Το προϊόν κατά της τριχόπτωσης στο οποίο ορκίζεται η Rosie HW

Το χρησιμοποιεί ευλαβικά για να αντιμετωπίσει την επιλόχεια τριχόπτωση.

Αν κάποια γνωρίζει τα κορυφαία προϊόντα ομορφιάς, αυτή είναι σίγουρα η Rosie Huntington-Whiteley. Ούσα μοντέλο και beautypreneur, δοκιμάζει πρώτη όλα τα νέα λανσαρίσματα, τόσο στο μακιγιάζ, όσο και το skincare και το haircare και συχνά μοιράζεται τα αγαπημένα της με τους ακόλουθούς της στο Instagram. 

Rosie HW | Το αγαπημένο της προϊόν για την τριχόπτωση μετά τον τοκετό

Διαβάστε Επίσης

Στο πιο πρόσφατο Q&A στο προφίλ της, αποκάλυψε το προϊόν που την έχει βοηθήσει με την τριχόπτωση μετά τον τοκετό. Όπως είπε, από το ράφι του μπάνιου της δεν λείπει ποτέ το Izumi Tonic του brand Shu Uemura.

τριχόπτωση μετά τον τοκετό

Πρόκειται για ένα άκρως ενδυναμωτικό τονωτικό νερό για κάθε τύπο μαλλιών εμπλουτισμένο με ιαπωνικό νερό ρυζιού και κεραμίδια (ceramides), το οποίο συμπυκνώνει την αρχαία παράδοση ομορφιάς yu-su-ru σε ένα έτοιμο προς χρήση σπρέι για το τριχωτό και τα μαλλιά. Η Rosie HW το εφαρμόζει σε καθαρά μαλλιά, μετά το σαμπουάν και το conditioner, σαν leave-in θεραπεία, που ενδυναμώνει τα μαλλιά, αφήνοντάς τα πιο υγιή και ανθεκτικά.

Η Huntington-Whiteley δεν είναι η πρώτη A-lister, που έχει μιλήσει ανοιχτά για την απώλεια μαλλιών, που ξεκινά τυπικά έξι μήνες μετά τον τοκετό. Ανάμεσα στις celebrities, που δεν έχουν διστάσει να μιλήσουν για αυτή είναι η Ashley Graham, η οποία αποφάσισε να νορμαλοποιήσει την ατίθαση όψη των νέων φυτρών των μαλλιών της, ανεβάζοντας πληθώρα φωτογραφιών στο προφίλ της στο Instagram.  

Τι προκαλεί την τριχόπτωση μετά τον τοκετό;

Κατά τη διάρκεια της κύησης, λόγω των ορμονικών διαταραχών, παρατείνεται η αναγενής φάση του κύκλου ζωής της τρίχας, με αποτέλεσμα τα μαλλιά να είναι πιο πυκνά και υγιή. Μετά τον τοκετό, ωστόσο, παρατηρείται μία απότομη μείωση των οιστρογόνων, η οποία σε συνδυασμό με τα αυξημένα επίπεδα στρες προκαλούν έως και 30% απώλεια στον όγκο, την πυκνότητα και τη λάμψη των μαλλιών.

Τα καλά νέα είναι ότι η επιλόχειος τριχόπτωση δεν είναι μόνιμη. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η ισορροπία των μαλλιών αποκαθίσταται ομαλά μέχρι να περπατήσει το μωρό, μέσα σε διάστημα δηλαδή 12 μηνών, ειδικά αν ενδυναμωθούν τα τριχοθυλάκια με τα κατάλληλα προϊόντα. Συμπληρωματικά, η τριχοφυΐα μπορεί να διεγερθεί με φωτοθεραπεία ή μεσοθεραπεία.

Αν η τριχόπτωση επιμένει ακόμα και ένα χρόνο μετά τον τοκετό, τότε είναι σημαντικό να επισκεφθείτε το γιατρό σας, ο οποίος θα εξετάσει αν συνυπάρχουν άλλα προβλήματα υγείας, όπως έλλειψη σιδήρου, ψευδαργύρου και βιταμίνης D, και θα σας συμβουλεύσει κατάλληλα.

Διαβάστε Επίσης