Fresh Start | 5 κουρέματα που θα σας χαρίσουν μια νέα αρχή φέτος το φθινόπωρο

H ανανέωση που επιθυμείτε μετά τις καλοκαιρινές διακοπές.

Από τη μετάθεση της ημερομηνίας έναρξης της σχολικής χρονιάς, μέχρι τις WFH πρωινές ρουτίνες, που πλέον έχουν γίνει νόρμα, το φετινό φθινόπωρο δεν θυμίζει σε καμία περίπτωση εκείνα των προηγούμενων χρόνων. Παρά τις αντιξοότητες, αν κάτι μπορεί να σας κάνει να νιώσετε πως κάνετε μια νέα αρχή, αυτό είναι σίγουρα ένα ολοκαίνουριο κούρεμα για το χειμώνα 2021.

Την εποχή της αβεβαιότητας και του άγχους που διανύουμε, μικρές κινήσεις self-care, όπως η επίσκεψη στο κομμωτήριο -πάντα με προστατευτική μάσκα-, μπορούν εύκολα να μας γεμίσουν χαρά και αισιοδοξία.

Ακολουθεί η λίστα με τις κορυφαίες τάσεις στα κουρέματα της νέας σεζόν:

Pixie

Pixie

Αν θέλετε να αλλάξετε πλήρως το look σας δεν έχετε παρά να τολμήσετε να υιοθετήσετε την τάση του pixie. Tο πάντα επίκαιρο κούρεμα, στη full αλλά και την πιο layered εκδοχή του, ανταμείβει χωρίς εξαιρέσεις τις λίγες εκλεκτές φανατικές του θαυμάστριες με απαράμιλλη κομψότητα.

Photo Credits: Instagram/@charlizeafrica

French Bob

French Bob

Η νέα εκδοχή του κλασικού καρέ έρχεται από τις πιο κομψές γυναίκες του πλανήτη, τις Γαλλίδες. Σε αντίθεση με το κλασικό γαλλικό καρέ με τις πολύ αυστηρές αφέλειες που έφταναν μέχρι το ύψος των φρυδιών, η φρέσκια εκδοχή του δίνει το περιθώριο για δημιουργική έκφραση, αφού επιτρέπει τόσο αφέλειες, όσο και φράντζα. Τα βασικά γνωρίσματα του νέου αυτού στιλ είναι το κοντό μήκος, το οποίο φτάνει μέχρι το ύψος του πηγουνιού, η λεία υφή, αλλά και το σχήμα, που είναι πιο στρογγυλεμένο με άκρες γυρισμένες προς τα μέσα. 

Photo Credits: Instagram/@cajmel

Long Layers

Long Layers

To φιλάρισμα επέστρεψε στη μόδα, αλλά η νέα εκδοχή του δεν θυμίζει σε τίποτα τα mullets της δεκαετίας του 1980. Τα layers εν έτη 2020 είναι πολύ πιο απαλά και μακριά, χαρίζοντας ένα πιο φυσικό και επιμελώς ατημέλητο αποτέλεσμα. 

Photo Credits: Instagram/@rosiehw
 

Clavicle Lob

Clavicle Lob

Το lob εξακολουθεί να αποτελεί ένα από τα κορυφαία κουρέματα και αυτή τη χρονιά. Η ανανεωμένη του εκδοχή το θέλει να φτάνει μέχρι τα κόκαλα του στέρνου και να έχει μια διακριτική A-line γραμμή. 

Photo Credits: Instagram/@igkhair

Mullet

Mullet

Πρόκειται για ένα κούρεμα που έρχεται κατευθείαν από τα '80s και θυμίζει έντονα τους pop stars της εμβληματικής δεκαετίας, όπως ο David Bowie, ο Billy Ray Cyrus, η Cher και η Jane Fonda. Στη μόδα το επανέφερε τόσο ο οίκος Valentino, όσο και η εκκεντρική Miley Cyrus. Η σύγχρονη εκδοχή του είναι κοντή στo πλάι και πιο μακριά στο πίσω μέρος και θυμίζει ένα αναπάντεχο και πιο εξεζητημένο shag. 

Photo Credits: Instagram/@mileycyrus