7 αλάνθαστοι τρόποι να φορέσετε έντονα χρώματα στο μακιγιάζ σας σε κάθε ηλικία

Οι κανόνες που ακολουθούν οι πιο stylish γυναίκες.

Στη μετα-πανδεμική εποχή, που θέλουμε να πιστεύουμε ότι διανύουμε, ο μινιμαλισμός μοιάζει με ανάμνηση του παρελθόντος και το μακιγιάζ μετατρέπεται ξανά σε τέχνη με την οποία γυναίκες κάθε ηλικίας εκφράζουν τη διάθεση τους και αναδεικνύουν τη δημιουργικότητά τους. Μία από τις μεγαλύτερες τάσεις της σεζόν, όπως μαρτυρά το Euphoria frenzy, αλλά και τα shows των οίκων Versace, Ulla Johnson, Anna Sui, Prabal Gurung, Saint Laurent  και Michael Kors, είναι το έντονο χρώμα τόσο στα μάτια και τα χείλη, όσο και στα μάγουλα. Ακολουθούν 7 τρόποι να φορέσετε χρωματιστό μακιγιάζ σε κάθε ηλικία, σύμφωνα με τις υποταγές της μόδας, πάντα όμως διατηρώντας την κομψότητα του στιλ σας:

7 τρόποι να φορέσετε χρωματιστό μακιγιάζ

Δώστε έμφαση σε ένα σημείο του προσώπου

Για να είστε σίγουρη ότι θα αποφύγετε τις υπερβολές, επιλέξτε ένα σημείο του προσώπου σας το οποίο θα τονίσετε με χρώμα. Αυτό μπορεί να είναι τα χείλη σας με ένα κόκκινο κραγιόν, τα μάτια σας με μία χρωματιστή mascara ή σκιές ή ακόμα και τα μάγουλά σας με ένα έντονο ρουζ. 

Κρατήστε το υπόλοιπο μακιγιάζ σας μίνιμαλ

Διαβάστε Επίσης

Αφού τονίσετε το χαρακτηριστικό της επιλογής σας με χρώμα, κρατήστε το υπόλοιπο μακιγιάζ σας μίνιμαλ επιτρέποντάς του να είναι το επίκεντρο της προσοχής. Αν φορέσετε ένα έντονο κραγιόν, τονίστε διακριτικά τα μάτια σας με μερικές στρώσεις mascara ή με μία απλή γραμμή eyeliner. Αν πάλι τονίσετε τα μάτια σας με πολύχρωμες σκιές, επιλέξτε ένα nude κραγιόν για τα χείλη σας.

Κάντε μια matchy matchy εμφάνιση

Αν δυσκολεύεστε να επιλέξετε χρώματα που ταιριάζουν με το σύνολό σας, τολμήστε να κάνετε μια matchy matchy εμφάνιση, συνδυάζοντας το χρώμα του κραγιόν σας με εκείνο του κοστουμιού ή του φορέματός σας.

Συνδυάστε το κραγιόν με το μανικιούρ σας

Ένας πολύ κομψός τρόπος να φορέσετε ένα έντονο κραγιόν είναι να το συνδυάσετε με το χρώμα των νυχιών σας

Επιστρατεύστε ένα χρωματιστό eyeliner

Αν δεν ξέρετε πώς να ενσωματώσετε το χρώμα στο μακιγιάζ των ματιών σας, επενδύστε σε καλής ποιότητας χρωματιστά eyeliners, με τα οποία μπορείτε να κάνετε graphic eyeliner looks ή ακόμα και cat eyes, φορώντας χρώμα με τον πιο διακριτικό και ταυτόχρονα μοντέρνο τρόπο. 

Επιλέξτε ένα sheer κραγιόν 

Ιδανική επιλογή για εσάς που φοβάστε το χρώμα αλλά θέλετε να ξεκινήσετε να πειραματίζεστε με το μακιγιάζ σας είναι τα sheer κραγιόν. Για να μειώσετε τη χρωματική απόδοση κάθε κραγιόν, εφαρμόστε το κάνοντας ταμποναριστές κινήσεις.

Φορέστε ένα neutral outfit

Αποφύγετε τις αντιαισθητικές χρωματικές αντιθέσεις, επιλέγοντας ένα outfit σε neutral αποχρώσεις, το οποίο θα επιτρέψει στο χρωματιστό στοιχείο του μακιγιάζ σας να είναι το επίκεντρο της προσοχής.

Διαβάστε Επίσης