7 λάθη στο μακιγιάζ που σας κάνουν να δείχνετε μεγαλύτερη από την ηλικία σας

Μήπως το μακιγιάζ σας σαμποτάρει την εμφάνισή σας;

Φαινομενικά ασήμαντα λάθη στην επιλογή του foundation, της πούδρας, του κραγιόν και του ρουζ μπορούν πολύ εύκολα να αδικήσουν την εμφάνισή σας, τονίζοντας ρυτίδες και λεπτές γραμμές, αλλά και κάνοντας την επιδερμίδα σας να δείχνει πιο θαμπή και ώριμη. Ανακαλύψτε παρακάτω τα 7 λάθη μακιγιάζ που ίσως σαμποτάρουν την εμφάνισή σας:

7 λάθη στο μακιγιάζ που σας κάνουν να δείχνετε μεγαλύτερη από την ηλικία σας

Ξεχνάτε την ενυδάτωση της επιδερμίδας σας

Η αφυδατωμένη επιδερμίδα πάντα δείχνει πιο ώριμη και κουρασμένη. Μην ξεχνάτε λοιπόν να ενυδατώνετε καλά την επιδερμίδα σας έτσι ώστε το μακιγιάζ σας να δείχνει φρέσκο και νεανικό.

Υπερβάλλετε με τα καλυπτικά προϊόντα

Ένα από τα πιο συχνά λάθη μακιγιάζ είναι η εφαρμογή μεγάλης ποσότητας καλυπτικών προϊόντων, όπως foundations και concealers. Εκτός από το ότι έτσι δημιουργείται ένα διόλου κολακευτικού εφέ μάσκας, τα προϊόντα τείνουν να "κάθονται" στις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες τονίζοντάς τες.

Στα σημεία του προσώπου που υπάρχουν ρυτίδες, καλό είναι να χρησιμοποιείται μια μικρή ποσότητα foundation ή concealer και να γίνεται καλό blending προκειμένου να δείχνει λείο το δέρμα. 

Χρησιμοποιείτε μεγάλη ποσότητα πούδρας

Διαβάστε Επίσης

Αν και η χρήση μικρής ποσότητας πούδρας επιβάλλεται για το σετάρισμα του concealer κάτω από τα μάτια, αλλά και τη μείωση της λιπαρότητας στη ζώνη Τ, οι υπερβολές καλό είναι να αποφεύγονται, καθώς καθώς έτσι "βαραίνει" το δέρμα και τελικά τονίζονται τα σημάδια γήρανσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι προτιμότερη είναι και η χρήση ρουζ σε υγρή μορφή ή μορφή κρέμας αντί πούδρας, έτσι ώστε το πρόσωπο να αποκτά ένα λαμπερό χρώμα υγείας.

Δεν φωτίζετε την περιοχή κάτω από τα μάτια

Οι μαύροι κύκλοι κάνουν πάντα την επιδερμίδα να δείχνει πολύ πιο ώριμη και κουρασμένη απ' όσο πραγματικά είναι. Για την κάλυψή τους, εμπιστευθείτε ένα brightening concealer, το οποίο θα φωτίσει την περιοχή κάτω από τα μάτια, χωρίς να "κάτσει" στις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες. 

Αμελείτε τα φρύδια σας

Όσο κλισέ και να ακούγεται, τα φρύδια είναι όντως το κάδρο του προσώπου. Καθώς γίνονται ολοένα και πιο αραιά καθώς περνούν τα χρόνια, μην ξεχνάτε να γεμίζετε τα κενά με ένα μολύβι ή ένα τζελ. 

Επιλέγετε ματ υφές σε κραγιόν, ρουζ και foundation

Το ματ φινίρισμα τόσο στα κραγιόν, όσο και στα ρουζ και τα foundations τείνουν να κάνουν την επιδερμίδα να δείχνει πιο θαμπή, αφυδατωμένη και κουρασμένη. Προτιμήστε κραγιόν με satin φινίρισμα, ελαφρώς ιριδίζοντα ρουζ και dewy foundations, που θα χαρίσουν λάμψη και νενικότητα στο πρόσωπο. 

Director's Note: Η χρήση ενός lip gloss ή υγρού κραγιόν με plumping ιδιότητες είναι ο πιο εύκολος τρόπος να δώσετε την ψευδαίσθηση ζουμερών, νεανικών χειλιών. 

Εμμένετε σε τάσεις παλαιότερων χρόνων

Οι τάσεις που αγαπούσατε πριν 10 χρόνια εκτός από το ότι μπορεί να μην θεωρούνται επίκαιρες πλέον, μπορεί να μην είναι και το ίδιο κολακευτικές για την επιδερμίδα σας σε αυτήν τη φάση της ζωή σας. Μη διστάζετε να πειραματιστείτε με το μακιγιάζ σας, τολμώντας σύγχρονες τάσεις και δεν αποκλείεται να εκπλαγείτε από το τι σας ταιριάζει.

Διαβάστε Επίσης