Αυτή είναι η επόμενη μεγάλη τάση στο μακιγιάζ σύμφωνα με την NYFW

Η προσοχή στρέφεται στα μάτια με κανένα χρώμα να θεωρείται εκτός ορίων.

Ο πιο εύκολος τρόπος -και ο αγαπημένος των Γαλλίδων- να δώσετε ένταση στο μακιγιάζ σας είναι εφαρμόζοντας ένα έντονο κραγιόν. Η Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης ήρθε τώρα να ταράξει τα νερά στο χώρο του μακιγιάζ, προτείνοντας μία ενδιαφέρουσα εναλλακτική: τα statement eyes. 

Η μεγαλύτερη τάση στο μακιγιάζ σύμφωνα με την NYFW SS23

Διαβάστε Επίσης

Η προσοχή στρέφεται τώρα στα μάτια με κανένα χρώμα να θεωρείται εκτός ορίων. Έντονα smokey eyes με μαύρο "σβησμένο" μολύβι, pops of colours στην εσωτερική γωνία, graphic eye looks και φωτεινά χρώματα είναι μόνο μερικές από τις προτάσεις των σχεδιαστών, που παρουσίασαν τις SS23 συλλογές τους. Ακολουθούν τα looks που ξεχώρισαν:

Prabal Gurung

τάση στο μακιγιάζ
Η πλειονότητα των μοντέλων στο show του οίκου Prabal Gurung είχε μίνιμαλ μακιγιάζ. Υπήρχαν ωστόσο μερικά μοντέλα που περπάτησαν στο catwalk έχοντας πολύ εντυπωσιακά graphic eye looks με μοβ ή μπλε σκιά. Καθόλου eyeliner και mascara. Μόνο ένα έντονο swipe of colour στα μάτια. 

Alice + Olivia

Η έμπνευση πίσω από το μακιγιάζ στο show του οίκου Alice + Olivia ήταν η ίδια η σχεδιάστρια, Stacey Bendet, και το go-to eye look της. Η μόνη διαφορά ήταν ότι εκτός από μαύρο eyeliner, η lead makeup artist Elyse Reneau χρησιμοποίησε επίσης μπλε και ροζ αποχρώσεις. Το υπόλοιπο μακιγιάζ ήταν εξαιρετικά απλό με λίγο χρώμα στα μάγουλα και ένα gloss στα χείλη.

Marrisa Wilson

Το μακιγιάζ των μοντέλων στο show της σχεδιάστριας Marrisa Wilson έχει μια ιδιαίτερη ιστορία. Οι πράσινες και οι κόκκινες αποχρώσεις στα μάτια ήταν εμπνευσμένες από τη σημαία της Γουιάνα, τόπο καταγωγής της σχεδιάστριας. Το χρώμα ήταν κατά κύριο λόγο στην εσωτερική γωνία των ματιών, ενώ συνοδεύτηκε και από glitter στη γραμμή των κάτω βλεφαρίδων. To eye look συμπληρώθηκε από εντυπωσιακές βλεφαρίδες, ενώ το μακιγιάζ ολοκληρώθηκε με dewy επιδερμίδα.

Tommy Hilfiger

Για το show του οίκου Tomyy Hilfiger, ο lead makeup artist, Sam Visser, απέτισε φόρο τιμής στα glamorous '80s, δημιουργώντας statement eye looks με ασημί/θαλασσί σκιές και μαύρο μολύβι, ενώ ολοκλήρωσε το μακιγιάζ με glossy nude χείλη.

Sergio Hudson

τάση στο μακιγιάζ

Ο Sergio Hudson απέρριψε τον κανόνα του φυσικού μακιγιάζ για το καλοκαίρι, συνδυάζοντας τις πολύχρωμες δημιουργίες του με έντονα, μαύρα smokey eyes.

Naeem Khan

τάση στο μακιγιάζ

Το πράσινο χρώμα ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο μακιγιάζ των μοντέλων στο show του σχεδιαστή Naeem Khan. Τα πράσινα smokey eyes λειτούργησαν σαν μία -παραδόξως- διακριτική δόση χρώματος στα κατά τ' άλλα neutral looks, που πρότεινε ο σχεδιαστής για την επόμενη σεζόν.

PatBo

Η πιο μίνιμαλ εκδοχή της τάσης παρουσιάστηκε στο show του οίκου PatBo με τα μάτια των μοντέλων να έχουν τονιστεί με μια ιριδίζουσα σκιά στο κινητό βλέφαρο και ένα "σβησμένο" μαύρο μολύβι περιμετρικά.

Διαβάστε Επίσης