Twiggy | Το iconic pixie της ήταν στην πραγματικότητα ατύχημα

Ήταν απλά πολύ ντροπαλή για να πει "όχι".

Η Twiggy με την mignonne σιλουέτα, τις δραματικές βλεφαρίδες και το pixie κούρεμά της αποτελεί το δίχως άλλο μία από τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες των Swinging Sixties. Στην πραγματικότητα όμως το κούρεμα που την ξεχώρισε από πολλές stars της εποχής και την έκανε διάσημη, δεν ήταν κάτι το οποίο αρχικά ήθελε. Ήταν απλά πολύ ντροπαλή για να πει "όχι". 

Το πρώην supermodel ήταν καλεσμένο στο podcast Table Manners with Jessie Ware, στο οποίο είπε την άγνωστη μέχρι τώρα ιστορία του διάσημου κουρέματός της, όταν ρωτήθηκε αν όντως της άρεσε. 

Twiggy | Το iconic pixie της ήταν στην πραγματικότητα ατύχημα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η χρονιά ήταν το 1966 και ουσα ένα απλό 16χρονο κορίτσι, η Twiggy επισκέφθηκε το κομμωτήριο του Leonard Lewis για να χτενίσει τα μαλλιά της. Μόλις την είδε ο κομμωτής, τη ρώτησε αν θα ήθελε να δοκιμάσει ένα νέο κούρεμα. Όπως αποκαλύπτει η ίδια, εκείνη την περίοδο μάκρυνε τα μαλλιά της και αρχικά δεν ήθελε να τα κόψει. "Αλλά ήμουν πολύ ντροπαλή και ήμουν σε ένα πολύ διάσημο κομμωτήριο στο Mayfair οπότε ντρεπόμουν να πω ότι δεν θέλω και απλά έγνεψα", λέει.

Κάπως έτσι επέστρεψε την επόμενη μέρα στο κομμωτήριο, όπου πέρασε επτά ώρες μέχρι να ολοκληρωθεί η μεταμόρφωση της εμφάνισής της. Ο φωτογράφος Barry Lategan την τράβηξε μερικές φωτογραφίες- τα iconic ασπρόμαυρα πορτρέτα της- τις οποίες ο Lewis κρέμασε στο κομμωτήριο. Ένας δημοσιογράφος τα είδε και η συνέχεια ανήκει στην ιστορία. "Έτσι συνέβησαν όλα", λέει η Twiggy. "Στην πραγματικότητα μου άρεσε πολύ. Ήταν ένας εξαιρετικός κομμωτής".

Beauty twiggy

Σε παλαιότερη συνέντευξή του ο Lewis αφηγείται τη δική του εκδοχή της ιστορίας για το νεαρό κορίτσι, που ήταν τότε γνωστό ως Lesley Hornby. "Ήταν ένα μεγάλο βήμα για την Twiggs, γιατί όπως πολλά κορίτσια, αγαπούσε τα μακριά μαλλιά και κάποια στιγμή έμοιαζε να είχε βουρκώσει. Αλλά ήξερα ότι το κούρεμα αυτό θα αναδείξει τα αγορίστικα χαρακτηριστικά της - και κανένα αγόρι δεν είχε τα μάτια ή το λαιμό της", θυμάται. "Κοιτώντας στον καθρέφτη, είδα όλα αυτά τα πρόσωπα να με κοιτούν έντονα, όπως δεν είχαν κάνει ποτέ ξανά στο παρελθόν".

beauty twiggy

Όσον αφορά τις signature ζωγραφισμένες βλεφαρίδες της, η Twiggy αποκαλύπτει ότι ήταν χαρακτηριστικό της γνώρισμα πολύ πριν ξεκινήσει η καριέρα της. Ήδη από τα 14 της ξεκίνησε να πειραματίζεται με το μακιγιάζ και να πηγαίνει σε ένα Mod club στο Harrow τα Σαββατόβραδα. "Πήγαινα σε ένα πολύ αυστηρό σχολείο. Φορούσαμε στολές και το μακιγιάζ δεν επιτρεπόταν. Οπότε τα Σαββατοκύριακα, εγώ και οι φίλες μου καθόμασταν, όπως τα περισσότερα έφηβα κορίτσια, και παίζαμε με το μακιγιάζ", λέει. "Και έτσι εξελίχθηκε αυτό το μακιγιάζ".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ