5 celebrities που έχουν μιλήσει ανοιχτά για τη μάχη τους με την τριχόπτωση

Όλες έχουν ένα κοινό στόχο: Η τριχόπτωση να πάψει να θεωρείται taboo.

Από το σε ποιες πλαστικές επεμβάσεις έχουν υποβληθεί, μέχρι τα προϊόντα περιποίησης, τα οποία χρησιμοποιούν, οι celebrities μιλούν πιο ανοιχτά από ποτέ για τα τελετουργικά ομορφιάς τους. Ένα από τα πάλαι ποτέ taboo, που πλέον είναι συχνό θέμα συζήτησης στις συνεντεύξεις τους είναι η τριχόπτωση. 

Για χρόνια, η συγκεκριμένη πάθηση ήταν κάτι που οι περισσότερες γυναίκες έκρυβαν, καθώς τις έκανε να νιώθουν ντροπή. Ευτυχώς, πολλές stars έχουν αρχίσει να καταρρίπτουν αυτά τα στίγματα αποκαλύπτοντας τις προσωπικές τους εμπειρίες με την τριχόπτωση. Οι αιτίες πίσω από την ιστορία της κάθε celebrity είναι διαφορετικές: Άλλες πάσχουν από αλωπεκία, άλλες πάλι χάνουν τα μαλλιά τους λόγω νόσησης από κορωνοϊό ή καρκίνο. Όλες όμως έχουν ένα κοινό στόχο: Η τριχόπτωση να πάψει να θεωρείται taboo.

Από την Jada Pinkett Smith, μέχρι την Viola Davis, ακολουθούν οι celebrities που έχουν μιλήσει ανοιχτά για τη μάχη τους με αυτή:

Khloe Kardashian

Khloe Kardashian

Η μικρότερη των αδερφών Kardashian μίλησε πρόσφατα για την εμπειρία της με τον COVID-19, αποκαλύπτοντας πως δύο με τρεις εβδομάδες μετά τη νόσηση είδε τα μαλλιά της να πέφτουν. Λίγους μήνες αργότερα και αφού οι επιστήμονες είχαν αποκωδικοποιήσει τα συμπτώματα και είχαν καταφέρει να συλλέξουν περισσότερα στοιχεία για την ασθένεια, ο οικογενειακός της γιατρός, τής εκμυστηρεύτηκε ότι υπήρξαν πάρα πολλές γυναίκες που του ανέφεραν το ίδιο σύμπτωμα τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά τη νόσηση.
 

Για την τωρινή ενδυνάμωση των μαλλιών της ευθύνεται όπως ισχυρίζεται η ίδια ένας συνδυασμός πραγμάτων: υπομονή, μια ειδική θεραπεία με κολλαγόνο και μια DIY συνταγή μαλλιών με μαγιονέζα.

Jada Pinkett Smith

Jada Pinkett Smith

Το 2018, η Jada Pinkett Smith αποκάλυψε ότι έκοψε τα μαλλιά της επειδή βίωσε μια «τρομακτική» στιγμή στο ντους όπου έπεφταν χούφτες από τα μαλλιά της. Με τον καιρό, η Pinkett συνειδητοποίησε ότι έπασχε από αλωπεκία και πρόσφατα μοιράστηκε ένα βίντεο που αποκαλύπτει πως η διαταραχή συνεχίζει να εξελίσσεται και τώρα έχει αφήσει μια αμυδρή γραμμή μαλλιών στο πάνω μέρος του κεφαλιού της.

Alyssa Milano

Alyssa Milano

Τον Αύγουστο του 2020, η Alyssa Milano αποκάλυψε στο Instagram ότι υπέφερε από τριχόπτωση εξαιτίας του COVID-19. Στο σύντομο βίντεο η Milano βουρτσίζει τα μαλλιά της και μετά από κάθε πέρασμα, δείχνει τις τρίχες τόσο στη βούρτσα όσο και στο χέρι της. Αφού μοιράστηκε την τελική ποσότητα μαλλιών που έχασε, η Milano έκλεισε το βίντεο παρακαλώντας όλους όσους την παρακολουθούσαν να «φορέσουν μάσκα».

Marcia Cross

Marcia Cross

Η Marcia Cross αποκάλυψε το 2018 ότι όχι μόνο έδινε μάχη με τον καρκίνο, αλλά έχασε το μεγαλύτερο μέρος των μαλλιών της λόγω των θεραπειών. «Τόσο ευγνώμων και χαρούμενη που είμαι ζωντανή αλλά λυπημένη που μου έπεσαν τα μαλλιά…», έγραψε στη λεζάντα της φωτογραφίας που ανέβασε στα social media.

Viola Davis

Viola Davis

Το 2014, η Viola Davis αποκάλυψε σε συνέντευξή της στο Vulture ότι έχασε τα μισά μαλλιά της από γυροειδή αλωπεκία. "Ξύπνησα μια μέρα και φαινόταν σαν να είχα μοϊκάνα", είπε. Όπως αποκάλυψε, η πάθηση σχετιζόταν με το άγχος και έκτοτε αφήνει φυσικά τα μαλλιά της, ενώ φορά περούκες και άλλα εξτένσιον όταν νιώθει ότι χρειάζεται.