Short and Chic | Τα καλύτερα κοντά κουρέματα του 2022

Ο hair artist Αλέξανδρος Κυριακάκης αποκαλύπτει τις μεγαλύτερες τάσεις στα μαλλιά για το 2022 και τα κοντά στιλ, που θα απογειώσουν την εμφάνισή σας.

Ποιος είπε ότι τα κοντά μαλλιά είναι βαρετά; Κομψά bobs, edgy mullets, wolf cuts και τολμηρά pixie αποδεικνύουν διαρκώς το αντίθετο, βάζοντας τη δική τους πινελιά στο ψηφιδωτό των κορυφαίων hair trends των τελευταίων σεζόν. Ο hair artist Αλέξανδρος Κυριακάκης μάς αποκαλύπτει τα καλύτερα κοντά κουρέματα του 2022, εκείνα που θα πρωταγωνιστήσουν στο street style φέτος, χαρίζοντάς μας άπλετη έμπνευση για το επόμενο ραντεβού στο κομμωτήριο. 

Διαβάστε Επίσης

Άλλα πιο κλασικά κι άλλα πιο ιδιαίτερα, όλα τα κουρέματα της λίστας έχουν έναν κοινό παρανομαστή: "Η φυσική, σπαστή υφή στα μαλλιά έχει την τιμητική της -μια τάση που κολακεύει ιδιαίτερα τις Ελληνίδες", λέει. "Οι γεωμετρίες ανήκουν στο παρελθόν και τα πιο messy κουρέματα αναδεικνύονται στις πιο stylish επιλογές", εξηγεί. Η υγεία των μαλλιών είναι ωστόσο για μία ακόμα χρονιά το μεγάλο στοίχημα. "Τα υγιή και όμορφα μαλλιά εξακολουθούν να είναι η μεγαλύτερη τάση", τονίζει.

Τα πιο κομψά κοντά κουρέματα για το 2022

Soft Bob

Soft Bob

Το καρέ εξακολουθεί να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τις τάσεις στα μαλλιά και αυτής της χρονιάς. Φέτος στο street style πρωταγωνιστεί το bob που φτάνει λίγο πιο κάτω από το ύψος του πηγουνιού και χαρακτηρίζεται από "σπασμένη" υφή και κίνηση, όπως λέει ο Αλέξανδρος. "Η τάση του μακρύ καρέ (lob) ανήκει πλέον στο παρελθόν", τονίζει.

Round Cuts

Round Cuts

Τα "στρογγυλεμένα" κοντά κουρέματα είναι μία ακόμα μεγάλη τάση για φέτος, η οποία ταιριάζει ιδιαίτερα σε μακρόστενα και οβάλ πρόσωπα. 

Matte Shag

Matte Shag

Το φιλαριστό shag διατηρεί την κυριαρχία του με τη διαφορά ότι φέτος αποκτά "πιο έντονα layers και ματ υφή", όπως υπογραμμίζει ο Αλέξανδρος. "Για ένα ακόμα πιο σύγχρονο αποτέλεσμα, συνδυάστε το με αφέλειες ή curtain bangs", προσθέτει.

Modern Mullet

Modern Mullet

Ένα ακόμα φιλαριστό κούρεμα, που αξίζει να τολμήσετε φέτος είναι η μοντέρνα μοϊκάνα. Πρόκειται για ένα edgy κούρεμα, το οποίο έρχεται κατευθείαν από τα '80s και θυμίζει έντονα τους pop stars της εμβληματικής δεκαετίας.

Bangs

Bangs

Η τάση των bangs θα εξακολουθήσει να μας απασχολεί και φέτος, ωστόσο, όπως συμβαίνει με κάθε hair trend άλλωστε, εξελίσσεται και παρουσιάζεται στην ανανεωμένη εκδοχή της. Οι it αφέλειες λοιπόν του 2022 είναι πιο cool, πιο effortless και "κοσμούν" κάθε κούρεμα. Αν θέλετε να ανανεώσετε την κοντή κουπ σας φέτος τολμήστε wispy, curtain, micro ή bottleneck bangs.