Πώς να απαλλαγείτε από την τριχόπτωση και να αποκτήσετε πλούσια μαλλιά

O πιο αναλυτικός οδηγός περιποίησης.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Οι χημικές ουσίες στις βαφές, στις περμανάντ και στα ισιωτικά μεταβάλλουν δραστικά την εσωτερική ισορροπία των μαλλιών, γεγονός που οδηγεί σε αδυνάτισμα της τρίχας και αναγκαστικά σε τριχόπτωση. Ακολουθούν οι καλύτερες συμβουλές:

H περιποίηση: Χρησιμοποιήστε δυναμωτικά σαμπουάν με φυτικά εκχυλίσματα, όπως λεβάντα, δεντρολίβανο, θυμάρι.

Αν θέλετε κάτι πιο δραστικό, μπορείτε να επιλέξετε συμπληρώματα διατροφής κατά της τριχόπτωσης που έχουν συμπυκνωμένη σύνθεση και δρουν εκ των έσω ενισχύοντας τη δραστηριότητα του θύλακα της τρίχας.

Επίσης, οι απλές κινήσεις κατά τη διάρκεια του λουσίματος είναι απαραίτητες, καθώς διεγείρουν την κυκλοφορία του αίματος.

Το styling: Επιλέξτε προϊόντα με αναπλαστικές ιδιότητες όπως οι αφροί ή κάποιες υγρές λοσιόν που βοηθούν στην αύξηση του όγκου. Αποφύγετε τα ζελέ, τις πυκνές κρέμες και τις κάθε λογής βαριές φόρμουλες για δυνατό κράτημα.

Ο μύθος: "Δεν είναι ανάγκη να συμβουλευτείτε το γιατρό σας". Λάθος. Αν τα μαλλιά σας αρχίζουν να γίνονται δραματικά αδύνατα ή αν παρατηρήσετε παρατεταμένη τριχόπτωση, μόνο ένας ειδικός δερματολόγος θα δώσει την κατάλληλη αγωγή.

Υπάρχει κι άλλη πιθανή εξήγηση: Άλλοι παράγοντες που προκαλούν τριχόπτωση είναι δυσλειτουργίες του θυρεοειδούς αδένα, εξαντλητικές δίαιτες ή στρες.

Πηγή: Shape.gr