Μαλλιά με όγκο | Έξυπνες συμβουλές περιποίησης και styling για πλούσια μαλλιά

Τα καλύτερα μυστικά περιποίησης.

Πολλές φορές λέμε "όσο περισσότερο όγκο έχουν τα μαλλιά τόσο μεγαλύτερη είναι και η αυτοπεποίθησή μας" και αυτό ισχύει για τις περισσότερες γυναίκες, αφού αυτό που απασχολεί τις περισσότερες όσον αφορά την εμφάνιση των μαλλιών τους είναι πρώτα η έλλειψη όγκου και στη συνέχεια η ανάγκη για λάμψη και λείανση.

Πολλές, μάλιστα, ισχυρίζονται ότι, μόλις αυξάνουν τον όγκο των μαλλιών τους, νιώθουν σαν να έχουν πάρει μια power pose που τις κάνει να ξεχωρίζουν στο πλήθος. Η αλήθεια είναι ότι τα πλούσια μαλλιά φαίνονται πιο υγιή σε αντίθεση με τα λεπτά και άτονα και κατ’ επέκταση η συνολική εικόνα δείχνει πιο νεανική.

Κάντε βαθύ καθαρισμό

Ο όγκος των μαλλιών δεν οφείλεται μόνο στο φυσικό πάχος της τρίχας, αλλά κυρίως στο τριχωτό και στις ρίζες των μαλλιών, γι’ αυτό ο σωστός και βαθύς καθαρισμός είναι το βασικό βήμα για την ανάδειξή τους. Αν έχεις λιπαρά μαλλιά, καλό θα ήταν μία φορά την εβδομάδα να κάνετε μασάζ στο τριχωτό πριν από το λούσιμο με ένα εξειδικευμένο scrub μαλλιών, έτσι ώστε να απομακρυνθεί η περίσσια λιπαρότητα και τα κατάλοιπα των προϊόντων, ή να χρησιμοποιήσεις μια μάσκα αργίλου. Για τον καθαρισμό των μαλλιών σας προτιμήστε σαμπουάν για λεπτά μαλλιά, που αυξάνουν τον όγκο τους ή, αν έχετε πολύ λιπαρά μαλλιά, ένα με βαθιά καθαριστική δράση.

Ενυδατώστε τα σωστά

Αν τα μαλλιά σας δεν είναι πολύ μακριά και έχουν ξηρές και ταλαιπωρημένες άκρες, που σε αυτές τις περιπτώσεις η χρήση θρεπτικής μάσκας είναι απαραίτητη, προτιμήστε να τα ενυδατώσετε και να τα ξεμπερδέψετε με ένα κοντίσιονερ το οποίο έχει πιο ανάλαφρη σύνθεση. Το μυστικό είναι να αποφύγετε να απλώσετε μεγάλη ποσότητα, γιατί θα βαρύνει τα μαλλιά σας, ειδικά αν είναι πολύ λεπτά και άτονα. Στην περίπτωση που έχετε πιο χοντρή τρίχα ή ατίθασα σγουρά μαλλιά μην αυξήσετε ιδιαίτερα την ποσότητα του κοντίσιονερ, αλλά δουλέψτε το περισσότερη ώρα με τα δάχτυλά σας.

Ανασηκώστε τις ρίζες

Ο όγκος των μαλλιών, όπως ήδη αναφέραμε, ξεκινά από το τριχωτό, τόσο αναφορικά με την περιποίηση όσο και με το styling. Σε λουσμένα και καλά ταμποναρισμένα μαλλιά εφαρμόστε κοντά στις ρίζες ένα root lifting προϊόν που θα ενεργοποιηθεί στη συνέχεια με τη θερμότητα του σεσουάρ και θα ανασηκώσει τα μαλλιά από τις ρίζες. Μόλις στεγνώσετε τα μαλλιά σας, εφάαρμόστε ένα σπρέι που χαρίζει υφή στα μαλλιά, όπως ένα dry shampoo στις ρίζες, αλλά και κατά μήκος για έξτρα όγκο.

Προσθέστε ύψος

Τα πρώτα λεπτά που στεγνώνετε τα μαλλιά σας με το σεσουάρ αναποδογύρισέ τα για να ενισχύσετε τον όγκο τους. Στη συνέχεια ανασηκώστε τις ρίζες σε κάθε τούφα με τη βοήθεια μιας στρογγυλής βούρτσας και διοχετεύστε εκεί το ζεστό αέρα. Για να διατηρηθεί ο όγκος των μαλλιών σας, τυλίξτε στη συνέχεια κάθε τούφα με ένα φαρδύ ρόλερ και αφαιρέστε τα μόλις κρυώσουν. Ολοκληρώστε ψεκάζοντας με λακ για ελαστικό κράτημα.

Πηγή: Shape.gr