Τα πιο κολακευτικά κουρέματα για γυναίκες άνω των 40

Από τα φιλαριστά μαλλιά της Victoria Beckham, μέχρι το pixie της Charlize Theron αυτά είναι τα καλύτερα κουρέματα για γυναίκες άνω των 40.

Δεν υπάρχει όριο ηλικίας στα κουρέματα. Η κάθε γυναίκα, όποια και να είναι η ηλικία της, έχει το δικαίωμα να κάνει εκείνο που ταιριάζει με την προσώπικότητά της και την κάνει να νιώθει πιο άνετα. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα κουρέματα που τείνουν να κολακεύουν περισσότερο τις γυναίκες άνω των 40, καθώς απαιτούν λιγότερο χρόνο μπροστά στο καθρέφτη για styling, ενώ παράλληλα χαρίζουν όγκο και κρύβουν τα πρώτα σημάδια γήρανσης. Μερικά χαρακτηριστικά κουρέματα για γυναίκες άνω των 40 αποτελούν τα φιλαριστά μαλλιά της Victoria Beckham, το pixie της Charlize Theron και το shag της Halle Berry.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα καλύτερα κουρέματα για γυναίκες άνω των 40:

Φιλαριστά μαλλιά μέτριου μήκους

Φιλαριστά μαλλιά μέτριου μήκους

Ποιος είπε ότι τα κοντά κουρέματα είναι τα μόνα που ταιριάζουν στις γυναίκες άνω των 40; Η Cameron Diaz αποδεικνύει το ακριβώς αντίθετο, επιλέγοντας φιλαριστά μαλλιά μέτριου μήκους, τα οποία κάνουν την εμφάνισή της να δείχνει πολύ πιο νεανική. Plus τα curtain bangs καμουφλάρουν τέλεια τις ρυτίδες στο πόδι της χήνας, ενώ παράλληλα χαρίζουν φρεσκάδα στο look. 

Κοντό καρέ

Κοντό καρέ

Το κοντό καρέ με έντονη χωρίστρα στο πλάι αλά Michelle Williams, είναι ένα από εκείνα τα κουρέματα που πάντα δείχνουν αθεράπευτα κομψά σε κάθε ηλικία. Γιατί όχι και στα 40 λοιπόν; 

Pixie

Pixie

Το διαχρονικό κοντό pixie, όπως αυτό της Charlize Theron, αποτελεί την ιδανική επιλογή για τις γυναίκες που ξεκινούν να αντιμετωπίζουν πρόβλημα αραίωσης, αλλά και για εκείνες που ψάχνουν ένα low-maintenance κούρεμα, που θα δείχνει μοντέρνο και κομψό. 

Καρέ με έντονο φιλάρισμα

Καρέ με έντονο φιλάρισμα

Η Victoria Beckham, η απόλυτη προσωποποίηση της κομψότητας, είχε επιλέξει στο παρελθόν αυτότο  πολύ κολακευτικό καρέ. Το έντονο φιλάρισμα αποτελεί ιδανική επιλογή για τις γυναίκες άνω των 40, καθώς δείχνει νεανικό, ενώ παράλληλα χαρίζει ζωντάνια και κίνηση στα μαλλιά.

Shag με αφέλειες

Shag με αφέλειες

Μπορεί το όνομα της Halle Berry να είναι συνηφασμένο με το edgy pixie, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως και το shag της πηγαίνει πολύ. Το συγκεκριμένο κούρεμα πληρεί όλες τις προϋποθέσεις για να γίνει ένα από τα αγαπημένα των γυναικών που διανύουν την 5η δεκαετία της ζωής τους: Το έντονο φιλάρισμα χαρίζει ζωντάνια και όγκο, ενώ οι αφέλειες εκτός από το ότι έχουν την ικανότητά να κρύβουν χρόνια, καλύπτοντας τις ρυτίδες, γλυκαίνουν επίσης πολύ τα χαρακτηριστικά του προσώπου.

Pixie με φράντζα

Pixie με φράντζα

Η σύζυγος του Will Smith, Jada Pinkett Smith, αποδεικνύει περίτρανα πως η φράντζα και ο όγκος στις ρίζες μπορεί να απογειώσει το κλασικό pixie, κάνοντάς το να δείχνει μοντέρνο και νεανικό.