Τα χτενίσματα που πρέπει να αποφύγετε για υγιή και δυνατά μαλλιά

Καθημερινά και φαινομενικά "αθώα" χτενίσματα, τα οποία στην πραγματικότητα συμβάλλουν στο σπάσιμο της τρίχας και υπονομεύουν την υγεία των μαλλιών.

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να υπονομεύσουν την υγεία των μαλλιών. Ο ήλιος, η υγρασία, ο κρύος αέρας και τα hot styling tools είναι μόνο μερικοί από τους πιο συνήθεις. Ο χειρότερος εχθρός είναι όμως πάντα εκείνος που κανείς δεν υποψιάζεται. Εδώ είναι που μπαίνουν στην εξίσωση τέσσερα καθημερινά και φαινομενικά "αθώα" χτενίσματα, τα οποία στην πραγματικότητα συμβάλλουν στο σπάσιμο της τρίχας.

Ακολουθούν 4 χτενίσματα που καταστρέφουν τα μαλλιά και θέτουν σε κίνδυνο την καλή τους υγεία:

Tight Ponytails

Tight Ponytails

Μπορεί να χρειάζονται μόλις λίγα λεπτά για να φτιάξετε την τέλεια κομψή αλογοουρά, ωστόσο χρειάζονται μήνες για να επανορθωθεί η ζημιά που αυτή προκαλεί. Δημιουργώντας σφιχτά ponytails στο ίδιο σημείο του κεφαλιού πολλές φορές την εβδομάδα και στερεώνοντάς τα με συμβατικά λαστιχάκια, ενθαρρύνεται το σπάσιμο της τρίχας. Η συμβουλή μας; Φροντίζετε να εναλλάσετε τα καθημερινά σας χτενίσματα και προτιμήστε scrunchies και σπιράλ λαστιχάκια νέας γενιάς που δεν καταστρέφουν τα μαλλιά.

Wet Updos

Wet Updos

Τα βρεγμένα μαλλιά είναι πολύ πιο ευεπίφορα στο σπάσιμο από τα στεγνά. Η δημιουργία updos αμέσως μετά το λούσιμο ή το μπάνιο στη θάλασσα υπονομεύει την καλή τους υγεία. Θέλετε να αντιγράψετε το runway approved wet look; Fake it! Εφαρμόστε στα μαλλιά σας ένα αφρό για να μιμηθείτε την wet υφή και στερεώστε τα μαλλιά στο χτένισμα της επιλογής σας χρησιμοποιώντας λαστιχάκια και τσιμπιδάκια νέας γενιάς που δεν φθείρουν την τρίχα. 

Tight Braids

Tight Braids

Εάν συνηθίζετε να κάνετε πολύ σφιχτές πλεξούδες, τότε τα νέα μάλλον είναι αρνητικά, καθώς ισχύει ό,τι και στην περίπτωση των tight ponytails. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε ποτέ ξανά να κάνετε το αγαπημένο σας χτένισμα. Σημαίνει απλά ότι δεν θα πρέπει να το επιλέγετε σε καθημερινή βάση, ενώ ιδανικά θα πρέπει να προτιμάτε τις πιο loose εκδοχές του.

Super Straight Hair

Super Straight Hair

Ένα απόλυτα ίσιο sleek hair look απαιτεί ευλαβική χρήση της πρέσας ισιώματος, ειδικά αν η βάση είναι σγουρή. Η θερμότητα των hot tools όμως ταλαιπωρεί τα μαλλιά κάνοντάς τα σταδιακά πιο αδύναμα και θαμπά. Για να τα προστατεύσετε, εμπλουτίστε το οπλοστάσιο της ομορφιάς σας με ένα σπρέι που δρα κατά της θερμότητας.