3 λάθη στο μανικιούρ που σας κάνουν να δείχνετε μεγαλύτερη από την ηλικία σας

Μήπως το nail look σας σαμποτάρει την εμφάνισή σας;

Το σωστό μανικιούρ μπορεί να απογειώσει μια εμφάνιση, χαρίζοντάς της μια απαραίτητη δόση glam ή απλά ολοκληρώνοντάς την με τον πιο κομψό τρόπο. Εξίσου επιδραστικό μπορεί να είναι και ένα κακό μανικιούρ. Ακόμα κι αν συγκαταλέγονται μεταξύ των trends, ορισμένες αποχρώσεις βερνικιών και φινιρίσματα μπορούν να προσθέσουν χρόνια στην εμφάνισή σας. Ακολουθούν τα 3 "λάθη" στο μανικιούρ που ίσως σας κάνουν να δείχνετε μεγαλύτερη από την ηλικία σας:

Επιλέγετε λάθος αποχρώσεις

Διαβάστε Επίσης

Αν και εξαιρετικά κομψά, τα nude, τα διάφανα και τα πολύ σκουρόχρωμα βερνίκια τείνουν να κάνουν την επιδερμίδα να δείχνει πιο θαμπή και να τραβούν την προσοχή στις "προβληματικές" περιοχές της. Προτιμήστε ανοιχτόχρωμα ροζ βερνίκια, mauve, λευκά, αλλά και κλασικά κόκκινα, που μπορούν να "κρύψουν" χρόνια από την εμφάνισή των χεριών, κάνοντας τη συνολική εικόνα σας να δείχνει πιο νεανική.

Επιλέγετε ματ φινίρισμα

Τα ματ φινιρίσματα τείνουν να κάνουν την επιδερμίδα να δείχνει πιο θαμπή και "κουρασμένη" και γι' αυτό καλό θα ήταν να τα αποφεύγετε. Προτιμήστε βερνίκια με glossy φινίρισμα, που κολακεύουν περισσότερο τα άκρα.

Αμελείτε την περιποίηση των χεριών σας

Ένα σωστό μανικιούρ θα πρέπει πάντα να ολοκληρώνεται με τη φροντίδα των χεριών. Ακόμα κι αν η manicurist σας φρόντισε για αυτό, δεν θα πρέπει να αμελείτε την περιποίησή τους στο σπίτι μέχρι το επόμενο ραντεβού σας στο nail salon. 

Καθώς η αφυδατωμένη επιδερμίδα δείχνει πάντα πιο ώριμη και "κουρασμένη", δεν θα πρέπει να αμελείτε την καθημερινή ενυδάτωσή της με μία κρέμα χεριών, αλλά και την απολέπισή της μία με δύο φορές την εβδομάδα. Για επιπλέον αντιγηραντική δράση, εφαρμόστε μία κρέμα με ρετινόλη το βράδυ και μην ξεχνάτε την αντηλιακή προστασία της επιδερμίδα σας.

Director's Note: Εξίσου απαραίτητη είναι φυσικά και η ενυδάτωση των επωνυχίων σε καθημερινή βάση για τη διατήρηση της αψεγάδιαστης εικόνας του μανικιούρ σας.

Διαβάστε Επίσης