4 συμβουλές για πλούσια μαλλιά

Αυτά είναι τα μυστικά της σωστής φροντίδας ώστε να έχετε πάντα πλούσια μαλλιά που διατηρούν τη λάμψη τους.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Θέλετε όμορφα, γερά, πλούσια μαλλιά; Τότε θα πρέπει να τα φροντίζετε σωστά και να αποφεύγετε μερικά συχνά λάθη που τα αποδυναμώνουν και τα κάνουν θαμπά και εύθραυστα.

Κάντε το βράδυ της Κυριακής βραδιά βαθιάς ενυδάτωσης

Λουστείτε και μετά απλώστε μία κρέμα για βαθιά ενυδάτωση ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών σας. "Όσο περισσότερη ώρα αφήσετε το conditioner προτού το ξεβγάλετε, τόσο το καλύτερο”, λέει ο hairstylist Marcus Francis, που έχει δουλέψει με την Kerry Washington.

Χτενιστείτε πριν το ντους

Το να βουρτσίσετε τα υγρά μαλλιά είναι ένας βέβαιος τρόπος να σπάσετε τις τρίχες και να δημιουργήσετε φριζάρισμα, γι’ αυτό ξεμπερδέψτε τα μαλλιά σας όταν είναι στεγνά. "Βουρτσίστε τις άκρες στην αρχή και ανεβείτε σταδιακά προς τα επάνω”, λέει ο Francis. Μία επίπεδη βούρτσα με αραιές τρίχες, μειώνει το σπάσιμο των μαλλιών.

Παραλείψτε το λούσιμο μερικές μέρες την εβδομάδα

Αν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξηρό σαμπουάν αντί για το λούσιμο μέρα παρά μέρα, "τα μαλλιά σας θα είναι πιο απαλά και ορατά πιο λαμπερά και το χρώμα σας θα διαρκέσει περισσότερο”, λέει η colorist Jennifer J.

Μία φορά την εβδομάδα κάντε απολέπιση από το κεφάλι μέχρι τα πόδια

Τρίψτε το σώμα σας με ένα scrub που περιέχει ενυδατικά έλαια ή γλυκερίνη. Μετά κάντε στο δέρμα του κρανίου σας ένα καλό εβδομαδιαίο τρίψιμο με τα δάχτυλα την ώρα που λούζεστε. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν ιδρώνετε περισσότερο και μαζεύεται η λιπαρότητα στο κεφάλι σας. Μπορεί επίσης να συμβάλει στον έλεγχο της πιτυρίδας.

Πηγή: Shape.gr