Home coiffure | Επαγγελματικά μυστικά για τέλεια μαλλιά χωρίς κομμωτήριο

Οι top επιλογές περιποίησης και styling για να αποκτήσεις τέλεια, υγιή και καλοχτενισμένα μαλλιά χωρίς να βγεις από το σπίτι.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Αν μέχρι τώρα η φροντίδα των μαλλιών σας στο σπίτι περιοριζόταν στο λούσιμο, ήρθε η στιγμή να αλλάξετε άποψη. Πλέον, χάρη στα πολύ πιο εξειδικευμένα προϊόντα περιποίησης και styling, μπορείτε να προσφέρετε στα μαλλιά σας απολαυστικές θεραπείες για να τα διατηρήσετε υγιή και να δημιουργήσετε άψογα χτενίσματα. Δείτε πώς θα τα καταφέρετε:

Επαγγελματικά μυστικά

• Μετατρέψτε το λούσιμο σε μια μικρή ιεροτελεστία απλώνοντας μια μάσκα μαλλιών.

• Μη χρησιμοποιείτε ποτέ εργαλεία θερμότητας χωρίς πρώτα να έχετε εφαρμόσει στα μαλλιά ένα προϊόν θερμοπροστασίας που διατηρεί την τρίχα υγιή, προλαμβάνει την αφυδάτωσή της και άρα το σπάσιμο.

• Δώστε στο χρώμα μεγαλύτερη διάρκεια και επιμηκύνετε τα διαστήματα ανάμεσα στις βαφές με δύο έξυπνες κινήσεις: Κάθε φορά που βγαίνετε έξω χρησιμοποιήστε ένα προϊόν προστασίας του χρώματος, ενώ, όταν βλέπετε τα πρώτα λευκά να κάνουν την εμφάνισή τους, επιστρατεύστε ένα ειδικό σπρέι κάλυψης στην απόχρωση που σας ταιριάζει ώστε να καθυστερήσετε την επόμενη βαφή.

Συμβουλές για υγιή μαλλιά

• Το άγχος αλλά και η κακή διατροφή μπορεί να προκαλέσουν τριχόπτωση, έστω και παροδική. Φροντίστε να συμπεριλαμβάνετε στην εβδομαδιαία ρουτίνα περιποίησης ένα σαμπουάν ή μια αγωγή κατά της τριχόπτωσης. Αν, πάλι, τα μαλλιά σας σπάνε ή δείχνουν πιο λεπτά, δοκιμάστε μια σειρά περιποίησης που ενισχύει την τρίχα.

• Εφόσον δεν ανανεώνετε συχνά την κουπ σας, είναι φυσικό να δείτε τα μαλλιά σας να μακραίνουν. Για να είναι όμως, εκτός από μακριά, και πιο γερά, χωρίς ψαλίδα, μπορείτε να τα ενισχύετε με leave-in κοντίσιονερ που παρέχουν συνεχή ενυδάτωση αλλά και λάδια θρέψης που προστατεύουν μήκη και άκρες.

• Τα φυσικά, τα βιολογικά, ακόμη και τα vegan προϊόντα όχι μόνο είναι τάση, αλλά και είναι ιδανικά για μαλλιά ταλαιπωρημένα ή εύθραυστα, καθώς σέβονται τόσο τη φύση όσο και την υγεία της τρίχας και του τριχωτού. Δεν περιέχουν σιλικόνες, θειικά άλατα, τεχνητά χρώματα και αρώματα, ενώ οι συσκευασίες τους είναι ανακυκλώσιμες και δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον.

Συμβολές για άψογα μαλλιά από τη hairstylist Αθηνά-Τζάνετ Κορώση

Περιποίηση: Οι περισσότερες γυναίκες αποφεύγουν τη χρήση κοντίσιονερ επειδή πιστεύουν ότι επιβαρύνει τα μαλλιά τους. Απλώνοντας μικρή ποσότητα σε μήκη και άκρες και ξεβγάζοντας άμεσα, εξασφαλίζετε την απαραίτητη ενυδάτωση χωρίς να φοβάσαι τυχόν λιπαρότητα.

Χρώμα: Η βαφή στο σπίτι επηρεάζει το χρώμα των μαλλιών μέχρι δύο τόνους. Για πιο ριζικές αλλαγές καλό είναι να απευθύνεστε μόνο σε επαγγελματίες. Όταν την εφαρμόζετε, ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες της συσκευασίας. Αφαιρώντας την πιο νωρίς, δε θα έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα, ενώ, αν την αφήσετε περισσότερο, μπορεί να δημιουργηθούν ερεθισμοί στο τριχωτό.

Styling: Διαλέξτε ένα ποιοτικό εργαλείο θερμότητας και προσπαθήστε να μην το χρησιμοποιείτε καθημερινά, ενώ η θερμοκρασία που επιλέγετε θα πρέπει να κυμαίνεται ανάμεσα στους 160ºC και τους 180ºC ώστε να μην καταστρέφετε την τρίχα ούτε το χρώμα των μαλλιών σας.

Πηγή: Madamefigaro.gr