5 λάθη στο μακιγιάζ που τονίζουν τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες

+ Τι να κάνετε για να αποκτήσετε μια πιο λαμπερή και νεανική όψη.

Τα ακατάλληλα προϊόντα μακιγιάζ με το λάθος φινίρισμα σε συνδυασμό με μία κακή εφαρμογή μπορούν πολύ εύκολα να προσθέσουν χρόνια στην εμφάνισή σας, τονίζοντας τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες της επιδερμίδας σας. Για να αποκτήσετε μια όσο το δυνατόν πιο λαμπερή και νεανική όψη, δεν χρειάζεται μόνο να έχετε τα κατάλληλα προϊόντα, αλλά και να ξέρετε τις σωστές τεχνικές εφαρμογής τους. Ιδού μερικά από τα πιο συχνά λάθη μακιγιάζ για ώριμες επιδερμίδες, που κάνουν οι περισσότερες γυναίκες και θα πρέπει να αποφύγετε για να πετύχετε το αποτέλεσμα που επιθυμείτε:

Μακιγιάζ για ώριμες επιδερμίδες | 5 λάθη που τονίζουν τις ρυτίδες

Ξεχνάτε την ενυδάτωση της επιδερμίδας σας

Η αφυδατωμένη επιδερμίδα δείχνει πάντα πιο ώριμη και κουρασμένη. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να την ενυδατώνετε καλά πριν ξεκινήσετε το μακιγιάζ σας έτσι ώστε το τελικό αποτέλεσμα να δείχνει φρέσκο και νεανικό. Εκτός μία κρέμα προσώπου, χρησιμοποιήστε επίσης μία ανάλαφρη κρέμα ματιών, έτσι ώστε το concealer να "στρώνει" καλύτερα πάνω στο δέρμα χωρίς να "κάθεται" στις λεπτές γραμμές. 

Director's Note: Μην υπερβάλλετε με την ποσότητα κρέμας κάτω από τα μάτια, καθώς έτσι θα δημιουργήσετε το ακριβώς αντίθετο από το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Δεν χρησιμοποιείτε primer 

Διαβάστε Επίσης

Για να δημιουργήσετε τον πιο λείο καμβά για το μακιγιάζ σας απαραίτητη είναι η εφαρμογή ενός primer. Στο μακιγιάζ για ώριμες επιδερμίδες ιδανική επιλογή θεωρείται ένα ενυδατικό primer με blurring ιδιότητες, που θα "θολώσει" τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες.

Υπερβάλλετε με την ποσότητα των καλυπτικών προϊόντων 

Η εφαρμογή μεγάλης ποσότητας foundation και concealer οδηγεί στη δημιουργία ενός διόλου κολακευτικού εφέ μάσκας. Επιπλέον, έτσι υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα τα καλυπτικά προϊόντα να "κάτσουν" στις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες τονίζοντάς τες.

Προσπαθήστε να εφαρμόσετε λίγη ποσότητα προϊόντος στα σημεία που έχετε περισσότερες ρυτίδες και να το δουλέψετε καλά με το πινέλο ή τον σπόγγο μακιγιάζ έτσι ώστε να πετύχετε ένα λείο κι αψεγάδιαστο αποτέλεσμα.

Χρησιμοποιείτε μεγάλη ποσότητα πούδρας

Η εφαρμογή μεγάλης ποσότητας πούδρας τείνει να "βαραίνει" την επιδερμίδα, τονίζοντας τα σημάδια γήρανσης. Επικεντρώστε την εφαρμογή της μόνο στα σημεία που την έχετε πραγματικά ανάγκη, δηλαδή στη ζώνη Τ και κάτω από τα μάτια για να σετάρετε το concealer και να μειώσετε τυχόν λιπαρότητα. 

Επιλέγετε ματ υφές 

Το ματ φινίρισμα τόσο στα κραγιόν, όσο και στα ρουζ και τα foundations τείνουν να κάνουν την επιδερμίδα να δείχνει αφυδατωμένη και κουρασμένη. Προτιμήστε κραγιόν με satin φινίρισμα, ελαφρώς ιριδίζοντα ρουζ και dewy foundations, που θα χαρίσουν λάμψη και νεανικότητα στο πρόσωπο, χωρίς να τονίζουν τις λεπτές γραμμές του.

Διαβάστε Επίσης