Trend Setters | Τα hairstyles που έγραψαν ιστορία στη μικρή οθόνη

Από την I Love Lucy και τους original Αγγέλους του Charlie μέχρι την Rachel Green, την Carrie Bradshaw και την Daenerys Targaryen.

Από το "The Rachel haircut" μέχρι τις ατίθασες voluminous μπούκλες της Carrie Bradshaw και τις στέκες της Blair Waldrof, είναι σαφές ότι τα πιο δημοφιλή tv shows των τελευταίων δεκαετιών, μας "χάρισαν" iconic χτενίσματα και κουρέματα, που άνοιξαν το δρόμο για μερικά από τα πιο αξιομνημόνευτα hair trends στην pop κουλτούρα του σήμερα. Ακολουθούν τα πιο δημοφιλή από αυτά:

Lucy's Hair Bows

Lucy's Hair Bows

Η πιο παλιά σειρά της λίστας μας δεν είναι άλλη από την I Love Lucy με την πρωταγωνίστρια, Lucille Ball, να ενσαρκώνει την απόλυτη '50s housewife, ολοκληρώνοντας κάθε outfit της με ένα lady like curly updo, διακοσμημένο με oversized φιόγκους.

Charlie’s Angels' Blowout

Charlie’s Angels' Blowout

Τα blowouts με το έντονο φιλάρισμα και τα curtain bangs εδραιώθηκαν τη δεκαετία του 1970 ως η κορυφαία τάση στα μαλλιά εν μέρει χάρη στις ιδιωτικές ντεντεκτιβ της original σειράς Οι Άγγελοι του Charlie.

Samantha's Hair Flip

Samantha's Hair Flip

Το χαρακτηριστικό hair look της Samantha με τον έντονο όγκο στις ρίζες και τις γυρισμένες προς τα έξω άκρες, ήταν έναν από τα πιο περιζήτητα τη δεκαετία του 1960 και του 1970, όταν δηλαδή προβαλλόταν η σειρά Bewitched.

Carrie's Natural Curls

Carrie's Natural Curls

Οι φυσικές μπούκλες της Carrie Bradshaw του Sex and the City ήταν έντονες και πάντα voluminous. Μπορεί η υγρασία της Νέας Υόρκης να ενίσχυε το φριζάρισμά τους, αλλά λόγω της πολυτάραχης ερωτικής ζωής της, αυτό έδειχνε να είναι το τελευταίο που την απασχολούσε. 

The Rachel

The Rachel

Από τη λίστα μας δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει το λεγόμενο The Rachel, δηλαδή το φιλαριστό κούρεμα της Rachel Green από τα Φιλαράκια, που έκανε τις γυναίκες να παραληρούν στη δεκαετία του 1990. Το συγκεκριμένο κούρεμα δεν ήταν παρά ένα ατύχημα, καθώς όπως έχει πλέον αποκαλύψει ο hairstylist της Chris McMillan, ήταν μεθυσμένος όταν το έκανε το 1994. Η Jennifer από την άλλη, όπως έχει δηλώσει, δεν είχε ενθουσιαστεί καθόλου με το κούρεμα και το είχε χαρακτηρίσει ως «το χειρότερο που είχε δει ποτέ». 

Blair's Headbands

Blair's Headbands

Το sassiness του χαρακτήρα της και η «απαγορευμένη» σχέση της με τον Chuck Bass δεν ήταν οι μόνοι λόγοι που η Blair Waldrof της σειράς Gossip Girl εμεινε στην ιστορία σαν ένας από τους πιο αξιομνημόνευτους χαρακτήρες. Το preppy στιλ της, το οποίο συνοδευόταν σχεδόν πάντα από μία φαρδιά στέκα εντείνοντας το school girl look της, αναδείχθηκε σε hair trend το 2007, που ξεκίνησε να προβάλλεται η σειρά. Η τάση μάλιστα των headbands επανήλθε δυανμικά στη μόδα πέρυσι, θυμίζοντάς μας τους λόγους που αγαπούσαμε τόσο το στιλ της.

Serena’s Luscious Locks

Serena’s Luscious Locks

Η αγαπημένη της -και άλλοτε πιο μισητή- φίλη της, Serena Van Der Woodsen, δημιούργησε και εκείνη το δικό της hair trend, κάνοντας τα voluminous επιμελώς ατημέλητα ξανθά μαλλιά το απόλυτο χτένισμα για κάθε it girl της εποχής.

Daenerys' Icy Blonde Hair

Daenerys' Icy Blonde Hair

Τόσο το icy blonde χρώμα των μαλλιών της, όσο και τα ρομαντικά hairstyles της Daenerys Targaryen, την έκαναν μία από τις πιο δημοφιλείς χαρακτήρες της σειράς Game of Thrones, με εκατομμύρια fans να αναβιώνουν το look της τόσο στην καθημερινότητά τους, όσο και στις απόκριες και το Halloween.

Grace's Finger Waves

Grace's Finger Waves

Το μεγαλύτερο beauty statement στη σειρά του Netflix Peaky Blinders ήταν αδιαμφισβήτητα τα finger waves της Grace Shelby, που ενίσχυαν την κομψότητα αλλά και το δραματικό ύφος του χαρακτήρα της.

The Queen Gambit Effect

The Queen Gambit Effect

Χάρη στη δημοτικότητα της σειράς, The Queen's Gambit - είναι επίσημα η σειρά του Netflix με τις περισσότερες προβολές στις πρώτες 28 ημέρες- οι κόκκινες αποχρώσεις στα μαλλιά αναδείχθηκαν σε ένα από τα κορυφαία hair trends για το 2021. Εκτός από την απόχρωση των μαλλιών της, εξαιρετικά πολύ αγαπήθηκε και το πολύ κομψό και πάντα καλοχτενισμένο ginger καρέ της Elizabeth που ενίσχυε περαιτέρω το θηλυκό χαρακτήρα της.

Emily's  Updo

Emily's Updo

Εκτός από τα καθημερινά mairmed waves της Emily, του χαρακτήρα που υποδύεται η Lily Collins στη σειρά του Netflix, Emily in Paris, το updo με το οποίο εμφανίστηκε στην Όπερα του Παρισιού αγαπήθηκε ιδιαίετερα από το φανατικό κοινό της. Αύτο το οποίο τράβηξε δικαίως τα βλέμματα, ήταν το κολιέ, το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί για να διακοσμήσει το bun της.

Bridgerton's Updos

Bridgerton's Updos

Τα looks που αντλούν έμπνευση από την εποχή της Αντιβασιλείας (regency era 1811-1820), δηλαδή την εποχή που διαδραματίζεται η σειρά, κέρδισαν την προσοχή των φανατικών θεατών της. Εκτός από τα αριστοκρατικά μεσάτα φορέματα και τους στενούς κορσέδες, τα περίτεχνα headbands διασκοσμημένα με μαργαριτάρια και πέρλες, οι εντυπωσιακοί φιόγκοι, τα βέλο, αλλά και τα περίτεχνα updos ήταν τα απόλυτα χαρακτηριστικά της εποχής εκείνης.