3 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στο μακιγιάζ σας μετά τα 50

Για να κάνετε την επιδερμίδα σας να δείχνει πιο νεανική.

Καθώς περνούν τα χρόνια η όψη της επιδερμίδας αλλάζει. Οι λεπτές γραμμές έκφρασης γίνονται ολοένα και πιο βαθιές και τελικά μετατρέπονται σε ρυτίδες, η υφή της επιδερμίδας γίνεται πιο ξηρή και η όψη της πιο θαμπή. Αυτός είναι ο λόγος που το μακιγιάζ άνω των 50 έχει τους δικούς του κανόνες, προκειμένου η επιδερμίδα να δείχνει πιο νεανική και να μην τονίζονται οι ατέλειές της.

Μακιγιάζ άνω των 50 | 5 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στην makeup routine σας

Δεν είναι απαραίτητο να αλλάξετε όλη την beauty ρουτίνα σας για να ανταποκριθείτε στις νέες ανάγκες της επιδερμίδας σας. Αρκεί να αντικαταστήσετε τα παρακάτω τρία προϊόντα:

Το full coverage foundation με ένα skin tint

Διαβάστε Επίσης

Μετά τα 50 το ιδανικό foudation δεν είναι εκείνο που προσφέρει την απόλυτη κάλυψη, αλλά εκείνο που χαρίζει έναν ομοιόμορφο τόνο στην επιδερμίδα χωρίς να τονίζει τις ατέλειες. Αντί για ένα full coverage foundation, που το πιο πιθανό είναι να "κάτσει" στις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες, προτιμήστε ένα skin tint, μια ενυδατική κρέμα με χρώμα ή ένα tinted serum. 

Όσον αφορά το φινίρισμα, αποφύγετε τα ματ, που θα τονίσουν τις ατέλειες της επιδερμίδας σας και προτιμήστε ένα προϊόν με dewy φινίρισμα που θα την κάνει να δείχνει πιο φρέσκια. Αξίζει επίσης να αναζητήσετε προϊόντα με περιποιητικά συστατικά, όπως το υαλουρονικό οξύ, που θα χαρίσουν πλούσια ενυδάτωση στην επιδερμίδα, "γεμίζοντας" τις γραμμές. 

Το compact ρουζ με ένα υγρό 

Αντικαταστήστε το compact ρουζ με ένα υγρό ή κρεμώδες, το οποίο θα δείχνει πιο φυσικό πάνω στην επιδερμίδα, χαρίζοντάς της ένα χρώμα υγείας και ταυτόχρονα μια ανεπαίσθητη λάμψη. 

Το ματ κραγιόν με ένα gloss

Τα ματ κραγιόν τείνουν να τονίζουν τις λεπτές γραμμές των χειλιών, κάνοντάς τα να δείχνουν πιο μικρά κι αφυδατωμένα. Για το μακιγιάζ άνω των 50 καλύτερη επιλογή είναι τα κραγιόν με satin φινίρισμα και τα glosses, τα οποία κάνουν τα χείλη να δείχνουν πιο νεανικά και σαρκώδη.

Διαβάστε Επίσης