira Pikpo παρουσίασε δύο makeup looks στο show του οίκου Balmain για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2021. Στο πρώτο πρωταγωνιστεί η λαμπερή επιδερμίδα, τα πυκνά φρύδια και τα κατακόκκινα χείλη, τα οποία ανέδειξαν το δυναμισμό του monogram μοτίβου του οίκου και των έντονων ώμων, που πρωταγωνιστούν στη συλλογή. 

Στο δεύτερο, το οποίο επέλεξε κυρίως για τα μοντέλα με πιο ώριμη επιδερμίδα, κράτησε την ίδια λάμψη στην επιδερμίδα, αλλά επέλεξε pink nude αποχρώσεις κραγιόν για τα χείλη.

Photo Credits: Instagram/@hairbysammcknight

Όσον αφορά τα μαλλιά, ο hairstylist Sam McKnight στοιχημάτισε σε επιμελώς ατημέλητους κυματισμούς και έντονες πλαϊνές χωρίστρες, μία τάση που ξεκίνησε να μονοπωλεί το ενδιαφέρον ήδη από τα shows του Φεβρουαρίου.

Photo Credits: Instagram/@hairbysammcknight

Dior

Dior

Ο Peter Philips τόνισε τα μάτια των μοντέλων του οίκου Dior με παχιές μαύρες γραμμές eyeliner δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην εξωτερική και εσωτερική γωνία. Το υπόλοιπο μακιγιάζ ήταν απλό και φρέσκο, δημιουργώντας την τέλεια αντίθεση με το έντονο eye look. 

Το beauty look ολοκληρώθηκε με τον hairstylist Guido Palau να μαζέυει τα μαλλιά των μοντέλων σε χαμηλά messy σινιόν, τα οποία διακόσμησε με printed κορδέλες. 

Photo Credits: Instagram/@diormakeup

Coperni

Coperni

Η makeup artist Fara Homidi ονόμασε το μακιγιάζ στο show του brand Coperni "spa chic" στο Instagram, λέγοντας ότι η έμφαση δόθηκε στην εξαιρετικά ενυδατωμένη επιδερμίδα, τη λάμψη και το ροδαλό χρώμα στα μάγουλα που μόνο ένα facial μπορεί να χαρίσει.

Ο hairstylist Louis Ghewy ολοκλήρωσε το beauty look με wet, slicked-back αλογοουρές και έντονες πλαϊνές φράνζτες, πιασμένες πίσω με τσιμπιδάκι.  

Photo Credits: Instagram/@farahomidi

Dries Van Noten

Dries Van Noten

Ο θρυλικός hairstylist Sam McKnight χρησιμοποιήσε δεκάδες μαύρα τσιμπιδάκια για να μαζέψει πίσω τα μαλλιά των μοντέλων στο show του brand Dries Van Noten σε figer wave-like σχηματισμούς, που θύμιζαν πραγματικά έργα τέχνης.

Photo Credits: Instagram/@driesvannoten