Τα πιο κομψά και κολακευτικά κουρέματα για γυναίκες άνω των 50

Από το κλασικό pixie μέχρι το αυστηρό καρέ, αυτά είναι τα καλύτερα κουρέματα για γυναίκες άνω των 50.

Όσον αφορά τη γήρανση της επιδερμίδας, οι περισσότερες γυναίκες ξέρουν ήδη από πολύ νεαρή ηλικία τι αλλαγές πρέπει να κάνουν στη skincare ρουτίνα τους όσο μεγαλώνουν. Από αντιγηραντικούς ορούς μέχρι θεραπείες που εξαφανίζουν τις κηλίδες, η ποικιλία των προϊόντων που στοχεύουν στην αντιμετώπιση των σημαδιών γήρανσης είναι πραγματικά πολύ μεγάλη. Τι συμβαίνει όμως με τα μαλλιά;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όσο περνούν τα χρόνια, και εκείνα γνωρίζουν σπουδαίες αλλαγές, τόσο όσον αφορά το χρώμα, όσο και την ποιότητά τους. Ένας από τους πιο εύκολους τρόπους να αντιμετωπιστεί η ξηρότητα και η αραίωση είναι με ένα νέο κούρεμα. Μετά την έκτη δεκαετία της ζωής, τα μαλλιά είναι καλύτερο να διατηρούνται κοντά, ώστε να δείχνουν πιο υγιή και πλούσια, αλλά και το styling να γίνεται πιο εύκολο. 

Ιδού τα πιο κομψά και κολακευτικά κουρέματα για γυναίκες άνω των 50:

Pixie

Pixie

Το κλασικό pixie, όπως αυτό της Judi Dench, είναι η ιδανικό επιλογή για τις γυναίκες που έχουν έντονο πρόβλημα αραίωσης και αναζητούν ένα κούρεμα που θα κάνει τα μαλλιά τους να δείχνει πιο πλούσια. Στα plus και το γεγονός ότι είναι απίστευτα low-maintenance και απαιτεί ελάχιστο styling για να δείχνει κομψό και περιποιημένο.

Μακρύ pixie

Μακρύ pixie

Το μακρύ pixie της Emma Thompson αποτελεί και αυτό εξαιρετική επιλογή για τις γυναίκες που θέλουν να δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση όγκου στα μαλλιά τους, χωρίς τη δέσμευση του πολύ κοντού μήκους του κλασικού pixie.

Pixie με έντονη χωρίστρα στο πλάι

Pixie με έντονη χωρίστρα στο πλάι

Η έντονη χωρίστρα στο πλάι μπορεί να απογειώσει το παραπάνω κούρεμα, κάνοντας το να δείχνει πιο θηλυκό, ενώ παράληλλα καμουφλάρει τις ρυτίδες στο μέτωπο. Δεν είναι τυχαίο που η Helen Mirren παραμένει πιστή στο εν λόγω κούρεμα εδώ και χρόνια.

 

Αυστηρό καρέ

Αυστηρό καρέ

Το αυστηρό καρέ αλά Monica Bellucci, είναι ένα από εκείνα τα κουρέματα που πάντα δείχνουν αθεράπευτα κομψά. Για να διατηρείται φρέσκο, καλό είναι να μην παραλείπεται το φρεσκάρισμά του κάθε 6-8 εβδομάδες. 

Shagy lob

Shagy lob

Το iconic μακρύ καρέ της Jane Fonda, αποτελεί εξαιρετική επιλογή για τις γυναίκες που θέλουν να διατηρήσουν το μήκος των μαλλιών τους, υιοθετώντας ένα μοντέρνο χτένισμα, που κρύβει τις ρυτίδες και χαρίζει όγκο.

Αφέλειες

Αφέλειες

Οι αφέλειες εκτός από το ότι έχουν την ικανότητά να κρύβουν χρόνια, καλύπτοντας τις ρυτίδες, γλυκαίνουν επίσης πολύ τα χαρακτηριστικά, χαρίζοντάς μια κοριτσίστικη ανεμελιά, που δείχνει αθεράπευτα σαγηνευτική. Ο λόγος που το συγκεκριμένο κούρεμα αποτελεί μία από τις top επιλογές των stars που διανύουν την 5η ή 6η δεκαετία της ζωής τους, όπως η Viola Davis, είναι ότι οι αφέλειες ανάλογα με το πού τελειώνουν, μπορούν να κρύψουν εκτός από τις ρυτίδες στο μέτωπο, το πόδι της χήνας.