Χρυσοί κανόνες ομορφιάς για μαλλιά χωρίς ψαλίδα

Περιορίστε την ψαλίδα χωρίς κούρεμα.

Η ψαλίδα, το αιώνιο πρόβλημα των γυναικών και κυρίως εκείνων που έχουν "δεσμευτεί" να κρατούν τα μαλλιά τους μακριά, δε χρειάζεται πάντα ψαλίδι για να λυθεί. Μπορεί το κούρεμα να είναι ο μόνος τρόπος να απαλλαγείτε ολοκληρωτικά από αυτή, ωστόσο μπορείτε να περιορίσετε την εμφάνισή της ακολουθώντας τους παρακάτω χρυσούς κανόνες ομορφιάς:

1. Χτενίστε τα μαλλιά σας σωστά

Προκειμένου να αποφευχθεί το ανεπιθύμητο σπάσιμο της τρίχας, θα πρέπει να χτενίζετε τα μαλλιά σας ξεκινώντας πάντα από τις άκρες και σταδιακά ανεβαίνοντας προς τα πάνω καθώς ξεμπλέκονται και ποτέ το αντίστροφο. Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, αποφύγετε τις χτένες με σκληρά δόντια ή τις βούρτσες με μεταλλικές τρίχες και χρησιμοποιήστε βούρτσες με φυσικές μαλακές τρίχες και φυσικές κοκάλινες ή ξύλινες χτένες.

2. Προστατέψτε τα μαλλιά σας από τη θερμότητα

Το πιο απλό που μπορείτε να κάνετε για να περιορίσετε την ψαλίδα είναι να ελαχιστοποιήσετε τη χρήση των heat styling tools, που ξηραίνουν και ταλαιπωρούν τα μαλλιά. Εάν δεν είναι δυνατόν να σταματήσετε πλήρως τη χρήση τους, φροντίστε να απλώνετε στα μαλλιά σας ένα ειδικό προϊόν για την προστασία τους από τη θερμότητα.

3. Κοιμηθείτε πάνω σε μεταξωτή μαξιλαροθήκη

Κατά τη διάρκεια του ύπνου δημιουργείται τριβή μεταξύ της κοινής βαμβακερής μαξιλαροθήκης και των μαλλιών με αποτέλεσμα τα τελευταία να σπάνε. Επενδύστε σε μεταξωτές μαξιλαροθήκες, που δε φθείρουν ή ξηραίνουν την τρίχα. Μιλώντας για τον ύπνο, αποφύγετε να κοιμάστε με τα μαλλιά σας κάτω, καθώς έτσι είναι πιο πιθανό η τρίχα να σπάσει. Αντίθετα πιάστε τα μαλλιά σας σε έναν χαλαρό ψηλό κότσο -ιδανικά με ένα μεταξωτό scrunchie-, προσέχοντας οι άκρες τους να είναι μέσα στον κότσο και όχι εκτεθειμένες για να μην σπάσουν με την τριβή στο μαξιλάρι.

4. Χρησιμοποιήστε πετσέτα με μικροΐνες

Η τριβή των μαλλιών με την κοινή πετσέτα, εκτός από το ότι φριζάρει τα μαλλιά, φθείρει πολύ τις άκρες, με αποτέλεσμα η τρίχα να σπάει και να προκαλείται ψαλίδα. 

RELATED STORY

Αντικαταστήστε την με ένα ειδικό hair wrap ή μια πετσέτα με μικροΐνες ή διαφορετικά χρησιμοποιήστε ένα παλιό βαμβακερό T-shirt για να τα στεγνώσετε χωρίς να τα ταλαιπωρήσετε. 

5. Χρησιμοποιήστε κάθε εβδομάδα μια μάσκα μαλλιών

Πολλές τρίχες στο κεφάλι σας μπορεί να μετρούν 3 ή ακόμη και 4 χρόνια ζωής ανάλογα με το μήκος τους. Η ηλικία τους απαιτεί εντατική περιποίηση και φροντίδα. Το λιγότερο που μπορείτε να κάνετε είναι να χρησιμοποιείτε μια φορά την εβδομάδα μια ενυδατική μάσκα μαλλιών, που θα τους δώσει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για να δυναμώσουν και να αναπτυχθούν. Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, απλώστε την στα μαλλιά σας το βράδυ, τυλίξτε τα με ένα hair wrap και ξεπλύνετέ τα το πρωί.

6. Επιλέξτε προσεκτικά χτένισμα

Οι αλογοουρές και οι κότσοι ταλαιπωρούν τα μαλλιά και τα κάνουν πιο επιρρεπή στο σπάσιμο. Καλό είναι να μην χρησιμοποιείτε πολύ σφιχτά κοκαλάκια και να εναλλάσσετε χτενίσματα, ώστε να μπορούν να μένουν κάτω και να διατηρούνται υγιή και δυνατά. 

RELATED STORY