Τα κοντά κουρέματα που κολακεύουν κάθε 50something γυναίκα

Τα κουρέματα που έχουν πάρει το stamp of approval της Monica Bellucci και της Jennifer Lopez.

Jennifer Aniston, Sarah Jessica Parker, Halle Berry: Αυτές είναι μόνο μερικές από τις κυρίες του Hollywood που αποδεικνύουν ότι οι γυναίκες άνω των 50 μπορούν να δείχνουν κομψές με κουρέματα κάθε μήκους. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ωστόσο το πόσο απελευθερωτικό, αλλά και διαχρονικά κομψό είναι ένα κοντό κούρεμα. Ανεξαρτήτως του τύπου των μαλλιών σας, υπάρχει ένα κούρεμα για εσάς, που θα κολακεύσει το πρόσωπό σας και θα απογειώσει το στιλ σας, "γλιτώνοντάς" σας παράλληλα από τις ατελείωτες ώρες styling, που απαιτούν τα πιο μακριά στιλ. Ακολουθούν τα ωραιότερα κοντά κουρέματα για πενηντάρες, σύμφωνα με τις πιο κομψές stars του Hollywood:

Τα ωραιότερα κοντά κουρέματα για πενηντάρες

Voluminous Pixie

Voluminous Pixie

Tο κούρεμα, το οποίο αγαπούσε για πολλά χρόνια η Cynthia Nixon, αποτελεί μία από τις πλέον ιδανικές επιλογές για κάθε γυναίκα άνω των 50, αφού δεν απαιτεί πολλή προσπάθεια στο styling και δείχνει εξαιρετικά κομψό ακόμα και στα πιο λεπτά μαλλιά. 

 

Bob with Bangs

Bob with Bangs

Το καρέ σε κάθε εκδοχή του αποτελεί πάντα μια κομψή επιλογή. Συνδυάστε το με αφέλειες, όπως η Viola Davis, για να γλυκάνετε τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας, αλλά και να καμουφλάρετε τα σημάδια γήρανσης, όπως τις ρυτίδες στο μέτωπο και το πόδι της χήνας. 

 

Blunt Lob

Blunt Lob

Το lob, δηλαδή το μακρύ καρέ, είναι ένα από τα πιο δημοφιλη κουρέματα των τελευταίων χρόνων. Για να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση πλούσιου όγκου στα μαλλιά, επιλέξτε την αυστηρή εκδοχή του, όπως η Monica Bellucci.

Clavicle Lob

Clavicle Lob

Αν δεν νιώθετε έτοιμη να αφαιρέσετε πολύ μήκος από τα μαλλιά σας, ακολουθήστε το παράδειγμα της Mariska Hargitay και επιλέξτε ένα μακρύ καρέ, που φτάνει μέχρι τα κόκαλα του στέρνου. Δείχνει εξίσου κομψό με τα πιο κοντά κουρέματα της λίστας, αλλά είναι αρκετά πιο ευέλικτο, αφού μπορεί να μαζευτεί σε μια χαμηλή αλογοουρά.

Chob

Chob

Τα bob haircuts σε όλες τις παραλλαγές τους, αποτελούν μια εξαιρετική ιδέα για τα λεπτά μαλλιά. Φέτος ακολουθήστε το παράδειγμα της Lisa Kudrow και δοκιμάστε το chob, δηλαδή εκείνο, που φτάνει μέχρι το ύψος του πηγουνιού.Προκειμένου να δημιουργηθεί η ψευδαίσθηση πιο πλούσιων, πυκνών μαλλιών και να ενισχυθεί ο όγκος και η κίνησή τους, καλό είναι να αποφευγχθούν τα έντονα layers, που χαρίζουν ένα mushroom effect, και το κούρεμα να διατηρηθεί blunt.

'20s Inspired Bob

'20s Inspired Bob

Το πολύ κοντό αυστηρό καρέ αλά Monica Bellucci, είναι ένα από εκείνα τα κουρέματα που πάντα δείχνουν αθεράπευτα κομψά. Για να διατηρείται φρέσκο, καλό είναι να μην παραλείπεται το φρεσκάρισμά του κάθε 6-8 εβδομάδες. 

 

Shoulder Length

Shoulder Length

Καθώς περνούν τα χρόνια, η απώλεια όγκου στην κορυφή αποτελεί ένα από τα κυριότερα προβλήματα. Το μυστικό για voluminous μαλλιά είναι το σωστό κοντό κούρεμα που δεν θα τα βαραίνει, καθώς και το styling με αφρό για τη δημιουργία ενός πιο επιμελώς ατημέλητου αποτελέσματος αλά Jennifer Lopez, που χαρίζει όγκο, νεανικότητα και κίνηση.