Κονσίλερ | Το κατάλληλο χρώμα για κάθε ανάγκη

Πράσινα, μοβ, κίτρινα, σομόν: Ποιο πρέπει να χρησιμοποιήσετε;

Στην κατηγορία "beauty mission impossible" πλάι στα cat eyes, βρίσκεται σίγουρα η εύρεση του κατάλληλου κονσίλερ. Το πρώτο χρειάζεται απλά εξάσκηση μπροστά από τον καθρέφτη, τι γίνεται όμως με το δεύτερο; Σε αντίθεση με το foundation, στο οποίο η κατάλληλη απόχρωση θα πρέπει να μιμείται ακριβώς το χρώμα του δέρματός, στα κονσίλερ τα πράγματα είναι αρκετά πιο πολύπλοκα, αφού υπάρχουν διάφορα ιδιαίτερα χρώματα, τα οποία ανταποκρίνονται σε διαφορετικές ανάγκες της επιδερμίδας. Ποιο είναι το κατάλληλο χρώμα κονσίλερ για μαύρους κύκλους, ποιο για ερυθρότητα και ποιο για λάμψη; Ακολουθεί ένας αναλυτικός οδηγός για να βρείτε ακριβώς αυτό που χρειάζεστε:

Πράσινο κονσίλερ

Το συγκεκριμένο κονσίλερ καλύπτει εξαιρετικά τις κοκκινίλες, που προκαλούνται από ερεθισμούς ή ακμή. Αποτελεί το κρυφό όπλο κάθε γυναίκας με επιδερμίδα με ροδόχρου ακμή ή δερματίτιδα, ενώ δεν θα πρέπει να λείπει ποτέ από το νεσεσέρ των καλοκαιρινών διακοπών, καθώς μπορεί να χρησιμεύσει στην κάλυψη των ηλιακών εγκαυμάτων.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σομόν κονσίλερ

Είναι ιδανικό για την κάλυψη των μαύρων κύκλων, καθώς εξουδετερώνει τους μπλε τόνους που κυριαρχούν στην περιοχή κάτω από τα μάτια. Οι περισσότερες γυναίκες κάνουν τη λάθος επιλογή και χρησιμοποιούν το κοινό κονσίλερ για την κάλυψη των μαύρων κύκλων. Η χρήση ενός κονσίλερ με πράσινους ή λαδί υποτόνους πάνω από τους μπλε τόνους των μαύρων κύκλων θα κάνει την περιοχή να δείχνει γκρι.

Μοβ κονσίλερ

Το ανοιχτό μοβ κονσίλερ φωτίζει την άτονη επιδερμίδα και τη "ζωντανέψει", εξουδετερώνοντας τους θαμπούς κίτρινους τόνους. 

Κίτρινο κονσίλερ

Το συγκεκριμένο κονσίλερ μπορεί να καλύψει διάφορες δερματικές ατέλειες, όπως οι μπλε φλέβες και οι μετεγχειρητικοί μώλωπες. 

Bonus tips

- Το επόμενο βήμα μετά το κονσίλερ, είναι η εφαρμογή ενός foundation σε υγρή μορφή ή μορφή πούδρας, για να αποκτήσει η επιδερμίδα ομοιόμορφο τόνο.

-Σταθεροποιήστε το κονσίλερ, απλώνοντας μια λεπτή στρώση διάφανης πούδρας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ