Πώς να βάψετε τα μαλλιά σας στο σπίτι σαν επαγγελματίας

Για τις φορές που η επίσκεψη στο κομμωτήριο είναι αδύνατη.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Όταν η επίσκεψη στο κομμωτήριο είναι αδύνατη, η βαφή στο σπίτι παύει να αποτελεί απλά μια οικονομική λύση, αλλά γίνεται αναγκαιότητα. Ακολουθούν οι καλύτερες συμβουλές για το πώς να βάψετε τα μαλλιά σας στο σπίτι σαν επαγγελματίας.

Πριν ξεκινήσετε

-Οι βαφές λειτουργούν καλύτερα σε καλοχτενισμένα, υγιή και ενυδατωμένα μαλλιά. Η χρήση μιας θρεπτικής μάσκας μαλλιών 1-2 φορές την εβδομάδα θα πρέπει να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της hair care ρουτίνας κάθε γυναίκας. 

-Η εφαρμογή λίγης λιπαρής κρέμας ή βαζελίνης κατά μήκος της γραμμής των μαλλιών μπορεί να αποβεί σωτήρια για την προστασία της επιδερμίδας από τη βαφή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

-Ιδανική επιλογή αποτελεί μία βαφή ένα ή δύο τόνους πιο σκούρα ή ανοιχτή από τη φυσική απόχρωση των μαλλιών, καθώς έτσι πιθανά λάθη είναι πιο εύκολο να διορθωθούν ή να καμουφλαριστούν. 

-Το τεστ ευαισθησίας, που αναγράφεται στις περισσότερες συσκευασίες δεν θα πρέπει να παραλείπεται, καθώς είναι ο πιο σίγουρος τρόπος να διαπιστωθεί τυχόν αλλεργία στα συστατικά.

-H βαφή καλό θα είναι να απλώνεται σε άλουστα μαλλιά 2 ή 3 ημερών, καθώς τα φυσικά τους έλαια βοηθούν με το τελικό αποτέλεσμα. 

Κατά τη διάρκεια

- Η εφαρμογή θα πρέπει να γίνεται σε όλο το μήκος για τον ίδιο χρόνο.

-Η βαφή θα πρέπει να μένει στα μαλλιά αυστηρά για το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία. Αν μείνει για περισσότερο, υπάρχει κίνδυνος τα χημικά που περιέχει να καταστρέψουν τα μαλλιά, ενώ αν μείνει για λιγότερο, πιθανόν δεν θα έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Μόλις τελειώσετε

-Το ξέπλυμα της βαφής θα πρέπει να γίνεται υπομονετικά, μέχρι το νερό που τρέχει να είναι εντελώς καθαρό.

Bonus tip

Εάν θέλετε να κάνετε κάποια δραματική αλλαγή στα μαλλιά σας αλλάζοντας τελείως την απόχρωσή τους, προτιμήστε να επισκεφθείτε τον κομμωτή σας. Το ίδιο ισχύει και σε περίπτωση που θέλετε να δοκιμάσετε να κάνετε ανταύγειες. Οι βαφές στο σπίτι έχουν ως στόχο κυρίως τη διατήρηση του χρώματος και όχι την πλήρη αλλαγή του. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ