True or False | Το ημιμόνιμο μανικιούρ καταστρέφει τα νύχια

Ήρθε η ώρα να καταρριφθεί ένας από τους μεγαλύτερους beauty μύθους.

Το ημιμόνιμο μανικιούρ καταστρέφει τα νύχια: Η πρόταση που λατρεύτηκε όσο καμία άλλη από τις απανταχού beauty addicts, είναι απλά ένας μύθος. Γιατί όμως;

Έχετε κάνει ημιμόνιμο και είστε περιχαρής. Οι μέρες περνούν, η όψη του αρχίζει να γίνεται αποκρουστική και τότε αποφασίζεις να το αφαιρέσετε χωρίς ιδιαίτερη προσοχή μόνες σας. Όταν έχει απομακρυνθεί όλο, τα νύχια σας είναι πιο ταλαιπωρημένα, λεπτά και εύθραυστα από ποτέ. Αρχίζετε τότε να κατηγορείτε την manicurist ότι δεν έκανε καλά τη δουλειά της, ότι το προϊόν ήταν πολύ βαρύ και ότι το ημιμόνιμο δεν είναι καλή επιλογή για τα νύχια και ούτω καθ΄εξής. Μέγα λάθος. Στην πραγματικότητα δε φταίει το ημιμόνιμο, αλλά ο κακός τρόπος αφαίρεσής του.

Για να το αφαιρέσετε μόνες σας στο σπίτι ξεκινήστε με ένα ελαφρύ λιμάρισμα, έτσι ώστε να καταστρέψετε την τελευταία στρώση του βερνικιού, ή αλλιώς το top coat. Με τη λίμα, διασπάται το υλικό που έχει καταστήσει το ημιμόνιμο τόσο ανθεκτικό, προκειμένου να μπορέσει το ασετόν, ή αλλιώς η ακετόνη που περιέχει, να διεισδύσει και να μαλακώσει το υλικό. Το ασετόν που θα χρησιμοποιήσεΤΕ πρέπει να είναι καθαρό. Αν χρησιμοποιήσεΤΕ ασετόν με λάδι, με άρωμα ή συγκεκριμένα με λιγότερο από 80% περιεκτικότητα σε ακετόνη τότε η προσπάθειά σας θα είναι μάταιη.

Έπειτα χρησιμοποιώντας ένα ξύλινο pusher, αφαιρέστε απαλά το βερνίκι που πλέον είναι μαλακό και έχει διασπαστεί πλήρως. Ολοκληρώστε τη διαδικασία με ένα πολύ καλό μανικιούρ ώστε τα νύχια να είναι πάλι υγιή και λαμπερά.

Αν προτιμάτε να μην ασχοληθείτε καθόλου με την παραπάνω διαδικασία, αλλά να επισκεφθείτε ένα nail salon για την αφαίρεση του ημιμόνιμου μανικιούρ, τότε θα σας συμβουλεύαμε να εμπιστευθείτε έναν καταρτισμένο επαγγελματία, ο οποίος να ξέρει ακριβώς το σωστό τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να "συμπεριφέρεται" στα νύχια σας.

Πηγή: Missbloom.gr