Πώς να φορέσετε σωστά το κόκκινο κραγιόν μετά τα 50

Τα επαγγελματικά μυστικά μακιγιάζ που πρέπει να γνωρίζετε.

Κατά το ξεκίνημα της δεκαετίας των 50 και καθώς η εμμηνόπαυση είναι ante portas, τα σημάδια γήρανσης στην επιδερμίδα γίνονται ολοένα και πιο εμφανή καλώντας για σημαντικές αλλαγές στη ρουτίνα μακιγιάζ. Ένας από τους πιο διαδεδομένους κανόνες στο μακιγιάζ για ώριμες ηλικίες λέει πως τα pink nude κραγιόν είναι η πιο κολακευτική επιλογή για τα χείλη. Η Nicole Kidman, μια από τις πιο κομψές celebrities άνω των 50, αποφάσισε να τον αμφισβητήσει και το αποτέλεσμα -φυσικά- τη δικαίωσε. 

Πώς να φορέσετε σωστά το κόκκινο κραγιόν μετά τα 50

Διαβάστε Επίσης

Η Kidman περπάτησε στο κόκκινο χαλί με αφορμή την πρεμιέρα της ταινίας Being the Ricardos φορώντας μία strapless τούλινη τουαλέτα, στολισμένη με διαμάντια. Παρά το εξαιρετικά λαμπερό outfit της, το κόκκινο κραγιόν της ήταν εκείνο που τράβηξε όλα τα φλας των φωτογράφων πάνω της, αποδεικνύοντας πως ναι, μπορεί να είναι το ίδιο κομψό στα 50 όσο και στα 20.

Μακιγιάζ για ώριμη ηλικία | Πώς να φορέσετε σωστά το κόκκινο κραγιόν

Το μυστικό για να φορέσετε σωστά το κόκκινο κραγιόν μετά τα 50 είναι να επιλέξετε την κατάλληλη απόχρωση και το ιδανικό φινίρισμα.

Με το πέρασμα των χρόνων, η παραγωγή κολλαγόνου φθίνει με αποτέλεσμα τα χείλη να δείχνουν πιο μικρά. Αυτός είναι ο λόγος που η επιλογή του σωστού κραγιόν τώρα είναι πιο σημαντική από κάθε άλλη δεκαετία της ζωής σας. Σύμφωνα με τη celebrity makeup artist Mary Greenwell, τα σκουρόχρωμα κόκκινα κραγιόν τείνουν να κάνουν τα χείλη να δείχνουν πιο μικρά. Για να τα φορέσετε σωστά, φροντίστε να βγείτε πρώτα με το μολύβι λίγο πιο έξω από το φυσικό περίγραμμα των χειλιών σας, εστιάζοντας στο άνω χείλος. Διαφορετικά επιλέξτε μια πιο φωτεινή κόκκινη απόχρωση κραγιόν, που σίγουρα θα σας κολακεύσει.

μακιγιάζ για ώριμες ηλικίες

Αν δεν ξέρετε τι να διαλέξετε μεταξύ θερμών και ψυχρών τόνων, η Mary Greenwell υποστηρίζει πως τα κόκκινα με μπλε υποτόνους τείνουν να κάνουν την επιδερμίδα να φαίνεται πιο θαμπή και ώριμη. Η ίδια προτείνει την επιλογή ενός ζεστού κόκκινου-καφέ ή berry κραγιόν, που κολακεύει τις περισσότερες αποχρώσεις επιδερμίδας και ταιριάζει με μια πληθώρα outfits.

μακιγιάζ για ώριμες επιδερμίδες

Όσον αφορά τα φινιρίσματα, τα glossy και τα satin είναι οι δύο καλύτερες επιλογές που μπορείτε να κάνετε. Με το πέρασμα των χρόνων, η παραγωγή κολλαγόνου φθίνει με αποτέλεσμα τα χείλη να δείχνουν πιο μικρά. Τα λαμπερά κραγιόν τείνουν να δημιουργούν την ψευδαίσθηση ζουμερών, νεανικών χειλιών. Τα ματ από την άλλη μπορούν να προσθέσουν χρόνια και να κάνουν τα χείλη να δείχνουν αφυδατωμένα και θαμπά.

Διαβάστε Επίσης