Co washing | Γίνεται να καθαρίσουν τα μαλλιά και να γίνουν πιο υγιή χωρίς σαμπουάν;

Τι είναι το co washing και ποια τα πλεονεκτήματά του για τα σγουρά μαλλιά;

Εάν έχετε σφικτές μπούκλες ή κυματισμούς, τότε η νέα τάση στην περιποίηση μαλλιών, το co washing, ίσως είναι αυτό ακριβώς που ψάχνετε για να τονίσετε το σχήμα τους και να απαλλαγείτε από το αντιαισθητικό φριζάρισμα. Τι είναι λοιπόν το co washing και ποια τα πλεονεκτήματά του για τα σγουρά μαλλιά;

Τι είναι;

Το co washing είναι στην ουσία το λούσιμο των μαλλιών μόνο με conditioner. Πρόκειται για την ιδανική μέθοδος λουσίματος, κυρίως για τις γυναίκες που έχουν άφρο, κυματιστά, σγουρά ή απίστευτα ξηρά μαλλιά.

Γιατί να μην χρησιμοποιήσω σαμπουάν;

Πολλά σαμπουάν περιέχουν θειικά άλατα, τα οποία ενώ καθαρίζουν σε βάθος τα μαλλιά, τα απογυμνώνουν από τα φυσικά τους έλαια, αφήνοντάς τα ξηρά και επιρρεπή στο σπάσιμο. Μειώνοντας τη χρήση σαμπουάν, τα μαλλιά είναι σε θέση να διατηρούν τα επίπεδα φυσικής υγρασίας τους, ώστε να μπορούν να αναπτυχθούν πιο υγιή και ανθεκτικά.

Το ιδανικό προϊόν 

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε conditioner αγαπάτε, ωστόσο ιδανική επιλογή αποτελούν εκείνα τα οποία δεν περιέχουν σιλικόνες. Μπορεί να χαρίζουν υπέροχη λάμψη, ωστόσο η χρόνια χρήση τους μπορεί να "βαρύνει" τα μαλλιά και να τα κάνει να χάσουν τη ζωντάνια τους. 

Εξαιρετικά προϊόντα είναι επίσης όσα περιέχουν ενυδατικά συστατικά, όπως βούτυρο shea και έλαια, τα οποία κάνουν τα μαλλιά πιο απαλά και λεία, ενώ παράλληλα μειώνουν το φριζάρισμα. Πολύ καλή προσθήκη στη λίστα των συστατικών είναι και οι πρωτεΐνες, οι οποίες προστατεύουν την τρίχα, αλλά και το μέλι και η γλυκερίνη που "κλειδώνουν" την υγρασία. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

How to

Στη μέθοδο co washing το conditioner παίρνει τη θέση του σαμπουάν. Σε βρεγμένα μαλλιά, απλώστε μια μικρή ποσότητα condioner και κάντε μασάζ σε ολόκληρο το τριχωτό της κεφαλής, χρησιμοποιώντας τα ακροδάχτυλά σας, έτσι όπως θα κάνατε στο κοινό λούσιμο. Το προϊόν σε συνδυασμό με την τριβή από τα ακροδάχτυλά, θα απομακρύνει τους ρύπους και τα υπολείμματα προϊόντων styling από το τριχωτό, χωρίς να το απογυμνώσει από τα φυσικά έλαιά του. 

Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε κανονικά το conditioner, απλώνοντάς το από τα μήκη ως τις άκρες. Στη συνέχεια, ξεβγάζετε κανονικά. Εάν τα μαλλιά σας είναι σγουρά, τότε ίσως είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε ένα leave-in conditioner. 

Τι γίνεται με τη λιπαρότητα;

Η συγκεκριμένη μέθοδος μπορεί να κάνει τα μαλλιά να δείχνουν πιο λιπαρά τον πρώτο μήνα, ωστόσο σταδιακά η λιπαρότητα θα μειωθεί σημαντικά, καθώς το τριχωτό θα "εκπαιδεύεται" να παράγει λιγότερα έλαια, δεχόμενο εξ αρχής περισσότερα ενυδατικά συστατικά. Στο μεσοδιάστημα, η χρήση ξηρού σαμπουάν μπορεί να φανεί σωτήρια. 

Πλεονεκτήματα

Όπως προαναφέρθηκε, η λιπαρότητα με τον καιρό θα μειωθεί αισθητά. Τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα όμως τα απολαμβάνουν οι γυναίκες με μπούκλες. Η μέθοδος co washing τους επιτρέπει να είναι περισσότερο ενυδατωμένες, και κατά συνέπεια πιο καλοσχηματισμένες. Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως η επιπλεόν ενυδατώσή τους συμβάλλει στη μείωση του αντιαισθητικού φριζαρίσματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ